3 cele mai importante semne ale unei relații bolnave

Uneori, cele mai problematice momente într-o relație nu sunt evidente de la început. Totul începe cu schimbări treptate în comportament, gândire, sentimente.

Acestea, în timp, ucid sentimentele și duc la despărțire. Cum să știi că în fața ta este un obstacol care te împiedică să fii fericit, dar te duce spre un abis pe care nu vei putea să-l treci?

Dacă vei ignora de fiecare dată problemele care apar în relația ta, nu se va termina cu bine acest lucru. Există 3 semne că relația ta merge într-un ritm vertiginos în jos:

1. Lipsa contactului fizic

Problemele într-o relație pot apărea sub diferite aspecte, iar intimitatea fizică nu face excepție. Intimitatea fizică joacă un rol important în crearea intimității emoționale.

Hormonul oxitocina ajută la consolidarea relației, ameliorează stresul, îmbunătățește starea de spirit, iar acestea toate au un efect pozitiv asupra relației. Multe studii arată că eliberarea de oxitocină creează încredere, o altă parte importantă a oricărei relații.

Dacă tu și partenerul tău nu aveți o viață intimă bună și activă, cu siguranță există probleme în viața voastră personală. Lipsa momentelor de intimitate, cum ar fi îmbrățișările, atingerile, sărutările, mângâierile duc la separarea partenerilor unul de altul.

2. Lipsa comunicării

Comunicarea este piatra de temelie a unei relații sănătoase. Partenerii trebuie întotdeauna să aibă posibilitatea să discute problemele, să vorbească sincer și deschis despre orice, fără să se teamă de condamnări.

Dacă între voi mereu există certuri, dacă nu vreți să faceți compromisuri, dacă nu vă pasă unul de celălalt și vă enervați unul pe altul din ce în ce mai des, relația voastră este una care duce spre despărțire.

3. Detașarea emoțională

O altă problemă cu care te poți confrunta într-o relație este detașarea emoțională. Pentru a construi relații stabile, ambii parteneri au nevoie de apropiere emoțională. Cu cât este mai puternică legătura dintre voi, cu atât vă va fi mai ușor să vă deschideți sufletele și să vă arătați vulnerabilitățile.

Acest lucru va întări relația voastră atât emoțional, cât și fizic. Detașarea emoțională și indiferența pot semnala
probleme serioase în relație. Când o persoană iubește, își respectă partenerul și îi rămâne fidelă. Ea niciodată nu rănește și nu trădează în mod intenționat.

Dacă partenerul este înstrăinat de tine emoțional, el trișează în relația voastră. Înșelarea emoțională duce la ruperea conexiunii emoționale romantice. Indiferența la fel este un semn că partenerul tău se îndepărtează emoțional de tine.