3 mituri despre dragoste care ne împiedică să găsim bărbatul potrivit

Cu toţii ne minţim, adesea, pe noi înşine, pretinzând că unele lucruri nu ne deranjează sau că viaţa noastră este mult mai frumoasă decât pare.

Dar când e vorba de relaţiile amoroase, exista câteva minciuni care nu permit femeilor să fie fericite, în cadrul unui cuplu.

Aceste minciuni sunt, de regulă, principalul motiv pentru care o femeie nu poate învăţa să iubească corect, nici la 30 şi nici la 40 de ani.

Mitul nr.1: Ca să iubesc cu adevărat pe altcineva, trebuie mai întâi să mă iubesc pe mine însămi

Nimeni nu vă încurcă să creşteţi şi să vă dezvoltaţi de sine stătător, în cadrul relaţiei, aşa încât să vă puteţi iubi pe voi înşivă.

Un partener potrivit fie vă va ajuta, indirect, să vă dezvoltaţi prin prisma iubirii lui, fie se va dezvolta alături de voi, construind astfel o relaţie armonioasă.

Mitul nr.2: A cere susţinerea bărbatului – este o slăbiciune

Multe femei cred că a depinde de partener înseamnă să fii slabă. Dar aici nu e vorba de dependenţa materială, ci de cea emoţională. Atâta timp cât partenerul vă iubeşte, nu trebuie să vă fie frică de această dependenţă emoţională. Căci, anume ea defineşte intimitatea şi încrederea în cadrul relaţiei voastre.

Mitul nr.3: Dacă sunt îndeajuns de bună, el se va schimba pentru mine

Majoritatea femeilor au o tendinţă inexplicabilă de a schimba caracterul partenerilor. Ele se schimbă în direcţia bună, cresc şi speră că partenerii lor vor urma modelul lor.

Dar ele nu îşi dau seama că o relaţie sănătoasă şi fericită este cea în care partenerii se acceptă unul pe celălalt aşa cum sunt, fără a se schimba.

Sursa :