20 de semne că relația voastră este sortită eșecului

Pentru ca o relație să funcționeze, ea cere implicare din partea ambilor parteneri. Uneori poate fi dificil, dar nu trebuie să fie dureros. Este important pentru sănătatea noastră emoțională să renunțăm la o relație care nu mai merge și să o lăsăm în trecut.

Iată câteva semne că relația voastră este sortită eșecului:

1. Resentimente

Dacă în ultima vreme tot ce faci este să suferi în tăcere, dacă accepți cuvinte urâte la adresa ta, dacă plângi pe ascuns și mereu te simți stresată, lucrurile nu stau deloc bine. Răbdarea ta nu este nelimitată. Vorbește cu partenerul tău, iar dacă acest lucru nu rezolvă nimic, pleacă.

2. Dispreț

Privirea rece și disprețuitoare din partea persoanei care te iubea înseamnă că nu sunt șanse în viitor.

3. Neîncredere

Chiar crezi că merită să rămâi cu cineva în care nu mai poți avea încredere? Este doar timp pierdut.

4. Distanțare

Dacă mereu te afli în starea în care te deconectezi de tot ce se întâmplă și cauți ceva care să-ți distragă atenția, dacă mereu eviți discuțiile cu partenerul tău, poate e timpul să pui punct unei asemenea relații și să scapi de sursa durerilor sufletești?

5. Umilire publică

Ai trăit vreodată umilință publică din partea partenerului tău? Ți-a fost vreodată rușine din cauza comportamentului său scandalos? Sau că aduce prea multe acuzații scandaloase împotriva ta? Asemenea comportament este rezultatul unui ego incredibil de fragil.

6. Infidelitate emoțională

Apropierea emoțională a fost, este și va fi fundamentul tuturor relațiilor.

7. Sabotaj

Când începem involuntar să facem lucruri care dăunează relației, acest lucru ne indică că subconștientul nostru ne dă de știre că ne-am săturat de tot ce ni se întâmplă și vrem să scăpăm.

8. Amenințări. Șantaj emoțional

Acest lucru niciodată nu se întâmplă într-o relație sănătoasă. Există dorința partenerului de a prelua controlul asupra ta, iar acest control înseamnă violență. Aceasta nu este nicidecum dragoste.

9. Abuz fizic

Dacă ești abuzată fizic de partener, fugi imediat! Este absolut inacceptabil, nu trebuie să-i cauți scuze.

10. Lipsa de respect

Dacă relația ta a ajuns la etapa în care nu vă mai respectați unul pe celălalt, nu mai aveți viitor împreună. Nu există o modalitate mai rapidă de a distruge bunăvoința între parteneri.

11. Minciuni

Dacă te prefaci că iubești și încă mai spui vorbe false, atunci trăiești o dragoste falsă. În acest mod doar te îndepărtezi de realitate. Relația voastră nu duce nicăieri.

12. Critică

Toate lucrurile rele despre partener trebuie spuse doar lui personal, nicidecum față de public. Asemenea gest este doar o nemulțumire profundă ascunsă bine până la un moment dat.

13. Dovezi de iubire

Dacă partenerul mereu îți cere dovezi de iubire, acest fapt nu demonstrează că el te iubește, ci doar calmează pentru scurt timp anxietatea partenerului tău. El se va obișnui că tu faci orice îți cere.

13. Obsesie

Dacă partenerul tău este obsedat de cineva străin, deja trăiți o relație greșită. Desigur că nu trebuie să aștepți ca toată energia, atenția și interesul partenerului tău să fie doar pentru tine, dar oricum tu trebuie să fii centrul atenției sale.

14. Eșec în soluționarea conflictelor

Dacă la început acest lucru se manifesta prin certuri interminabile și inutile, treptat s-a transformat într-o indiferență din partea ambilor. Ați încetat să mai investiți în relația voastră.

15. Dependențe

Dacă partenerul tău face abuz de lucruri urâte, să știi că lucrurile niciodată nu vor reveni la normal. Relația voastră nu are un viitor.

16. Atașamente nesănătoase

Poate că partenerul tău încă mai este atașat de o fostă iubită sau este dependent de proprii părinți. Astfel de atașamente distrug țesutul unei relații sănătoase.

17. Lupta pentru primul loc

Dacă ai observat că partenerul mereu te compară cu cineva, cu persoane care au un aspect mai atractiv, cu cineva care are un caracter mai flexibil sau câștigă mai mulți bani, să știi că aceasta nu este decât o formă de umilință.

18. Indiferența

De ce să vrei să rămâi cu o persoană căreia îi este indiferent dacă vrei să fii cu ea sau nu, care este indiferentă față de sentimentele tale?

19. Lipsa atașamentului

Dacă vrei ceva mai mult de la relația ta, nu sta cu un partener alături de care nu simți mai nimic.

20. Plictiseala

Dacă ai obosit să fii lângă acel om, nu trebuie să rămâi doar pentru că te-ai obișnuit. O relație fericită trebuie să-ți aducă bucurie.

Sursa :