3 lucruri de care trebuie să-ți amintești după o despărțire dureroasă, ca să nu te pierzi în depresie și suferință

Când e cel mai potrivit moment să înțelegi cine ești și ce anume ai nevoie de la viață? Corect, după o despărțire dureroasă!

După despărțire, mai ales după una care ne-a marcat semnficativ, suntem predispuși să experimentăm senzații negative: pierdere, disperare, și chiar sentimentul vinovăției. Toate aceste senzații converg spre subestimarea propriei personalități și încrederea într-o realitate iluzorie, depărtată de modul în care stau lucrurile cu adevărat.

Iată 3 lucruri de care trebuie să-ți amintești după o despărțire dureroasă, ca să nu te pierzi în stări depresive și suferință:

1. Durerea cauzată de despărțire este REALĂ!

Savanții de la Universitatea Columbia au analizat, în cadrul unui studiu, reacția studenților la pozele cu foștii lor parteneri, după ce aceștia au trecut printr-o despărțire. Savanții au aplicat imaginea de rezonanță magnetică funcțională asupra creierului studenților și au observat un lucru interesant – reacția la fotografie era identică cu reacția la un impuls al durerii fizice.

De aceea, nu ezitați să vă tratați trupul și sufletul îndeosebi de grijuliu în această perioadă, fiți receptivi și înțelegători, doar așa vă veți putea vindeca în măsură deplină.

2. Ai nevoie de o resetare completă a sistemului

Privește în jur: lumea ta s-a prăbușit! Ai primit un cuțit în spate când nici nu te așteptai la asta. Acum totul e radical diferit și trebuie să-ți reprogramezi gândirea și stilul de viață, așa încât să nu tânjești după „epoca” semnificativă care a luat sfârșit.

Replanifică-ți viața. Imaginează-ți că ceea ce faci acum te va schimba radical în doar jumătate de an. Renunță la vechiul job pe care-l urăști. Înscrie-te la cursuri de chitară. Călătorește. Comunică cu vechii prieteni, dar fă-ți și alții noi. Iubește-te așa cum nu ai mai făcut-o până acum și înțelege în sfârșit – TU ești prioritatea fundamentală în viața ta!

3. Nu încerca să suprimi senzația de pierdere 

Nu încerca să umpli pustietatea din sufletul tău cu dulciuri, alcool și pseudoiubire care ar dura o noapte. Tratează perioada după despărțire în serios.

Plimbă-te cât mai mult, alimentează-te sănătos și adaugă și cât mai multe vitamine la cantitatea produselor pe care le consumi zilnic. Fă sport, meditează și citește cărți. Instaurează o armonie absolută între trupul și sufletul tău.

Doar atunci te vei simți cu adevărat bine!