fb

16 filme fantastice pe care adevărații intelectuali le vor savura

De-a lungul anilor sute de filme au devenit un adevărat cult pentru iubitorii de filme, care apreciază subtilitatea subiectelor abordate și valoarea lor psihologică, și filosofică.

Mai jos îți punem la dispoziție o listă cu filme, care o să-ți provoace la propriu creierul tău:

The Imitation Game (2014)

1

Este o poveste despre un matematician și un logician care au ajutat să spargă codul Enigma în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Experiențele din acest film îți vor face inima să tresară, pentru că un om neobișnuit a realizat ceva ce puțin dintre noi și-ar putea imagina.

The Girl on the Train (2016)

2

În fiecare zi, Rachel trece pe lângă o căsuță în timp ce călătorește cu trenul. Un cuplu, aparent fericit, trăiește acolo. Dar, în ziua în care fata dispare fără urmă, imaginea idilică a lui Rachel despre cei doi iubiți este spulberată. Fiind singura persoană care a văzut ce s-a întâmplat, Rachel devine din ce în ce mai atrasă în această poveste complexă.

Now You See Mee (2013)

3

O echipă formată din cei mai buni magicieni din lumea, realizează jafuri îndrăznețe chiar în mijlocul spectacolelor pe care le dau. Totuși, este o joacă de-a șoarecele cu pisica cu agenții FBI.

The Judge (2014)

4

În centrul poveștii se află un avocat de succes, care, la sosirea înmormântării mamei sale, află că tatăl (judecător în oraș) este suspectat de crimă. Decide să rămână acolo, pentru a descoperi adevărul și, treptat, află tot mai multe despre rudele pe care nu le-a văzut de mulți ani.

Prisoners (2013)

5

Keller Dover trece prin coșmarul oricărui părinte: fiica sa de 6 ani dispare împreună cu prietena ei. Timpul trece, fetele nu se întorc, iar panica sa atinge cote maxime. Singurul indiciu este mașina veche parcată pe stradă în ziua în care fetele se jucau în curtea casei.

The Big Short (2015)

6

Când banii sunt o problemă, conștiința de multe ori ne părăsește. Iar dacă vorbim despre sume mari… Acest film se bazează pe evenimente reale, în mare parte pe povestea unor indivizi care au prezis criza globală din 2008. Iar după ce au prezis-o, au găsit o modalitate de a câștiga bani din asta.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children(2016)

7

Copilăria lui Jacob s-a petrecut pe fondul poveștilor spuse de bunicul său despre un orfelinat pentru copii neobișnuiți. Printre ei se afla și o fată care putea ținea focul în mâini, un băiat invizibil și gemeni care puteau comunica fără a folosi cuvintele. Când bunicul său a murit, băiatul primește o scrisoare misterioasă și pornește într-o excursie pe insula unde a crescut bătrânul. Acolo, acesta găsește copiii pe care i-a văzut doar în fotografii.

Kingsman: The Secret Service (2015)

8

Eggsy este un bărbat tânăr, care a fost încadrat în Flota marină și are un IQ foarte ridicat. Putea realiza multe, dar alege un alt drum și devine un criminal.

La Migliore Offerta (2012)

9

Virgil Oldman este managerul unei case de licitație. Într-o zi, o femeie misterioasă vrea să-i vândă niște articole antice care au aparținut familiei ei. Printre aceste obiecte, Oldman descoperă părți ale unei mașini pierdute cu mult timp în urmă. Cu ajutorul unui prieten, Virgil, încearcă să descopere secretul mașinii.

Mr. Holmes (2015)

10

Cel mai faimos detective din lume s-a retras de mult din poliție și acum, trăiește într-un sătuc liniștit, având grijă de un stup de albine. Cu toate acestea, încă este bântuit de amintiri legate de o femeie și secretul acesteia pe care nu a reușit niciodată să-l descopere. Decide să dezvăluie misterul, care l-a obligat să se retragă cu 30 de ani mai devreme, indiferent de consecințele ce vor urma.

En Man Som Heter Ove (2015)

11

Cine este acest Ove? Un bătrân care iubește să se plângă și care își înnebunește vecinii. Atât în casă, cât și în garaj, totul este curat și ordonat – ca și gândurile lui. Dar, de ce are un pistol, un gârlig în tavan și un pumn de somnifere?

American Hustle (2013)

12

La baza acestui film este povestea unei operațiuni efectuate de FBI în anii 80. Scopul inițial a fost de a investiga comerțul cu bunuri furate. Spre sfârșit, au expus corupția la diferite niveluri ale societății.

Time Lapse (2014)

13

Finn, Kelly și Jasper sunt trei prieteni care locuiesc împreună într-un apartament. Fiecare dintre ei visează la un viitor luminos, iar, într-o zi, se trezesc mai aproape de el decât și-au imaginat. În apartamentul vecin găsesc un dispozitiv ciudat: o mașină care face, o dată-n zi, fotografii cu livingul lor și prezice ce se va întâmpla mâine. Acum, toate visele încep să devină realitate, dar nu este atât de simplu pe cum le pare.

Limitless (2011)

14

Eddie, un scriitor din New York, ia un medicament necunoscut, sub numele de NZT, în încercarea de a depăși o perioadă întunecată din viața lui. Mai târziu, câștigă o sumă mare de bani, dar, în scurt timp, suferă  grave efecte secundare ale medicamentului. Încearcă să găsească și alte persoane care l-au utilizat, dar află un adevăr terifiant.

Inferno (2016)

15

Profesorul Robert Langdon se trezește într-un spital Italian, dar și-a pierdut în totalitate memoria. Un medic încearcă să-l ajute nu doar să-și amintească trecutul, dar să stopeze anumiți conspiratori care intenționează să răspândească o boală mortală.

The Accountant (2016)

Advertisement

16

Christian Wolf, un geniu matematic, câștigă bani în plus fiind auditor pentru organizațiile criminale. Când Ministerul Finanțelor îl suspectează, Christian decide să găsească mai mulți clienți care se conduc după lege și efectuează un audit pentru o companie specializată în dezvoltarea tehnologiei robotizate. Dar, de îndată ce începe a lucra, victimele acțiunilor sale încep să se mărească.

Source :

brightside