fb

Amintești de aceste 18 lucruri, atunci când inima îți este rănită

„Nu plânge când soarele este ascuns, pentru că lacrimile nu te vor lăsa să vezi stelele.” (Violeta Parra)

Trăiești clipe cu adevărat apăsătoare atunci când sufletul îți este distrus. Simți de parcă durerea ar fi fizică, atunci când pierzi ceva pentru totdeauna.

Deși este greu de acceptat această idee, suferința este, de fapt, un semn bun, pentru că înseamnă că ai iubit pe cineva, ai luptat pentru ceva și ai lăsat viața să te învețe o lecție grea.

Uneori viața te va dezamăgi și nimeni și nimic nu te va proteja de acest lucru. Iar dacă stai singur și te ascunzi de lume, nu vei schimba foarte mult situația. Trebuie să te ridici din nou și să mergi mai departe. Inima ta este mai puternică decât îți dai seama. Este nevoie doar de timp și răbdare.

La început, suferința profundă îți dă sentimentul că ești pierdut într-o lume necunoscută, iar fiecare direcție duce spre nicăieri.

Este mult prea greu să primești sfaturi în aceste clipe, dar unele cuvinte te pot vindeca. Ești mai puternic decât crezi, doar amintește-ți:

1. Suferința din dragoste este un sentiment pe care îl poți vindeca, treptat. Doar ai nevoie de timp.

2. Persoana pe care ai iubit-o în trecut și care te-a tratat cu dispreț nu are să îți ofere nimic, nici intelectual, nici sufletește. Doar dureri de cap și inimă.

3. Poate să te rănească gândul că totul s-a terminat anume așa și poți regreta că ai făcut anumite greșeli sau că nu ai acționat într-un anumit mod, dar toate astea nu au rost. Nu vor schimba nimic acum.

4. Unele capitole din viața noastră se sfârșesc fără a fi încheiate. Nu are rost să încerci să ții pe cineva căruia nu-i este predestinat să rămână.

5. Suferința poate sau să te rănească și să-ți provoace dureri îngrozitoare, sau să-ți elibereze inima și să-ți ia o povară de pe umeri. Ideea este că totul a luat sfârșit.

6. Pentru a obține ceea ce îți dorești, uneori ai nevoie de pregătire, iar alteori de protecție. Timpul nu este irosit niciodată. Este încă un pas în călătoria ta.

7. Într-o zi, vei privi aceste momente din viața ta ca pe o etapă dificilă, dar care te-a ajutat să crești. Vei vedea că ai fost îndurerat, dar viața ta se va schimba.

8. Perioadele de tranziție în viață oferă ocazia perfectă pentru a renunța la ceva și pentru a primi ceva mult mai bun.

9. Una dintre cele mai grele lecții: nu poți schimba pe cineva. Fiecare interacțiune, respingere și suferință este o lecție pentru a te schimba doar pe tine.

10. Fii hotărât să fii pozitiv. Înțelege că cea mai mare parte a nefericirii tale nu este determinată de circumstanțe, ci de atitudinea ta.

11. Viața și Dumnezeu au planuri mari pentru tine, planuri care nu includ plânsetele în timpul nopții sau ideea că ești rănit.

12. Este întotdeauna mai bine să fii singur decât într-o companie rea. Iar când decizi să oferi o șansă cuiva, fă-o pentru că te simți mai bine cu acea persoană. Nu o fă doar pentru a nu fi singur.

13. Când cineva te respinge, nu înseamnă că trebuie să te respingi și tu sau să crezi că nu ești demn. Gândește-te că există miliarde de oameni în lume și doar o singură persoană te-a respins. Te doare rău, deoarece crezi că opinia unei persoane reprezintă opinia întregii lumi. Dar nu este adevărat.

14. Uneori este nevoie de o inimă zdrobită pentru a te agita, iar atunci când te trezești, îți apreciezi propria valoare.

15. Când pierzi ceva sau pe cineva, nu te gândi ca la un eșec, ci ca la un câștig care ți-a ușurat sarcina pentru a călători pe calea sortită ție.

16.Orice lucru care te rănește azi te face mai puternic.

Advertisement

17. Când totul este spus și făcut, durerea devine prețul pe care îl plătești pentru dragoste. Și este mai bine să fi iubit, pierdut și învățat, decât să nu fi iubit deloc.

18. O inimă zdrobită îți oferă durerea care te va învăța să iubești mai mult și mai profund atunci când vei întâlni persoana potrivită ție.

Articol original pe: marcandangel.com