fb

20 de lecții ale vieții pe care ar fi bine să le înțelegi cât mai devreme

Viața este plină de tot felul de încercări, din care avem o groază de lucruri de învățat. Se spune că „Omul din greșeli învață”. Dar oare, nu ar fi mai bine să învățăm din greșelile altora?

Mai jos, îți prezentăm 20 de lecții ale vieții, pe care ar fi bine să le pui în practică cât mai curând pentru a fi fericit și pentru a te bucura din plin de ce îți oferă viața.

1. Nu toți oamenii pe care îi întâlnești în această viață te plac, dar asta nu înseamnă că nu placi nimănui.

2. Familia nu înseamnă doar rude de sânge. Există oameni pe care-i întâlnești și lângă care te simți „acasă”. Ține-i aproape de inimă.

3. Uneori, persoana pe care o dorești nu-și va dori același lucru. Și nici măcar nu este din cauza ta. Nu permite nimănui să-ți spună cât valorezi.

4. Cea mai ușoară cale de a găsi o relație, este de a învăța să fii singur.

5. Nu privi oamenii din viața ta ca pe niște bunuri asupra cărora ai drept de proprietate, pentru că nu știi niciodată când vor pleca.

6. Ascultă-i pe cei dragi chiar și atunci când îți spun lucruri pe care nu vrei să le auzi. De obicei, ți le spun cu cele mai bune intenții.

7. Mereu va exista cineva mai bun decât tine. Nu-ți pierde timpul comparându-te cu alții.

8. Privește oamenii care au mai puține lucruri decât tine și nu uita niciodată să fii recunoscător pentru ceea ce ai tu.

9. Nu există viață ca în poveste. La fel cum nu există nici oamenii ideali. Încearcă să trăiești o viață lipsită de plictiseală și plină de aventură.

10. Nu vei fi niciodată fericit, dacă te ții legat de lucrurile care îți provoacă supărare.

11. Dacă ai o zi proastă, amintește-ți că poți plânge. Dacă trebui să plângi în pernă – fă-o! Dar nu uita să te ridici, să te aduni și să mergi mai departe.

12. Ești întotdeauna responsabil pentru modul în care te comporți, indiferent de ce simți. Întotdeauna trebuie să ai cel mai bun comportament. Majoritatea oamenilor nu merită timpul și energia ta.

13. Amintește-ți că trebuie să vorbești pentru tine, pentru că nimeni altcineva n-o va face. Dacă cineva te insultă, vorbește pentru tine! Nu trebuie să strigi sau să lovești pentru a-ți spune propriul adevăr.

14. Cu cât mai mult îți vei recunoaște greșelile și neajunsurile, cu atât mai mulți oameni te vor respecta.

15. Suntem în mod constant pierduți în propriile gânduri. Lasă pentru un moment telefonul, căștile și toate gadget-urile acasă. Privește în jur și vezi cât de multe pierzi.

16. Nu există atât de mulți oameni care se trezesc în fiecare zi fericiți. Vor fi zile în care, pur și simplu, vei exista. Învață să apreciezi momentul în care ești calm și recunoscător, nu te concentra doar pe perioadele proaste.

17. Învață să fii fericit cu tine însuți, pentru că este cea mai lungă relație de care vei avea parte în această viață.

18. Nu este treaba ta ce gândesc alți oameni despre tine.

Advertisement

19. Cu cât mai mult încerci să impresionezi pe cineva, cu atât mai puțin te va plăcea. Nu-ți pierde timpul. Fii tu însuți, iar oamenii potriviți vor aprecia acest lucru.

20. Schimbările sunt întotdeauna posibile. Oricând. În orice moment.

Source :

liveinternet