3 lecții despre iubire, pe care le înțelegem prea târziu

De foarte deseori primim lecții de la viață. Pe unele le primim și le învățăm pentru prima dată. Mai ales în dragoste, de foarte multe ori noi purtăm ochelari roz și aceste lecții le înțelegem mult prea târziu.

Dar cel mai important este că noi oricând putem întâlni dragostea și putem deja aplica lecția învățată. Iată cele 3 lecții pe care trebuie să le ținem minte:

Fiecare persoană iubește în felul său și oferă dragoste așa cum poate

Înțelegem dragostea foarte diferit, relațiile le vedem diferit – pentru că noi toți suntem diferiți, chiar unici. Ne exprimăm sentimentele într-un fel personal. Dragostea este doar o oglindire a sufletului omului. Trebuie să învățăm să primim dragostea așa cum este ea, așa cum poate cineva să o ofere, în modul său personal. Să o prețuim și să fim recunoscători pentru ea.

Dragostea necondiționată nu trebuie doar oferită, dar și experimentată pe propria persoană

Despre iubire necondiționată putem vorbi atunci când ne referim la relațiile dintre părinți și copii. Copiii își iubesc părinții necondiționat, pentru că nu cunosc alții.

Noi știm să iubim în anumite condiții, noi știm să criticăm, știm să judecăm, știm să condamnăm. Însă dacă vom înceta să facem aceste lucruri, vom putea simți iubirea adevărată. Trebuie doar să începem de la noi înșine, să învățăm să ne iubim pe sine, să ne acceptăm așa cum suntem, sub orice formă și apoi pe ceilalți din jurul nostru.

Nu putem forța pe nimeni să ne iubească

Tot ce putem face este să fim cei care pot fi iubiți. Toate celelalte depind de cealaltă persoană. Oricât ne-am forța să iubim și să avem grijă de cineva, asta nu îl va face să ne iubească. Doar că nu trebuie să ne fie teamă. Nu trebuie să credem că ceva nu este în regulă cu noi.

Noi doar putem fi o versiune mai bună a noastră pentru a îndemna pe cineva să ne iubească. Altfel nicicum. Nu trebuie să iubim pe cineva pur și simplu, doar pentru că ne iubește. Aceasta trebuie să fie o alegere sinceră, conștientă.

Sursa :