3 fraze care îți vor demonstra că omul de alături te manipulează

Probabil, fiecare dintre noi am manipulat pe cineva la un moment dat în viața noastră, doar ca să obținem ceea ce ne-am dorit. Dar există oameni care au reușit să stăpânească foarte bine această artă. Manipulatorii sunt gata mereu să spună orice.

Scopul lor? Să forțeze o persoană să facă ceea de ce au ei nevoie. Și fac asta cu aceeași răceală, așa cum ar spune un simplu „bună ziua”. Următoarele exemple sunt cele mai des folosite fraze de către manipulatori.

1. „Reacționezi exagerat”.

Cea mai bună apărare este atacul. Dacă nu satisfaci nevoile manipulatorilor, aceștia tind să devină violenți. Dar să nu ai încredere în ei, nu renunța. Sunt șanse să te comporți perfect normal. Acesta este doar un truc pe care îl folosesc manipulatorii ca să te facă să te simți vinovată și să-ți pună la îndoială deciziile.

2. „Ești foarte sensibilă”. Dacă această expresie sună prea des în adresa ta, este timpul să te eliberezi de persoanele care ți-o adresează. Dacă nu-ți place ceea ce ți se cere, este timpul să spui asta și să scapi de aceste persoane din viața ta care îți spun asta.

E doar o capcană. Manipulatorii îți vor simți slăbiciunea și vor continua sa te folosească pâna când vor obține ceea ce doresc. Fă-ți o favoare și pleacă imediat.

3. „Ești prea dramatică”. Manipulatorii nu vor înceta să-ți reproșeze că ai devenit o regină a dramei, chiar dacă situația a devenit dramatică anume din cauza lor. Este extrem de important să nu cazi în această capcană a lor.

Dacă o vei face o dată, ei vor continua să te manipuleze mereu.