fb

27 filme pe care trebuie să le vezi în această toamnă

Vara s-a scurs și a venit timpul să privești filme serioase, dintre care, unele pot obține Oscarul în acest an.

The Light Between Oceans

1

Michael Fassbender și Alicia Vikander au dovedit că sunt unii dintre cei mai buni actori ai zilelor noastre. Aceștia joacă rolul unui cuplu care, într-o zi au găsit o fetiță de câteva luni – supraviețuitoare a unui naufragiu.

Nu au ezitat să o crească ca pe unicul lor copil. Totul se complică în momentul în care Tom întâlnește o femeie care îi povestește că și-a pierdut soțul și copilul chiar în mâinile malului.

Tom este de părerea că ar trebui să-i dea fata înapoi, pentru că este omenește, însă Isabel nu dorește acest lucru. Se consideră mama ei și vrea ca acest lucru să rămâne mereu astfel.

Max Rose

3

Este primul rol principal a lui Jerry Lewis după filmul „King of Comedy” din anii 80. Acum legenda de 90 de ani prezintă imaginea emoțională a unui muzician de jazz care trece prin moartea soției sale și se confruntă cu informațiile precum că aceasta l-a înșelat.

Morgan

4

În acest thriller, Kate Mara, joacă rolul unui consultant care gestionează riscurile și trebuie să determine dacă este nevoie să pună capăt ființei artificiale care a fost creată într-un laborator.

Yoga Hosers

5

Surorile Collette sunt două adolescente pasionate de yoga si angajatele unui supermarket din Manitoba. Un spirit malefic se ridică din adâncurile Pământului și le amenință participarea la balul de absolvire. Cele două fac echipă cu un legendar vânător de răufăcători interpretat de Johnny Depp.

Author: The JT LeRoy Story

6

De-a lungul ultimului deceniu, autorul JT LeRoy a captivat lumea literaturii cu poveștile copilăriei sale. Acest film documentar urmărește din culise transformarea incredibilă a lui Albert într-o legendă literară.

Sully

7

Sully, căpitanul companiei aeriene americane Chesley, a reușit o aterizare de urgență pe apele înghețate ale fluviului Hudson, salvând astfel viața celor 155 de pasageri aflați la bord. Cu toate acestea, în timp ce Sully este slăvit de opinia publică și de mass media, ancheta care a fost deschisă amenință să-i distrugă reputația și cariera de pilot.

Blair Witch

8

După ce descoperă o filmare care pare să reprezinte experiența surorii lui în pădurea demonică Blair Witch, James pornește, alături de câțiva prieteni, către pădurea în cauză pentru a-și găsi sora pierdută.

Bridget Jones’s baby

9

Regizat de Sharon Maguire, noul film o găsește pe îndrăgita eroină – însărcinată. După despărțirea de Mark Darcy, Bridget nu a trăit un final tocmai demn de o poveste.

La cei 40 și ceva de ani e din nou singură, așa că decide să se concentreze asupra jobului și să se înconjoare de prieteni vechi, dar și noi. Pentru prima dată în viață simte că are totul sub control. Ce i-ar putea merge prost?

Snowden

10

Filmul prezintă povestea lui Edward Snowden, fostul subcontractor al NSA, care s-a refugiat în Rusia după ce a dezvăluit amploarea spionajului American.

The Dressmaker

11

Acțiunea se desfășoară în anii 50 și urmărește povestea lui Myrtle „Tilly” Dunnage, o femeie care revine în orașelul natal să-și îngrijească mama bolnavă. De când a plecat de acasă, acuzată pe nedrept de o crimă, Tilly a devenit la Paris o expertă în croitoria houte couture. Tilly se va răzbuna pe cei care i-au greșit și îi va transforma pe localnicii australieni cu ajutorul creațiilor ei vestimentare.

The Magnificent Seven

12

Filmul spune povestea locuitorilor unui sat Mexican care apelează la ajutorul unei echipe pentru a scăpa de bandiții care îi exploatează și îi terorizează.

Storks

13

Berzele – clasicul mijloc de transport pentru nou-născuți s-a reprofilat. Nu mai expediază bebeluși, ci pachete. Când apare o comandă, cea mai competent barză trebuie să rezolve problema și să livreze copilul.

Queen of Katwe

14

Filmul spune povestea unei tinere fete care vinde porumb pe străzile din Uganda. Viața i se schimbă atunci când începe să joace șah și ca rezultat al sprijinului pe care îl primește din partea familiei și comunității, capătă încrederea și determinarea de care are nevoie pentru a-și urma visul de a deveni campion internațional la șah.

American Honey

15

Protagonista filmului este o adolescentă dornică să guste din plăcerile vieții, care se alătură echipei de vânzări a unei reviste și este prinsă apoi într-un amețitor carusel al petrecerilor fără sfârșit, al relațiilor amoroase și al ilegalităților.

Deepwater Horizon

16

O explozie de proporții a avut loc în 20 aprilie 2010, la 1.500 m în Golful Mexic, la 80 km de Venice (Lousisiana). Puțul de petrol ce perfora platforma Deepwater Horizon a fost distrus de teribilul accident ce a ucis 11 lucrători și a rănit alți 17.

Masterminds

17

Un paznic de noapte la o companie de automobile blindate din sudul Statelor Unite organizează unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Americii.

Miss Peregrines’s Home for Peculiar Children

18

Jacob, în vârstă de 16 ani, urmărește niște indicii care îl duc pe o insulă misterioasă, unde descoperă ruinele dărăpănate ale Școlii Domnișoarei Peregrine pentru Copiii ciudați. Pe măsură ce Jacob explorează dormitoarele și holurile abandonate, el descoperă că foștii ei ocupanți erau mai mult decât ciudați; aveau puteri incredibile și ar putea fi încă în viață.

Birth of Nation

19

O dramă bazată pe un moment important în istoria mișcării de eliberare afro-americană.

The girl on the Train

20

Bazată pe romanul Fata din tren, filmul spune povestea unei tinere a cărei viață nu este tocmai roz. Luând același tren, aceasta urmărește în fiecare dimineață un cuplu aparent perfect, ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată.

Într-o zi vede însă ceva ce o șochează și astfel ajunge să ia parte la viețile pe care le-a observant doar pe margine.

Mascots

21

O nouă comedie regizată de Christopher Guest. Cel mai recent film are loc în lumea ultra-competitivă a mascotelor sportive care concurează pentru cel mai prestigious premiu în domeniul lor – the Gold Fluffy.

The Accountant

22

Christian Wolff, un savant matematician care are o relație mai bună cu numerele, sub o acoperire anostă ține contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizații criminale din lume. Lupta pentru supraviețuire începe atunci când protagonistul descoperă nereguli financiare în firmă.

In a Valley of Violence

23

Regizat de Ti West, cunoscut pentru activitatea sa în domeniul filmelor horror, acesta revine la tema Wild West și creează o istorie distractivă și sângeroasă. În rolurile principale sunt Ethan Hawke și John Travolta.

Jack Reacher: Never go back

24

Acțiunea îl prezintă pe Reacher în drum spre vechea bază militară din Virginia pentru a lua cina cu o o femeie numită recent comandatul bazei. Însă, când ajunge acolo, este acuzat de acte de violență asupra unui coleg și de viol.

Cum nu-și amintește de niciuna dintre aceste „scăpări„, protagonistul este hotărât să facă totul pentru a ieși basma curată și a scoate adevărul la lumină.

A monster calls

25

Bazat pe romanul omonim scris de Patrick Ness, „A Monster Calls” este povestea emoționantă a unui băiat cu o copilărie umbrită de boala gravă a mamei sale și vizitele nocturne ale unui monstru milenar.

The eagle huntress

26

Un documentar despre Mongolia – unul dintre filmele cele mai interesante din această toamnă. Filmul prezintă modul prin care o fată de 13 ani se pregătește să devină prima vânătoare de vulture, prima de sex femenin în cele 12 generații ale familiei sale.

Inferno

27

Profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) este din nou atras într-un mister aproape imposibil de dezlegat și într-o cursă contracronometru pentru salvarea întregii lumi.

Sub semnul uneia dintre cele mai misterioase și longevive capodopere ale literaturii, Divina Comedie a lui Dante Alighieri, aventurile la Florența ale reputatului profesor au ca scop oprirea unui act terorist ce va afecta soarta fiecărei persoane de pe glob.

Descoperiri futuriste ale științei, picturi nemuritoare și explorarea unora dintre cele mai celebre clădiri ale frumosului oraș italian punctează goana lui Langdon spre un deznodământ care ar putea schimba omenirea o dată pentru totdeauna.

Arrival

Advertisement

28

Povestea filmului se învârte în jurul unui lingvist chemat de armată pentru a oferi suport în efortul de comunicare cu extratereștrii.

Sursa