3 fraze magice care-ţi vor reîntoarce iubirea de sine în doar câteva clipe

Unii dintre noi adesea confundă termenul de „iubire de sine” cu egoismul, deşi astea sunt două lucruri absolut diferite.

E bine ştiut faptul că din cauza factorilor cotidieni, iubirea faţă de sine are de suferit considerabil. Uneori stima de sine scăzută ne face să uităm cine suntem de fapt. Atunci uităm că fiecare om e unic şi că fiecare merită tot ce e mai bun.

În ce priveşte iubirea faţă de propria persoană, trebuie mereu să ţinem cont de acest sentiment şi să nu îl neglijăm. Acest sentiment trebuie antrenat aidoma unui muşchi.

Există două lucruri de bază care nu trebuie uitate: niciodată nu oferi lucrurile cele mai de preţ pentru tine în mâini străine şi nu permite nimănui să le zdrobească.

În continuare îţi vom propune 3 fraze asupra cărora merită să meditezi.

Ele îţi vor permite să te apreciezi la justa valoare şi să scapi de o doză mare de complexe inutile.

1. „A-ţi oferi lucrurile de care eşti demnă nu înseamnă a fi egoistă. Acest lucru e necesar pentru a păstra iubirea pentru sine.”

E important să ai grijă de tine şi de necesităţile tale. Atunci şi oamenii din jur vor adopta o atitudine mai respectuoaspă faţă de tine.

Sunt multe diferenţe între acest tip de dragoste şi egoism. De exemplu: atunci când refuzăm să ieşim la o cafea cu cineva din motivul că vrem să ne petrecem seara în singurătate, meditând asupra unor lucruri de ordin personal, adesea suntem consideraţi inculţi sau chiar needucaţi. Dar atât timp cât chiar ai nevoie de această seară, iar cealaltă persoană nu suferă în urma schimbării planurilor, atunci nu merge vorba de egoism.

2. „Am nevoie să stabilesc anumite limite, care îmi vor proteja demnitatea, individualitatea şi personalitatea unică”

Adesea faptul că nu vrem să gândim ca majoritatea, din simplul motiv că simţim diferit, nu este un lucru rău, noi nu trebuie să ne conformăm. Mereu trebuie să facem așa cum credem noi necesar, cum simţim că ne este mai bine.

Atît timp cît nu purtăm responsabilitate directă pentru viaţa unui alt om, avem libertatea de a ne poziţiona pe noi şi interesele noastre în prim plan.

Calitatea vieţii depinde direct de deciziile pe care le facem zilnic. Din această cauză trebuie să fim precauţi cu viitorul nostru.

3. „Iubirea mea pentru mine costă prea mult. Ea nu poate fi negociată”

Iubirea de sine – e mai mult decât autoapărarea sau atenţia la detalii.

Ea reprezintă demnitatea, uimitoarea unicitate şi esenţa „eu-lui” nostru. Este lucrul cel mai de preţ, care trebuie păstrat în pofida tuturor prejudecăţilor.