3 lucruri aparent nesemnificative, care distrug sănătatea psihologică a oricărei femei!

Femeile și bărbații au două structuri pshiho-emoționale diferite. Ceea ce nu reprezintă nimic semnificativ în plan psihologic pentru un bărbat, i-ar putea provoca anxietate, durere și chiar depresie unei femei. Iată de ce este important să putem depista din timp premisele apariției acestor probleme:

Dezordinea în casă

Mecanismul psihologic feminin a evoluat de-a lungul timpului în așa fel, încât să poată controla vizual și cognitiv plasarea obiectelor în spațiu. Încă în perioada preistorică totalitatea funcțiilor de organizare îi aparțineau femeii.

În acest fel, pentru noi ordinea a devenit o necesitate psihologică și nu doar o preferință inexplicabilă, așa cum consideră mulți bărbați.

Femeia contemporană este de asemenea înzestrată cu acest „instinct” lăuntric, de aceea dozordinea în casă îi generează un disconfort deranjant, îi provoacă stres, o face confuză și o dezorientează printre zeci de obligații zilnice. De aici mai derivă și veșnicul conflict cu bărbații din cauza nerespectării curățeniei. Ei realmente nu percep semnificația ordinii, în măsura în care o facem noi.

Somnul necalitativ

Somnul femeilor în comparație cu cel al bărbaților este foarte sensibil. Dacă bărbații pot dormi strâns, fără a atrage atenție prea mare alarmei, atunci femeile se pot trezi de la orice zgomot.

Pentru ca toate sistemele fiziologice ale femeii să funcționeze bine, ea are nevoie de un somn calitativ, măcar câteva nopți pe săptămână. Când spun somn calitativ, am în vedere un somn care nu e perturbat de un factor din exterior.

De aceea, dacă nu vă puteți regula somnul deja de o perioadă îndelungată, trebuie în mod urgent să întreprindeți măsuri pentru a înlătura problema. Dacă nu o veți face, riscați să vă influențați negativ starea de bine.

Bârfele

Femeile sunt niște creaturi extrem de emoționale. Toate aceste senzații acumulate pot evolua în supraemoție, dacă nu le putem controla.

Anume bârfele sunt catalizatorii acestei așa-numite supraemoții, pentu că aparte de realitatea noastră obiectivă pe care o percepem foarte afectiv, ne mai implicăm psihologic și în lumea lăuntrică a altor oameni, împărtășind astfel și sentimentele lor. Bârfind – ne distrugem propria sănătate emoțională!

Sursa :