fb

16 trucuri interesante din psihologie pe care este bine să le cunoști

Aceste trucuri psihologice îți vor face viața mai ușoară și te vor ajuta în momente pline de stres.

 1. Când mai mulți oameni râd, persoanele privesc instinctiv spre membrii grupului de care se simt mai apropiați (sau își doresc asta).
 2. Trage cu ochiul la tălpile persoanelor cu care comunici. Dacă vârfurile sunt orientate spre, exterior, persoana dorește ca acea conversație să ia sfârșit.
 3. La prima întâlnire mergeți cu partenerul într-un loc captivant. Va asocia acel sentiment emoționant cu tine.
 4. Încearcă să observi culoarea ochilor când cunoști persoana pentru prima dată. Oamenii te vor plăcea mai mult pentru contactul vizual mai profund.
 5. Dacă lucrezi într-un loc în care interacționezi cu clienții, plasează o oglindă în spatele tău. Clienții vor fi mai drăguți, pentru că nimeni nu vrea să se vadă fiind un nesimțit.
 6. Majoritatea oamenilor nu știu care este diferența dintre măreție și încrederea în sine. Dacă arăți că știi ce faci, oamenii tind să se adune în jurul tău.
 7. Dacă ești în mijlocul unei ședințe de grup și aștepți ca cineva să te critice, așează-te lângă acea persoană. Va pierde siguranță de a te ataca și își va schimba atitudinea față de tine.
 8. Multe efecte psihologice ale stresului sunt asemănătoare cu cele de bucurie (respirația greoaie, accelerarea bătăilor inimii, etc.). Dacă îți schimbi modul de a trata o situație ca pe o provocare, stresul se va transforma în bucurie.
 9. Oamenii sunt predispuși să te ajute și cu cel mai mic serviciu după ce te-au refuzat o dată sau de două ori.
 10. Dacă vei arăta că ești cu adevărat fericit când vezi alți oameni, data viitoare când îi vei întâlni, vor fi mult mai fericiți și emoționați că te-au văzut. (Câinii pun în aplicare acest truc de fiecare dată).
 11. Înainte de interviurile de angajare, imaginează-ți că vei vorbi cu un vechi prieten. De tine depinde cum va decurge situația, iar confortul tău va fi molipsitor.
 12. Nu spune sau scrie „eu gândesc” sau „eu cred”. Dă dovadă de lipsă de încredere.
 13. Expresiile emoționale sunt calea spre a cauza emoții. Dacă vrei să te simți fericit, zâmbește cât de mult poți.
 14. Dacă adresezi o întrebare și primești doar jumătate de răspuns, păstrează contactul vizual și stai tăcut o perioadă de timp. Persoana își va da seama că răspunsul nu a fost suficient de bun și va continua să vorbească.
 15. Dacă cineva este enervat pe tine, iar tu ești calm, va deveni încă și mai iritat. Dar,ulterior, va fi jenat de comportamentul său.
 16. Dacă îți faci griji, dar trebuie să faci un lucru foarte important, mestecă o gumă sau chiar mănâncă ceva. Astfel vei putea să te liniștești, pentru că acest lucru oferă creierului o stare de siguranță.

via: imgur.com