16 adevăruri profunde care te vor ajuta să găsești drumul către succes și împlinire

Fiecare din noi, indiferent de vârsta la care se află, trece printr-o constantă autodescoperire. Firește că cu toții ne dorim să progresăm spiritual, intelectual și material, dar pentru a realiza acest lucru trebuie să ne fundamentăm un sistem de idei care ne-ar îndruma în sensul lansării noastre ulterioare în drumul succesului. Iată o serie de adevăruri incredibile care te vor susține în calea autodezvoltării:

1. Acumularea cunoștințelor nu-ți garantează succesul, așa cum o face capacitatea de realizare a acestora prin experiență.

2. Ideea bună, fără a fi verbalizată și aplicată, nu reprezintă nimic!

3. Posibilitățile nu trebuie căutate, ci create.

4. Întâmplările neplanificate ne influențează viața doar cu 10%, celelalte 90% sunt dictate de reacția noastră la acest gen de întâmplări.

5. Ceea ce e început astăzi, nu va mai putea fi cu adevărat finalizat mâine, de aceea nu trebuie să procrastinăm niciodată.

6. Așteptând circumstanțele perfecte pentru a vă realiza planurile, puteți ajunge la nimic.

7.  Atât timp cât veți continua să faceți ceea ce v-ați obișnuit să faceți, veți primi doar ceea ce v-ați obișnuit să primiți.

8. Nu trebuie să-ți fie frică de schimbări. În majoritatea cazurilor, ele se întâmplă exact atunci când trebuie să se întâmple.

9. Disciplina e necesară în cazurile în care trebuie să alegeți dintre ceea ce vă doriți să faceți cu adevărat și ceea ce vă doriți să faceți la moment.

10. Cu cât mai complicat e drumul, cu atât mai răsunător va fi succesul în final.

11. Vremurile grele nu pot dura veșnic, însă dacă omul își creează problemele de sine stătător, asta e pentru totdeauna.

12. Existența unui plan imperfect e mai bună decât lipsa lui.

13. Întâi de toate, trebuie să înveți să spui DA, acest lucru îți va deschide mai multe posibilități de manifestare și te va ajuta să-ți determini scopul. Dar odată ce ești sigur că l-ai găsit, trebuie să înveți să spui NU, pentru a limita pătrunderea oricărui obstacol în calea ta spre realizare a scopului.

14. Există foarte multe lucruri despre care nu știi nimic, sau despre care ți-ai formulat o părere greșită. Nu te grăbi să anunți tuturor despre cât de profunde sunt convingerile tale.

15. A fi fericit și a avea succes sunt două lucruri absolut diferite.

16. Succesul – nu înseamnă dominație asupra celorlalți, ci dominație asupra propriului potențial.