3 deprinderi care te împiedică să evoluezi și să-ți găsești drumul în viață

Dorința de a evolua și a se autodescoperi există în sufletele tuturor oamenilor profunzi și sensibili. Ea rezistă în ei și în vremurile bune și în cele dificile, îndemnându-le să caute, să afle și să crească fie spiritual, fie intelectual indiferent de orice. Anume datorită ei, aceștia își anunță frumusețea spiritului și își fac vocea auzită în întreaga lume.

Dar nu e deloc ușor să traduci această ambiție lăuntrică într-o rutină reală, productivă, care ar putea aduce succes. Și cât de ironic n-ar suna acest lucru – obstacolul cel mai mare în calea noastră suntem noi înșine! Într-adevăr, totul începe de la noi, de la viziunea, rezistența și determinarea noastră de a ne construi o personalitate elevată, care ar fi competentă să-și identifice și valorifice potențialul de sine stătător.

În acest context, îți prezentăm 3 obstacole, impuse de tine însuți, care te împiedică să-ți atingi scopurile și să ajungi acolo, unde îți dorești să fii, cu adevărat:

Tu nu știi cine ești

Vei continua să rătăcești haotic prin lume și prin propria ta conștiință, negâsindu-ți propriul drum, până nu vei înțelege cine ești cu adevărat. Fără acest pas nu te vei putea nici maturiza și nici înțelege realitatea. Vei ajunge să trăiești o viață lipsită de control și sens. Sunt sigură că nu-ți dorești asta. De aceea, te îndemn să iei atitudine și să-ți explorezi cu grijă fiecare dimensiune a personalității, experimentând, eșuând, dar până la urmă – ajungând la propriul tău adevăr existențial. Mai mult de atât, în momentul în care vei înțelege că te cunoști în întregime, vei trăi cea mai revelatoare senzație, pe care ai simțit-o vreodată – conexiunea cu sinele. Anume din ea va deriva ulterior toată motivația ta de a-ți construi viața de vis.

Nu ești selectiv/ă în ceea ce faci

Trăim într-o lume care ne oferă o varietate imensă de alegeri. Firește că e complicat să le faci față, de aceea obișnuiești să faci totul, supunându-te în primul rând cerințelor din exterior, ci nu propriilor tale planuri și dorințe. Dar selectivitatea reprezintă una dintre cheile spre succes. Prin ea ne asigurăm că timpul nostru este bogat în activități și/sau evenimente, care contribuie la dezvoltarea noastră spirituală și intelectuală. Nu e de mirare că ești totalmente demotivat, dacă te lași suprimat 24/7 doar obligațiilor, fără a găsi timp, pentru ceea ce-ți dorește sufletul cel mai mult.

Nu-ți asumi responsabilitatea, pentru a te automotiva

Din păcate, viața reală nu este întotdeauna dulce și plăcută. Rareori găsim în ea suficientă motivație, pentru a ne autodezvolta. Cel mai des anume ea este cea care ne deprimă, de fapt, făcându-ne să credem că e o muncă sisifică să depui efort, pentru a trăi mai armonios și mai plăcut în acest Univers. Iată de ce, posedând armele autocunoașterii și selectivității, trebuie să explorăm toate dimensiunile existenței umane, încercând să găsim motivație în una dintre ele. Nu e o muncă ușoară, dar angajându-ne să o facem, învățăm nenumărate lucruri pe parcurs. Însuși procesul se va dovedi extrem de educativ, neluând în considerație finalitatea grandioasă, care se află la sfârșitul acestuia – iubirea și respectul față de sine!

Daniela M.