fb

14 trucuri interesante din psihologie pe care este bine să le cunoști

Aceste trucuri psihologice îți vor face viața mai ușoară și te vor ajuta în momente pline de stres:

1. Când mai mulți oameni râd, persoanele privesc instinctiv spre membrii grupului de care se simt mai apropiați (sau își doresc asta).

2. La prima întâlnire, mergeți cu partenerul într-un loc captivant. Va asocia acel sentiment emoționant cu tine.

3. Încearcă să remarci culoarea ochilor atunci când cunoști persoana pentru prima dată. Oamenii te vor plăcea mai mult pentru contactul vizual mai profund.

4. Dacă adresezi o întrebare și primești doar un răspuns parțial, păstrează contactul vizual și stai tăcut o perioadă de timp. Persoana își va da seama că răspunsul nu a fost suficient de bun și va continua să vorbească.

5. Oamenii sunt predispuși să te ajute, după ce te-au refuzat o dată sau de două ori.

6. Dacă vei arăta că ești cu adevărat fericit când vezi alți oameni, data viitoare când îi vei întâlni, vor fi mult mai fericiți și emoționați că te-au văzut.

7. Expresiile faciale pot cauza multe emoții. Dacă vrei să te simți fericit, zâmbește cât de mult poți.

8. Multe efecte psihologice ale stresului sunt asemănătoare cu cele de bucurie (respirația greoaie, accelerarea bătăilor inimii, etc.). Dacă îți schimbi modul de a trata o situație ca pe o provocare, stresul se va transforma în bucurie.

9. Înaintea unui interviu de angajare, imaginează-ți că vei vorbi cu un vechi prieten. De tine depinde cum va decurge situația, iar confortul tău va fi molipsitor.

10. Dacă cineva este enervat pe tine, iar tu ești calm, va deveni încă și mai iritat. Dar, ulterior, va fi jenat de comportamentul său.

11. Dacă ești în mijlocul unei ședințe de grup și aștepți ca cineva să te critice, așează-te lângă acea persoană. Va pierde siguranță de a te ataca și își va schimba atitudinea față de tine.

12. Majoritatea oamenilor nu știu care este diferența dintre măreție și încrederea în sine. Dacă arăți că știi ce faci, oamenii tind să se adune în jurul tău.

13. Dacă interacționezi des cu clienții, plasează o oglindă în spatele tău. Clienții vor fi mai drăguți, pentru că nimeni nu vrea să fie perceput drept un nesimțit.

14. Dacă îți faci griji, dar trebuie să faci un lucru foarte important, mestecă o gumă sau chiar mănâncă ceva. Astfel vei putea să te liniștești, pentru că acest lucru oferă creierului o stare de siguranță.