3 metode sigure de a înceta să îți mai faci griji pentru nimicuri

”În mintea ta nu este destul loc pentru ambele: frică și credință. Trebuie să decizi cu care din ele vei trăi.” Sir Robertson

Mulți din noi își fac griji din orice. Încercăm să controlăm viitorul, deși acest lucru este imposibil. De aici și apar toate frustrările.

Un lucru important pe care trebuie să îl conștientizezi este faptul că toate temerile tale sunt un produs a gândirii tale. Atunci, dacă emoțiile negative sunt create de noi, de ce nu am putea să ne formăm și niște emoții pozitive?

Există o serie de metode care te vor ajuta să îndeplinești cu succes acest lucru, mai jos sunt prezentate 3 din ele.

1. Proiectează-ți în minte imagini provocatoare

Ca să faci față unor obstacole, trebuie să le poți anticipa. În acest sens imaginează-ți cum au loc niște situații dificile și în ce mod le poți face față cu încredere.

Trebuie să vizualizezi nu scenarii favorabile ție, ci pe cele care pot deveni o adevărată provocare. Punându-te imaginar în situații nefavorabile, înveți să depășești obstacolele printr-un pesimism defensiv, mai degrabă decât cu o gândire pozitivă și acest lucru este corect.

Deci, în loc să devii victima unor situații nefaste, tu simulezi reacții prin care ieși învingător.

Cum să îndeplinești practic acest lucru?

Imaginează-ți o situație care te face anxios. Ce simți? La ce te gândești?

Imaginează-ți că acționezi în acea situație cu încredere și putere. Cum te simți acum?

Acomodează-te și asimilează o stare de învingător. Percepe-te pe tine în acest mod.

Cu timpul, vei accepta această stare de hotărâre ca una firească, deoarece o vei antrena intensiv.

2. Fii dispus să te simți inconfortabil

Anxietatea de multe ori vine ca un mecanism de apărare în fața unei suferințe anticipate. Des, această reacție este incontrolabilă, deoarece creierul nostru este programat să caute plăcere și să evite durere. Dar anxietatea este o stare de frică fașă de o durere potențială, nu una reală.

Pentru a depăși această condiție trebuie să devii familiar cu disconfortul. Capacitatea ta de a fi confortabil cu situațiile neplăcute este corelată cu abilitatea ta de a rămâne întotdeauna calm, relaxat.

Cu cât mai multă suferință ești în stare să tolerezi, cu atât mai rezistent devii în timp.

Cum să îndeplinești acest lucru practic?

Cea mai bună metodă de a tolera disconfortul este un duș rece. Chiar și 5 min te vor ajuta să își antrenezi organismul să rămână calm.

Altă metodă este cea în care își provoci intenționat situații stresante. Dacă îți este frică să vorbești în public, atunci practică cât mai des asta. Apropie-te de grupuri mai mari și exprimă-ți opiniile și ideile.

3. Pune-ți scopuri realiste și nu descuraja dacă nu poți realiza ceva

Suntem blocați în ideea că stresul este esențial pentru ca lucrurile să fie duse până la capăt. Considerăm că el este stimulant pentru productivitate și competivitate.

Richard Carlson a spus: ”Persoanele relaxate nu pot atinge scopuri mărețe. Motivul pentru care continuăm să fim stresați și înspăimântați este idea că dacă vom deveni împăcați și liniștiți, nu vom mai fi în stare să realizăm ceva”

Totuși, această idee nu este întotdeauna adevărată. Poți să îți duci planurile la bun sfârșit și fiind relaxat.

Cum să îndeplinești acest lucru practic?

Scrie pe o foaie lucrurile de care îți faci griji. Apoi imaginează-ți că aceste probleme are unul din prietenii tăi. Ce sfat i-ai da?

Urmează și tu aceste sfaturi fără a te stresa excesiv.

Sursa :