fb

15 trucuri psihologice care te vor ajuta enorm în relațiile cu oamenii

Iată 15 trucuri istețe ale psihologiei care îți vor fi de folos în viața de zi, în relațiie cu ceilalți și care te vor ajuta să faci față situațiilor stresante din viața ta.

1. Când persoanele dintr-un grup râd, în mod instinctiv oamenii au tendința de a privi către membrii grupului față de care se simt mai apropiați (sau și-ar dori să fie apropiați).

2. A mesteca gumă sau mâncare atunci când trebuie să faci ceva care în mod normal îți cauzează nervozitate păcalește o anumita parte a creierului să creadă că nu ai cum să fii în pericol fiindcă mănânci.

3. Daca cineva este furios pe tine și tu rămâi calm, probabil că se va enerva și mai tare, însă mai târziu îi va fi rușine de propriul comportament.

4. Expresiile emoționale sunt o modalitate de a cauza emoții. Dacă vrei să te simți fericit, zâmbește pe cât de mult poți.

5. Dacă ai adresat cuiva o întrebare și îți oferă doar un răspuns parțial, menține în continuare contactul vizual și păstrează tăcerea. Persoana care raspunde va presupune în mod normal că răspunsul inițial nu a fost suficient de bun și va continua să vorbească.

6. Nu spune și nu scrie “eu cred” sau “eu sunt de părere”. Se subînțelege și sună ca și cum ți-ar lipsi încrederea în sine.

7. Înainte de un interviu, imaginează-ți că ești un vechi prieten al celor care te intervievează. Tu răspunzi de modul în care îți percepi situația și starea ta de confort va fi contagioasă.

8. Dacă reușești să fii cu adevărat fericit și entuziasmat că vezi o anumita persoană, data viitoare când te va vedea foarte probabil ca va fi mult mai fericită și mai entuziasmată în privința revederii (câinii folosesc tot timpul acest truc cu noi).

9. Este mai probabil ca oamenii să fie de acord cu o mică favoare dacă refuză una mai mare sau doua la început.

10. Multe efecte psihologice ale stresului sunt aceleași cu cele ale euforiei (spre exemplu respirație îngreunată, bătăi mai rapide ale inimii etc). Dacă transformi situația amenințătoare în una provocatoare, stresul tau va deveni bucurie.

11. Majoritatea oamenilor nu pot face diferența între sclipire și încredere în sine. Dacă lași impresia că știi ce faci, oamenii au tendința să se adune în jurul tău.

12. Dacă lucrezi în domenii precum servicii cu clienții, plasează o oglindă în spatele tău. Fiindcă nimeni nu vrea să se vada ca fiind dezagreabil, clienții vor fi mai amabili.

13. Dacă ai o întâlnire de grup și te astepți ca cineva să te critice, stai chiar lângă persoana respectivă. Își va pierde siguranța de sine care o face să simtă că este în regulă să te atace. Sau cel puțin își va mai tempera răutatea.

14. Daca ai o primă întâlnire amoroasă cu cineva, du-te cu persoana respectivă într-un loc captivant sau plin de adrenalină. Te va asocia cu acel sentiment de entuziasm.

15. Atunci când cunoști o persoană, încearcă să-i observi culoarea ochilor. Această tehnică te va ajuta să obții un contact vizual optim. În consecință, persoana respectiva te va plăcea mai mult și va avea mai multă încredere în tine.