3 întrebări importante pe care merită să le pui partenerului

Cel mai rău lucru pe care îl poți face într-o relație este să faci presupuneri. Adică să inventezi ceva, să-ți apară gânduri nefondate, diferite idei…

Toate presupunerile precum că persoanei dragi i-ar plăcea anumite lucruri, că știi ce anume l-ar face fericit, că înțelegi ce anume el așteaptă de la relația voastră nu sunt altceva decât niște presupuneri. Un ocean întreg de presupuneri. Dar aceste presupuneri sunt doar ceea ce tu crezi, doar ceea ce tu vrei, ce îți dorești foarte mult să se întâmple.

Viața ta ar fi mult mai fericită și mai armonioasă dacă ai scăpa de obiceiul de a face presupuneri. Da, este nevoie de curaj, de voință și implică vulnerabilitate. Dar în acest fel vei putea evita foarte multe probleme și dezamăgiri. De fapt, totul este mult mai simplu decât crezi. Înlocuiește obiceiul de a face presupuneri cu un alt obicei. Pune aceste 3 întrebări foarte importante partenerului. Acest lucru va schimba fundamental în bine relația în care ești.

Ce aștepți de la relație?

Foarte multe relații s-au rupt din cauză că așteptările au fost prea mari. Ajungi să te desparți de cel cu care sunteți absolut incompatibili. Un alt lucru important este că te-ai lăsat dusă de val de presupunerile pe care le-ai avut.

Cauți ceva diferit, în timp ce el nu este pregătit pentru asta. Dar oare aici este vina lui? Trebuie să înțelegi că nu există întrebări incomode, nu există „prea devreme”. Dacă știi ce vrei de la o relație, atunci ai tot dreptul să-l întrebi pe partenerul tău despre asta. Își dorește copii sau nu. Cum se raportează el la trădare. Care sunt planurile lui de viață. cât de importantă este comunicarea pentru el.

Toate acestea trebuie să le afli înainte să începi să construiești o relație serioasă. Dacă îți este frică să nu-l sperii cu aceste întrebări, acesta este un semn că ceva nu merge bine între voi doi. Anume încrederea și comunicarea sinceră stau la baza unei relații armonioase. Nu trebuie să te simți incomod să întrebi, fără a transforma conversația într-un interogatoriu.

Cum te pot iubi?

Nu contează dacă pui această întrebare la prima sau a la a zecea întâlnire. Este o întrebare întotdeauna potrivită. Fără îndoială, partenerul tău vrea să fie iubit, altfel nu s-ar fi implicat în relație. Cu toate acestea, întrebarea cheie este: „cum ar vrea să fie iubit ?” Faptul că ești gata să iubești este un lucru bun, dar felul în care partenerul tău își imaginează acest moment este cu totul altceva.

Ideea este că noi toți suntem total diferiți. Acest lucru se aplică preferințelor, obiceiurilor, temperamentului. Unii oameni preferă să petreacă mult timp singuri, în timp ce alții nu pot fi în singurătate nici 30 de minute. Unii oameni adoră să vorbească, în timp ce alții preferă liniștea și tăcerea. Ne petrecem jumătate de viață încercând să obținem succes la locul de muncă, să învățăm cum să câștigăm mai mulți bani, cum să ducem un mod de viață sănătos. Dar mulți dintre noi nu găsesc nici 10 minute pentru a întreba partenerul cu care trăiesc ce anume îl face fericit.

Oare nu este mai ușor să întrebi acest lucru? Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te apropii de persoana iubită și să întrebi cum o poți iubi ca să o faci fericită. Apoi, după ce primești răspuns, îți faci concluziile potrivite și trăiești viața. Dacă simți că nu este persoana potrivită ție, renunți la ea, astfel încât ambii să găsiți fericirea alături de cel potrivit.

Cum sunt în calitate de partener?

Această întrebare trebuie pusă chiar de la începutul relației. Poate să-ți fie frică de răspunsurile pe care nu ai vrea să le auzi. S-ar putea să te ofenseze sau să te supere. Dar aceasta este o greșeală mare. Punând această întrebare, începi un dialog care poate preveni jumătate din divorțurile din întreaga lume.

De aceea, pentru mulți dintre noi este mult mai ușor să presupunem că facem totul bine, decât să aflăm cum putem remedia sau îmbunătăți ceva în relația noastră. O mică precizare: să te asiguri că această întrebare nu se transformă într-o scuză pentru răzbunare.

Răspunsul la această întrebare nu ar trebui să se transforme într-o batjocură. Această întrebare trebuie să fie o continuare a întrebării adresate cuiva drag: „Cum te pot iubi pentru a te face fericit?” Ceea ce ar duce și la întrebarea: „Cum mă placi ca partener?” Aceasta este o verificare de control a modului în care voi doi ca echipă ați putea face sau nu la toate problemele. Dar chiar și atunci când pui această întrebare, indică faptul că ești gata să lucrezi asupra relației, dar și asupra ta însuți.