fb

Poți avea o viață împliniă: 29 de greșeli pe care nu ar trebui să le mai repeți

Cum spunea Mary Robinson, ”Nimeni nu se poate întoarce în trecut pentru a schimba începutul, dar oricine poate începe de astăzi să schimbe finalul.” Nu există nimic mai adevărat.

Dar, înainte de toate, trebuie să încetezi să mai faci ceea ce te-ar putea stopa:

1. Încetează să-ți petreci timpul cu oamenii nepotriviți

Viața este prea scurtă pentru ca să-ți poți permite ”luxul” de a o petrece cu oamenii care te storc de vitalitate. Dacă o anumită persoană va dori ca tu să faci parte din viața ei, aceasta va fi preocupată de comfortul tău. Nu vei fi nevoit să lupți pentru un loc alături de ea.

Niciodată nu te atașa de persoanele, care îți calcă mândria în picioare și îți fac onoarea ”una cu pământul”. Și ține minte, că prietenii adevărați nu sunt aceia care te susțin atunci când ție îți este bine oricum, ci acei care-ți sunt alături și atunci când îți merge prost.

2. Încetează să fugi de probleme

Fă-le față cu demnitate. Într-adevăr, nu va fi ușor de realizat. În lume nu există ființe care să facă față cu brio oricărei lovituri. Nu ți se cere să rezolvi instantaneu toate problemele. Pur și simplu, suntem ”făcuți” altfel.

Pentru oameni, normal este să îndure tristețe și durere, să sufere, să se împiedice și să cadă. Acesta este, de fapt, sensul vieții – să ne lovim de bariere, să întâlnim probleme, să învățăm, să ne adaptăm și, în final, să le rezolvăm. Este ceea ce ne definește ca oameni.

3. Încetează să te minți singur(ă) pe tine

Poți să duci în eroare pe oricine vrei, numai nu pe tine însuți. Viața ta se va îmbunătăți doar atunci când îți vei permite să riști, iar primul și cel mai dificil risc, este să fii sincer cu tine însuți.

4. Încetează să-ți pui necesitățile proprii pe locul doi

Cel mai rău ce s-ar putea întâmpla ar fi să te pierzi pe tine, sacrificând prea multe din dragostea față de o altă persoană, și uitând de propria importanță.

Nu, nu este nevoie să uiți de ceilalți, doar că acordă atenție nevoilor și dorințelor tale mai des. Dacă există un moment potrivit pentru a-ți asculta ”eul” și a face ceea ce este cu adevărat important pentru tine, acum e.

5. Încetează să-ți creezi o imagine falsă

Nu încerca să pari altcineva. Una dintre cele mai dificile sarcini de realizat în viață, este aceea de a fi tu însuți într-o lume care încearcă să te facă asemenea majorității. Cineva va fi tot timpul mai frumos, cineva va fi mai deștept, iar cineva va fi mereu mai tînăr, dar nimeni nu va fi ca tine.

Niciodată! Nu încerca să te schimbi pentru a face cuiva pe plac, decât dacă acel cineva ești tu. Fii tu însuți și învață să te simți bine în pielea ta, iar cei de care ai nevoie cu adevărat, te vor aprecia așa cum ești.

6. Încetează să te agăți de trecut

Nu vei putea începe, nicidecum, un nou capitol al vieții tale, atîta timp cât nu vei înceta să îl recitești pe precedentul.

7. Încetează să te temi de greșeli

Să faci ceva și să greșești este, ce puțin, de zeci de ori mai practic, decât să nu faci nimic. Fiecare succes este marcat de numeroase eșecuri, iar fiecare eșec duce spre succes. Într-un final, o să regreți mai mult ceea ce nu ai avut destul curaj să faci, decât ce ai făcut.

8. Încetează să te condamni pentru greșelile din trecut

Este posibil să iubești omul nepotrivit și să-ți plângi greșelile, dar, chiar dacă nimic nu este așa cum ți-ai fi dorit, un singur lucru este cert: greșelile te ajută să găsești oamenii potriviți și lucrurile cele mai bune pentru tine. Toți facem erori, ne luptăm și regretăm greșelile trecutului.

Dar tu nu ești greșelile tale și nici lupta pe care o duci. Tu, aici și acum, ai posibilitatea de a-ți îmbunătăți ziua și viitorul, fără a privi peste umăr. Orice s-ar întâmpla în viața ta, ține minte că aceasta te pregătește de încă un pas spre viitor.

9. Încetează încercările de a cumpăra fericirea.

Multe din lucrurile pe care le dorim costă scump. Dar adevărul este, că lucrurile care te fac cu adevărat fericit – iubirea, râsetele și sufletele apropiate – sunt absolut gratuite.

10. Încetează să-l cauți pe acel cineva, care te va face fericit(ă)

Dacă nu ești mulțumit de tine, de personalitatea ta, atunci nici relațiile de lungă durată nu o să te facă să te simți mai împlinit(ă). Trebuie să creezi stabilitate în viața ta, înainte de a o împărți cu altcineva.

11. Încetează să mai lenevești

Nu irosi timpul analizând, altfel vei crea probleme chiar și acolo unde ele nu erau. Evaluează situația și ia măsuri sigure. Nu o să poți schimba ceea la ce refuzi să te opui. Orice progres e însoțit și de risc. Și este importantă ordinea lucrurilor. Nu te aștepta la totul din prima. Nu o să poți citi fiind analfabet.

12. Încetează să te consideri nepregătit

Nimeni și niciodată, indiferent de situație, nu se poate simți pregătit sută la sută. Majoritatea posibilităților importante te impun să ieși în afara zonei tale de confort și, deci, e normal să apară incomodități.

13. Încetează să te implici în relații fără sens

Relațiile amoroase trebuiesconstruite rațional. E mai bine să fii singur(ă), decât în compania nepotrivită. Nu trebuie să te grăbești să faci o alegere. Dacă ceva trebuie să se întâmple – o să se întâmple, dar la momentul potrivit, cu persoana potrivită și din motive întemeiate. Implică-te și dedică-te unei relații atunci când ești gata pentru aceasta, nu când te-ai săturat de singurătate.

14. Încetează să fugi de noi relații din cauza eșecurilor precedente

Toți oamenii pe care îi vei întâlni au scopurile lor personale. Unii au să te verifice, alții o să te folosescă, iar unii o să-ți dea o lecție. Dar, cel mai important, este că unele dintre persoane, chiar dacă nu-ți vor rămâne alături, te vor face să-ți dezvălui cele mai bune calități.

15. Încetează să concurezi cu toată lumea

Nu te îngrijora că alții au mai mult succes decât tine. Concentrează-te și încearcă să-ți bați zilnic propriile tale recorduri. Trebuie să tinzi către succesul în lupta TA cu TINE.

16. Încetează să te plângi și să-ți plângi de milă

Viața își joacă zarurile pentru a te îndrepta într-o anumită direcție. E posibil să nu vezi sau să înțelegi tot ce ți se întâmplă, iar asta poate fi dureros. Dar adu-ți aminte de greutățile care ți-au ieșit în cale anterior, și vei observa că, de cele mai multe ori, acestea au dus spre succes, spre o persoană importantă, o stare de suflet sau situație favorabilă. Zîmbește! Lasă-i pe toți să vadă că astăzi ești mai puternic(ă) decât ai fost ieri.

17. Încetează să agravezi resentimentele

Nu-ți trăi viața cu ură în suflet. Într-un final, vei ajunge să-ți faci mai mult rău ție, decât celor pe care-i urăști. Să ierți nu înseamnă să spui ”Sunt OK cu tot răul pe care mi l-ai făcut”. Iertarea spune ”Nu voi permite ca răul pe care mi l-ai pricinuit, să-mi ia pentru totdeauna orice șansă la fericire”.

Iertarea este modalitatea de a căpăta liniște și a te elibera. Și nu uita, că trebuie să ierți, nu numai alți oameni, ci și pe tine însuți. Dacă este nevoie, iartă-ți greșelile și mergi înainte, pentru a avea șansa și a încerca să te descurci mai bine data viitoare.

18. Încetează să permiți altora să te coboare la nivelul lor

Nu trebuie să cobori ștacheta, pentru a corespunde celor care refuză să o ridice. Rămâi tot timpul la nivelul tău sau încearcă să ajungi mai sus.

19. Încetează să pierzi timpul cu explicații

Prietenii tăi nu au nevoie de ele, iar dușmanii nu o să te creadă, oricum. Pur și simplu, procedează așa cum crezi cu adevărat că este corect, fără a fi nevoie de explicații inutile, care nu fac decât să te rețină din drum.

20. Încetează să te învârți în cerc

Momentul potrivit pentru a inspira aer proaspăt, vine exact atunci când nu ai timp de asta. Atâta timp cât continui să faci ceea ce faci, o să primești ceea ce primești. Uneori trebuie să te îndepărtezi pentru a vedea tabloul în întregime, și a putea analiza situația dintr-o altă perspectivă. Abia atunci vei putea lua o hotărâre benefică și vei putea schimba ceva.

21. Încetează să ignori lucrurile mărunte

Învață să primești plăcere de la lucrurile mici, pentru că, într-o bună zi, o să-ți dai seama că acestea au fost, de fapt, lucruri importante. Cea mai bună parte din viața ta constă din momente aparent lipsite de importanță și nume, folosite pentru a dărui un zâmbet persoanelor cu adevărat importante pentru tine.

22. Încetează eforturile de a face totul perfect

Lume reală îi remunerează pe cei care tind spre atingerea țelurilor propuse, nu pe perfecționiști. Așa că gândește-te bine din care categorie faci parte, și, dacă e nevoie, fă câteva schimbări.

23. Încetează să cauți cel mai ușor drum

Viața nu este atât de simplă, mai ales, dacă plănuiești să obții ceva de preț. Nu alege calea lipsită de greutăți. Fă ceva extraordinar!

24. Încetează să te prefaci că totul este bine, când nu e așa

Nu este nimic rău în a te relaxa pentru puțin timp. Nu trebuie să fii tot timpul puternic(ă) și nu trebuie să demonstrezi nimănui că îți merge bine.

Nu trebuie să te preocupe ceea ce gândesc alții. Poți și să plângi, dacă este nevoie – lacrimile vindecă. Cu cât mai devreme vei realiza acest lucru și vei face asta, cu atât mai devreme ai să poți începe din nou să zâmbești. Doar că, de această dată, zâmbetul nu va mai fi fals.

25. Încetează să învinuiești pe altcineva pentru problemele tale

Atingerea scopurilor și îndeplinirea visurilor, depind de cât de răspunzător ești de propria viață. Atunci când învinuiești pe altcineva pentru tot ce ți se întâmplă, refuzi orice responsabilitate și dai altcuiva puterea asupra acestui aspect al vieții tale.

26. Încetează încercările de a fi totul pentru toți

Este imposibil și, în plus, o să ajungi să te storci de puteri sau să te arzi. Dar dacă o să dărui bucurie unei singure persoane, aceasta ar putea schimba lumea. Poate nu întrega lume, dar lumea ei – cu siguranță. Așa că, concentrează-ți eforturile într-o singură direcție.

27. Încetează să-ți faci atâtea griji

Îngrijorarea nu te va scuti de greutățile de mâine, n-o să facă decât să te lipsescă de fericirea de azi. Una din modalitățile de a determina dacă merită să te îngrijorezi pentru ceva, este să-ți pui o simplă întrebare: ”Va avea oare aceasta vreo importanță peste un an? Doi ani? Cinci?” Dacă nu, atunci nu are sens să-ți faci griji.

28. Încetează să acorzi prea multă importanță lucrurilor care nu-ți plac

Concentrează-te, mai bine, pe ceea ce-ți dorești cu adevărat. Gândirea optimistă, de altfel, este una din cheile succesului. Dacă în fiecare dimineață te vei trezi cu gândul că în viața ta astăzi se va întâmpla ceva frumos, mai devreme sau mai târziu, vei observa că ai avut dreptate.

29. Încetează să fii nemulțumit(ă)

Nu contează cât de bine sau rău îți merg treburile, trezindu-te în fiecare dimineață, mulțumește pentru viața pe care o ai. Cineva undeva, în acel moment, se luptă pentru a lui. În loc să te gândești la ceea de ce ești lipsit, încearcă să te gândești că ai măcar puținul pe care alții nu au, și fii recunoscător pentru aceasta.

Source :

Adme