26 de lucruri pe care neapărat trebuie să le înţelegi la 26 de ani

Există o vârstă la care, ajungând, e cazul să faci anumite concluzii și să mergi mai departe cu capul sus și cu multă ambiție.

Cele 26 de lucruri pe care trebuie să le înţelegi, ajungând la 26 de ani:

1. Este în regulă să greşim. Noi nu putem exclude acest aspect al vieţii noastre. E fireşte să luăm decizii incorecte şi să alegem căi greşite. Dar toate aceste lucruri ne fac viaţa mai matură şi mai complexă. Deci, nu vă grăbiţi să vă blamaţi pe voi înşivă, în astfel de cazuri.

2. Greşelile sunt cele mai valoroase lecţii de viaţă. Dacă executaţi acelaşi lucru, nu veţi progresa. Provocaţi-vă pe voi înşivă şi deveniţi mai buni.

3. Ocupaţi-vă cu ceea ce vă place cu adevărat. Dacă încă vă mai pierdeţi timpul la o slujbă pe care o urâţi, atunci e timpul să renunţaţi la ea. Nu vă pierdeţi viaţa, irosind-o pe lucruri care nu vă face să o iubiţi.

4. Încetaţi să vă faceţi griji de părerea altora. Expiraţi. Dacă întotdeauna v-aţi trăit viaţa conform rigorilor aspre ale societăţii, atunci e timpul să încetaţi să o faceţi. Ceea ce contează cu adevărat este ceea ce credeţi voi înşivă.

5. Fiţi prezenţi aici şi acum. Încetaţi să tot faceţi fotografii. Savuraţi momentul acum. Trăiţi-vă viaţa din plin.

6. Nu vă mai grăbiţi. Savuraţi-vă din plin dejunul. Trăiţi fiori puternici în timp ce ascultaţi un cântec sau priviţi o operă de artă. Viaţa are o valoare prea grandioasă ca să o pierdem pe grabă şi rutină.

7. Nu puteţi fi supărat o veşnicie. Iată de ce este important să ne învăţăm să iertăm la timpul potrivit. Este mult mai uşor „să dansezi” prin viaţă atunci când nu ai sufletul împovărat de supărări ale trecutului.

8. Învăţaţi-vă să spuneţi „nu”. Nu sunteţi datori nimănui. Încetaţi să tindeţi să placeţi tuturor.

9. Învăţaţi-vă să spuneţi „da”.  Nu trebuie să vă limitaţi în anumite decizii sau aventuri, pentru că aveţi deja 40 de ani sau pentru că aveţi doi copii. Acceptaţi provocările, pentru că ele ne fac viaţa mai frumoasă.

10. Schimbările sunt folositoare. Încetaţi să vă temeţi de schimbări. Ele sunt o componentă de bază a vieţii noastre. Doar acceptaţi-le şi totul va fi bine.

11. Fiţi sinceri cu voi înşivă. Unica persoană care vă cunoaşte, cu adevărat, sunteţi voi înşivă. Învăţaţi-vă să vă acceptaţi defectele şi realitatea care vă înconjoară. Şi atunci veţi trăi o armonie perfectă cu voi înşivă.

12. Voi nu puteţi controla alţi oameni. Fiecare din noi are dreptul să-și trăiască viaţa în maniera aleasă de el însuși. Nimeni altcineva nu are dreptul să-i dicteze principiile, valorile şi convingerile lui personale.

13. Întotdeana plasaţi-vă pe primul loc. Toţi oamenii care vă înconjoară şi vă vor binele sunt, realmente, valoroşi. Dar nu uitaţi că ei îşi trăiesc vieţile lor, iar voi pe a voastră. De aceea, păstraţi limita, în ceea ce priveşte delimitarea unor anumite priorităţi.

14. Aveţi grijă de cuvintele alese. Ele au o forţă incredibilă. Ele pot „reînvia” sau „dărâma” un om. Maniera prin care le mânuieşti contează foarte mult.

15. Este în regulă să aştepţi. Unele lucruri, pur şi simplu, au nevoie de timp. De aceea, deseori, e cel mai potrivit să avem răbdare.

16. Nu puteţi plăcea tuturor. Dacă încercaţi, îm mod disperat, să impresionaţi anumite persoane, dar nu vă iese, atunci cea mai bună ieşire din situaţie este să renunţaţi. Unii oameni, într-adevăr, nu merită anumite eforturi.

17. Fiţi deschişi pentru progres. În momentul când veţi înţelege că defectele, greutăţile şi provocările pe care le-aţi depăşit, v-au redimensionat personalitatea într-o direcţie pozitivă, veţi înţelege rostul greutăţilor.

18. Trăiţi-vă viaţa la maxim. Încetaţi să vă temeţi de posibile eșecuri şi avântaţi-vă în frumuseţile vieţii cu mai mult curaj.

19. Niciodată nu e prea târziu. Credeţi-mă că orice lucru neîmplinit din trecutul vostru, este absolut posibil să fie reflectat astăzi şi acum. Atitudinea şi creativitatea sunt în mâinile voastre.

20. Zâmbiţi. Indiferent de poverile vieţii, nu uitaţi să le înfruntaţi zilnic printr-un zâmbet sincer. El ne accentuiază puterea lăuntrică.

21. Fiţi blânzi. Niciodată nu ştiţi, cu siguranţă, prin ce trece omul de lângă voi.

22. Credeţi în minuni. Ele există în cele mai strani şi greu perceptibile aspecte. Dar ele există şi ele ne fac existenţa mai frumoasă.

23. Veţi pierde oameni. E inevitabil. Dar e spre binele vostru.

24. Va fi dureros. Adesea. Dar veţi accepta această durere, pentru că ea vă va face mai puternici.

25. Totul va fi bine. Chiar dacă vi se pare că pământul se prăbuşeşte sub picioarele voastre, credeţi-mă – e o iluzie. Sunteţi mult mai puternici decât vi se pare.

26. Nimeni nu trăieşte o viaţă perfectă. Cu toţii, deseori, nu ştim în ce direcţie să ne mişcăm mai departe. Cu toţii ne dăm seama că suntem solitari în acest univers grandios. Dar până la urmă, cu toţii suntem perfecţi prin imperfecţiunile noastre. De aceea, fiţi siguri, viaţa e frumoasă şi ea ne defineşte valoarea.

Sursa :