fb

19 lucruri la care merită să te gândești

1. Renunță la fumat

Dacă m-ai vedea acum, m-aș pune în genunchi și te-aș ruga să te gândești să renunți la fumat!” – spune unul dintre membri. Fumatul: este scump, mirosuri urâte și îți oferă 100% garanție că vei avea probleme de sănătate. Poate e timpul să te oprești?

2. Păstrează o relație bună cu părinții și frații

Chiar dacă consideri că ai o relație dificilă cu familia și uneori vă urâți unii pe alții – trebuie să te înțelegi cu cei dragi. Legăturile de familie sunt foarte importante. În curând vei realiza că este cea mai mare bogăție.

3. Folosește crema solară

Îți dorești o piele ridată, uscată, subțire și plină cu vânătăi chiar și de la cele mai mici atingeri? Atunci mergi la plajă și bucură-te de soare fără cremă pentru protecție solară.

4. Fă sport. Este foarte important

Menține un stil de viață activ acum, pentru că vei fi destul de activ și la 50 de ani. Nu adăuga în greutate. Fă exerciții. Menține-ți organismul și corpul într-o formă bună.

5. Începe să economisești bani. Chiar dacă reușești să pui deoparte foarte puțin

Da, este un lucru plictisitor, banal și lipsit de interes, dar este un adevăr necesar. La 30 de ani unui om îi rămân mereu ceva bani care pot fi salvați. Începe de pe acum și cu timpul vei avea o sumă frumușică de bani.

6. Învață să te mulțumești cu ceea ce ai

Fericirea este mult mai importantă decât faima sau succesul. În loc să te plângi, învață să te bucuri de ce ai și te vei simți un om cu adevărat fericit.

7. Nu întârzia să îți lași obiectivele vieții pentru mai târziu

Vrei să îți cumperi o casă? Să scrii o carte? Să obții o diplomă? Să îți alegi altă carieră? Să înveți un nou instrument muzical? Să începi o afacere și să lucrezi pentru tine? Începe astăzi. Nu spune că te vei întoarce la asta într-o zi. După 30 de ani timpul, pur și simplu, zboară.

8. Dormi suficient

Culcă-te și trezește-te la aceeași oră. Scapă de insomnie.

9. Ai grijă de dinți

Cu vârsta, problemele dentare se agravează. Tratamentul durează mult timp și bani. Din acest motiv nu trebuie să amâni vizitele la doctor.

10. Colecționează amintiri, și nu haine

Tu ești propria ta experiență de viață. Este trist să te trezești la 50 de ani și să îți dai seama că în afară de bunuri materiale nu ai nimic. Amintirile nu pot fi aruncate, iar ele niciodată nu se vor deprecia.

11. Învață să oferi

Fă fapte bune. Oferă altora lucruri care le aduc bucuria. Dar fă acest lucru din tot sufletul. Nu aștepta nimic în schimb. Doar atunci inima ta ți se va umple cu iubire.

12. Fii curios. Fă în fiecare zi ceva care te sperie

Ieși din casă și fă ceva nebunesc. Avântă-te într-o adevărată aventură! Fă multe fotografii, ia cu tine pe cineva din familie. Aceste amintiri te vor încălzi la bătrânețe.

13. Încetează să mai mănânci prostii

Renunță la fast-food, alcool și alte lucruri chiar în acest moment.

14. Citește ce puțin 10 cărți pe an

Creierul tău are nevoie să se dezvolte, așa că nu pierde timpul pe jocuri video și TV. Pune mânași citește o carte bună.

15. Călătorește. Pe cât de mult posibil

Călătoriile te vor schimba. Îți vor răspunde la multe întrebări. Ele inspiră. Ele te forțează să nu-ți mai fie frică. Călătoriile – lucrurile care te vor ajuta să simți că trăiești cu adevărat.

16. Învață să meditezi

Este nevoie de puțin timp și schimbările din viața ta vor fi minunate. Există o mulțime de cercetări științifice care au confirmat acest lucru.

17. Fii tu însuți. Nu te mai compara cu nimeni

Crede-mă, când vei avea 50 de ani îți va fi indiferent ce cred ceilalți despre tine. Pornește în drumul tău. Fii puternic.

18. Păstrează un jurnal

Vei uita unele amintiri valoroase. Scrie-le. Și păstrează neapărat și fotografiile.

19. Ai grijă de prietenii tăi

Ține-te de oamenii care te ajută să te simți mai bine, care te sună din propria lor inițiativă, care îți plac cu adevărat. Râzi cu ei. Bucurați-vă de viață!