fb

25 de lucruri care vă vor face viața mai ușoară

Sintagma “principii de viață” sună înfricoșător, însă atunci când vrei să-ți îndeplinești rezoluțiile pe care le fixezi la fiecare început de an, o scurtă analiză a obiceiurilor tale însoțită de o schimbare sau o corectare este binevenită.

Iată care sunt cele 25 de lucruri care vă vor face viața mai ușoară:

1. Răspundeți cât mai repede la e-mail-urile primite pentru a nu vă aglomera inbox-ul.

2. Sunați-vă în mod constant mama. E de ajuns să vorbiți doar 5 minute, apoi puteti pretinde ca vine autobuzul, dacă vă îndreptați spre servici sau că vi se descarca bateria la telefon. Tot ce vrea ea este să știe că sunteți în regulă și că relația voastră, oricât de instabilă ar fi, este încă intactă.

3. Aveți grijă ca patul să fie mereu aranjat – interiorul camerei va arăta mai curat.

4. Obișnuiți-vă să scrieți liste de mână. Poate că Google a inventat tot felul de aplicații pentru a va ușura munca scrisului, dar scrisul de mână vă antrenează memoria- și contrar credinței populare, nu în orice loc există internet.

5. Când aveți puțin timp liber faceți curat în locul cel mai apropiat, fie că este vorba de un sertar, geantă sport sau frigider. Doar uitați-vă în jur și decotorosiți-vă de mizerie.

6. Când aveți timp liber încercați să faceți ceva creativ.

7. Faceți-vă curaj și aplicați pentru job-ul dorit. Nu are rost să vă plângeți de situația financiară actuală dacă nu faceți nimic ca să schimbați acest lucru. Făceți-vă un CV, faceți rost de contactele firmei respective și indreptați-vă spre acel loc. Poate că nu veți obține rezultate atât de repede pe cât ați dori, dar faptul că știți că încercați face toată diferența din lume.

8. Nu încercați să umpleți golul tăcerii cu comentarii inutile. Acest lucru vă va pune într-o postură penibilă.

9. Vizualizați un blog (sau cinci) pe zi al cărui conținut simțiți că vă face fericit și care vă dă motivația necesară pentru a doua zi.

10. Învățați să acceptați când lucrurile nu mai merg într-o relație și concentrați-vă atenția spre altceva- folosiți această tehnică în orice situație.

11. Dacă doriți să faceți ceva, faceți-o! Singurul lucru pe care-l puteți pierde este acel “dacă aș fi încercat”.

12. Uneori este bine să plângeți. Deconectați-vă de lumea exterioară ți rămâneți singuri cu dumneavoastră înșivă și plângeți. Lăsați să curgă toate emoțiile negative pe care le-ați acumulat.

13. Dacă nu puteți face un lucru, fiți sincer și spuneți adevărul. Oamenii apreciază că cei din jur să fie sinceri și să zică “Nu-mi place acest loc” sau “Nu am bani”, decât “Nu pot, îmi pare rău”.

14. Învățați să vă cunoașteți părinții mai bine. Sunteți adulți acum și puteți lega cu ei o altă legătură decât cea pe care o aveați la 15 ani. De exemplu, am întrebat-o pe mama mea ce melodie ar asculta oricând, în continu și ea m-a dat complet peste cap atunci când a răspuns “Diamonds and Rust” de pe albumul lui Joan Baez.

15. Pregătiți-vă lucrurile de cu seară pentru a doua zi. Asigurați-vă că aveți hainele curate, cheile în geantă și mâncarea pentru prânz, așa dimineața veți economisi timp ți nici nu vă veți uita ceva acasă.

16. O dată pe saptamana mergeți pe jos la locul de muncă.

17. Reduceți impulsul de cumpărături și mergeți numai o dată pe săptămână.

18. Făceți-vă un cont de plată automată a facturilor lunare pentru fiecare serviciu. Așa nu vă veți întâlni cu situația “Am uitat să plătesc X” și scăpați de o grijă.

19. Din moment ce ați acceptat invitația la un eveniment, notați-l în calendar pentru a nu uita.

20. Nu va neglijați orele de somn! Nu veți fi de folos nimănui, dacă veți face lucrurile pe jumătate adormiți.

21. Salvați orice document și făceți-i o copie.

22.Uneori tăceți din gură și ziceți “Ai dreptate” și treceți mai departe.

23. Nu vă mai grăbiți. În momentul în care veți realiza că viața- așa cu clișeele ei- este o călătorie și nu un maraton, veți avea numai de câștigat.

Advertisement

24. Când nu sunteți sigur dacă ați făcut corect o lucrare, și nu numai, cereți ajutorul unui prieten, la verificare. Timpul folosit pentru reverificarea unui lucru vă poate scăpa de o situație jenantă.

25. Orice provocare ați întâmpina, faceți-o!