fb

28 filme care te vor ajuta să treci peste momentele dificile din viața ta

Depresie? Criză? Te trezești trist de dimineață?

Consultă această listă și alege unul din filmele care te vor ajuta să treci peste momentele dificile din viața ta. Cu siguranță nu vei regreta.

Life of Pi (2001)

1

„Am înțeles că viața este, într-adevăr, o experiență atât de interesantă. Am mai realizat că, dacă vom fi credincioși cu noi înșine – vom fi capabili să ne întoarcem acasă, să ne îmblânzim demonii interiori, iar aceștia ne vor părăsi atunci când vom fi capabili să explorăm lumea.”

Amelie (2001)

2

„ „Amelie” mă ajută să fac față tuturor lucrurilor. Dacă ești supărat, acest film te va îmbuna, dacă te simți „oaia neagră” – te va ajuta să privești partea pozitivă. Filmul este bun pentru toți cei care se simt rău, indiferent de motiv.”

Silver Linings Playbook (2012)

3

„Modul în care eroii acestui film își rezolvă problemele și își recunosc vina, m-au făcut să simt că și eu pot face la fel. Iar scenele minunate de dans, m-au ridicat de pe canapea și m-au forțat să trăiesc din nou o viață activă și plină de bucurii.”

Lost in Translation (2003)

4

„Fără discuție,„Lost in translation” este pentru introvertiți. Muzica liniștește foarte mult. Există multe lucruri în acest film asupra cărora să te gândești, iar asta mă ajută. Da, nu e cel mai distractiv film, dar îl ador.”

Lilo and Stitch (2002)

5

„În acest desen animat nu este nimic trist. Este în totalitate despre – iubire.”

Synecdoche, New York (2008)

6

„Mi se pare că acest film a vorbit direct inimii mele despre depresie și crize existențiale și i-a spus doar adevărul amar, pe care l-am simțit. Am simțit că nu sunt singurul prins în avalanșa teribilă a sentimentelor.             ”

Pride and Prejudice (2005)

7

„Duritatea spiritului și independenței lui Elizabeth Bennet m-a inspirat întotdeauna. Muzica din film și modul în care este filmat, au un efect calmant.”

Legally Blonde (2001)

8

„Personajul principal a demonstrat că genul nu influențează nici inteligența, nici etica profesională. Datorită acestui film am reușit să mă simt mult mai încrezătoare, deși m-am aflat toată viața într-un mediu în care mi se spunea contrariul.”

Harry Potter (2001)

9

„Mă simțeam prea obosită pentru a citi cărțile în acea perioadă de depresie, așa că am vizionat filmul și am „evadat” din această lume, în care trebuia să duc grija problemelor mele.”

The nightmare before Christmas (1993)

10

„Știu că sună ciudat, dar mă asociam cu Jack, care, după părerile celorlalți avea de toate, dar, de fapt, era foarte singur.”

Willy Wonka and The Chocolate Factory

11

„Nu știu de ce, dar în timpul depresiei, am urmărit acest film de o sută de ori.”

Cool Runnings (1993)

12

„Acest film reprezintă fericirea mea. Alături de ei mă simt iar de 7 ani, iar cu omenirea este totul în regulă.”

127 hours (2010)

13

„Prima dată am văzut acest film în urmă cu 5 ani. După, viața mi s-a schimbat complet, în direcția bună. Am avut o depresie teribilă, trecusem deja la auto-vătămarea corporală. Dar acest film m-a ajutat să înțeleg cât este de prețioasă viața; cât de importanți sunt oamenii apropiați și cât este de important ca niciodată, dar niciodată să nu renunți.”

About time (2013)

14

„Mi se părea că acest film este doar o altă poveste de dragoste. Dar este ceva mai mult. Te învață să apreciezi puținul și să înțelegi, că există zile proaste, dar acestea trec și nu trebuie să te concentrezi asupra lor. Când mă simt tristă sau singură, privesc acest film.”

Star Wars (1999)

15

„Se pare că viața nu este atât de rea când, la sfârșitul zilei, Alianța Rebelă învinge din nou Imperiul.”

The Lego Movie (2014)

16

„Mă lupt cu depresia de 5 ani de zile. Mi se pare că nu voi fi nimic, niciodată. Ideea acestui film mi-a dat speranță. Sunt deosebită. Cu toții suntem deosebiți. O persoană poate realiza lucruri incredibile.”

Austenland (2013)

17

„Acest film m-a convins că atunci când viața ți se pare plictisitoare și monotonă, totul se poate schimba în orice moment.”

The Perks of Being Wallflower (2012)

18

„Datorită lui, am început să am din nou încredere în mine și în faptul că voi deveni o poveste frumos scrisă.”

Lars and the Real Girl (2007)

19

„O alegere ciudată, dar pentru mine este evidentă. Când eram deconectată de la tot ce se întâmpla în jurul meu, mă uitam la acești oameni plini de probleme și zâmbeam.”

500 Days of Summer (2009)

20

„Datorită acestui film, am înțeles că viața poate părea foarte tristă și poate părea că niciodată nu va fi mai bună, dar, în același timp, posibilitatea de a fi fericit te poate aștepta chiar după colț, iar tu trebuie doar să întinzi mâna pentru a o lua.”

The Princess and the Frog (2009)

21

„Acest desen animat întotdeauna mi-a insuflat sentimentul de ceva confortabil și cunoscut de foarte mult timp. Și, cine nu iubește desenele lui Walt Disney?”

It’s Kind of a Funny Story (2010)

22

„Filmul m-a ajutat să înțeleg că nu sunt unica care are sentimentul că este singură.”

Into the Wild (2007)

23

„Mă liniștește în orice situație.”

Grease (1978)

24

„Bucuria pură a acestor cântece mă ajută să trec peste orice depresie.”

Inside Out (2015)

25

„Acest film m-a învățat că este normal să fii trist și mi-a permis să mă accept așa cum sunt.”

Pitch Perfect (2012)

anna-kendrick-pitch-perfect-wallpaper-1

„În cea mai dificilă perioadă din viața mea, l-am privit de cel puțin două ori pe săptămână. Mă făcea fericită.”

Girl, Interrupted (1999)

27

„Mi-a arătat că nu trebuie să te asociezi cu boala ta psihică – indiferent cu ce lupți.”

Back to the Future (1985)

28

„Acest film m-a amuzat și m-a îndepărtat de gândurile sumbre mai bine de o oră și jumătate.”

 

Source :

fishki.net