fb

20 de sfaturi uimitoare pentru o căsnicie fericită, spuse de un bărbat care a înțeles secretul fericirii în doi

„Dacă fiecare dintre noi am fi conștienți și am ține cont de dorințele și nevoile partenerului mai mult decât de propriile nevoi, atunci ar fi reciprocitate. Astfel căsătoria ar avea un mare succes. Este vorba depre generozitate. Oare nu ar trebui să se întâmple acest lucru în orice relație sănătoasă?”

Iată 20 de sfaturi practice după o căsnicie de 16 ani, spuse de Gerald Rogers.

Este evident faptul că nu sunt expert în relații. Cu toate acestea, după ce am trecut peste un divorț am acumulat multe păreri despre lucrurile pe care nu le-am făcut atunci când am fost într-o relație. Îmi pare rău că nu am realizat unele lucruri mult mai devreme.

După pierderea persoanei dragi, am decis să vă împărtășesc unele sfaturi pe care aș fi dorit să le aud în unele momente din viața mea.

1. Nu înceta să ai grijă de femeia iubită și mereu suprinde-o frumos. Nu e corect să crezi că o femeie e obligată să stea alături de tine mereu. Atunci când a fost de acord să se căsătorească cu tine i-ai promis că tu vei fi cel care o va proteja. Ce poate fi mai valoros și important decât asta. Ea a făcut alegerea în favoarea ta și nu trebuie să uiți acest lucru. Nu uita de sentimentele tale.

2. Ai grijă de inima ta. Ești obligat să te iubești pe tine însuți, să-i iubești pe cei din jur și nu uita să lași loc iubirii și pentru soția ta. Păstrează acest loc doar pentru iubita ta și nu lăsa pe nimeni să-l dețină.

3. Iubește din nou. Nu-ți fie frică de schimbări. Oamenii tind spre schimbare: nu vei fi la fel ca în momentul căsătoriei sau după o căsnicie de 5 ani. Omul tău nu e obligat să stea lângă tine dacă tu nu-i oferi atenție. Nu uita că în orice moment persoana de lângă tine își poate oferi inima altcuiva. Nu uita că ai luptat pentru inima ei și ai câștigat-o.

4. Apreciază-i calitățile. Concentrează-ți atenția doar asupra acelor lucruri pe care le iubești. Dacă te concentrezi asupra lucrurilor care te irită, vei deveni nervos. Atunci când te concentrezi asupra acelor lucruri pe care le iubești viața ta devine plină de iubire și armonie. Concentrează-te acolo unde vezi doar iubire. Astfel vei înțelege că ești cel mai fericit bărbat de pe pământ, pentru că ai lângă tine o astfel de femeie.

5. Nu trebuie să-i schimbi comportamentul și caracterul. Cel mai important lucru este să-ți iubești soția cu toate imperfecțiunile și calitățile pe care le are. În cazul în care apar schimbări, nu înceta să o iubești așa cum este.

6. Nu-ți fie frică să fii stăpân pe propriile emoții. Soția nu este obligată să te facă fericit, întrucât ea nu este stăpâna emoțiilor tale. Fiind conștient de emoțiile pe care le trăiești, te vei simți fericit și împlinit. Nu uita: emoțiile pozitive ajută relației.

7. Nu-ți învinui soția în acele momente în care ești supărat. Dispoziția descrie starea ta interioară. Dacă ești încercat de emoții negative fă-ți timp pentru a te asculta și a te înțelege. Te-ai îndrăgostit de această femeie, deoarece doar în preajma ei îți poți vindeca rănile.

8. Oferă-i posibilitatea celui drag să fie lângă tine. Nu lua o decizie atunci când este supărat. Principalul lucru pe care trebuie să-l faci este să o îmbrățișez și să-i spui că totul va fi bine. Pentru ea este important să înțeleagă că este auzită. În acest moment tu ești curajul și sprijinul ei. Nu uita că femeile sunt dependente de emoții și afecțiune. Numai în fața unui bărbat puternic și capabil să-i înțeleagă problemele ea se va deschide. Nu o evita atunci când e supărată. Fii puternic până la capăt. Este deosebit de important să înțelegi ce se ascunde în spatele emoților și a cuvintelor.

9. Permite-ți să fii naiv. Râde cât mai mult și las-o și pe ea să facă acelaș lucru. Datorită umorului suntem capabili să privim unele lucruri altfel.

10. Încearcă să contribui la starea ei de spirit. Pentru a face acest lucru trebuie să înveți limba cu care vorbesc sentimentele ei. Nu uita să folosești acele metode care o fac să se simtă importantă. Încurajeaz-o să facă o listă cu 10 lucruri pe care, în opinia ei, o fac să se simtă mai iubită. Nu uita niciodată ce o face pe femeia ta să se creadă dorită și importantă.

11. Fii mereu alături de ea, oferă-i timp și interes. Încearcă să-ți faci regulă în minte și în gânduri. Atitudinea ta față de ea trebuie să fie cel mai valoros lucru de pe acest pământ. Fii de acord cu mine.

12. Fii pregătit mereu să o vezi atrăgătoare. Încearcă să-i inspiri energie și putere. Pătrunde în interiorul sufletului său, permițându-i să se dezvolte în propria sa latură feminină.

13. Nu-ți fie frică ca în ochii ei să fii ridicol și naiv. Ești un om obișnuit care face greșeli, dar totodată învață din ele. Nu există oameni perfecți.

14. Oferă-i propriul spațiu. Femeile tind să dea ce au mai bun. De aceea trebuie să-i oferi timpul ei liber. Acest lucru este necesar pentru a-și încărca bateriile.

15. Încearcă să fii vulnerabil. Nu trebuie să le faci pe toate bine. Nu uita să-ți împărtășești fricile și temerile, dar nu uita și să-ți recunoști greșelile.

16. Fii sincer. Dacă dorești ca relația ta să se bazeze pe încredere fii pregătit să te destăinui. Ține cont și de acele lucruri pe care nu ai dori să le spui. Pentru a fi fidel față de omul iubit ai nevoie de curaj. Ai nevoie de curaj pentru a-ți iubi nu doar calitățile, dar și defectele. Nu este loc de măști.

17. Încercați să vă dezvoltați reciproc. Un râu în stagnare este expus infecțiilor, pe când râul curgător mereu este în stare proaspătă. Același lucru se întâmplă și cu relațiile în care partenerii nu evoluează. Găsiți scopuri comune și priviți în aceeași direcție.

18. Nu pune pe prim plan banii. Partea materială e un fel de super-premiu într-un joc. Pentru a-l obține, trebuie să fie o echipă. Aceasta nu va funcționa în cazul în care unul dintre membrii echipei este ostil. Găsiți modalități care contribuie la unificarea aspirațiilor.

19. Iartă și concentrează-te asupra viitorului. Nu trebuie să duci cu tine trecutul. Trecutul te poate ține ostatic. Ținându-te de greșelile din trecut nu permiți relației să se dezvolte. Scapă de trecut și mergi mai departe.

20. Orice alegere fă-o în favoarea iubirii. Acesta este sfatul de care ai nevoie cel mai mult. Deoarece iubirea este cea care-ți influențează alegerile. Nimic nu vă poate distruge căsnicia. Nu uita: iubirea poate îndura orice greutate.

În general, căsătoria nu este o imagine a fericirii eterne. De fapt este o muncă grea la care trebuie să contribuie ambii parteneri, dacă doriți ca relația să dureze în timp. După multe greutăți vine fericirea. Aceste lecții de viață le-am învățat din propria mea experiență, din păcate, prea târziu. Cu toate acestea, voi continua să învăț din propriile greșeli.

Adevărul e că mi-am iubit soția, iar o nouă relație o voi construi pe o temelie solidă care să dureze în timp și în fața oricărei încercări.

Dacă ai citit sfaturile mele și dacă le-ai găsit înțelepte, împărtășește-le cu cei ale căror inimi sunt pline de speranță sau cu cei care au uitat cum să iubească. Una dintre aceste persoane poate fi ca mine.