15 lucruri pe care nu le vei înțelege niciodată până nu le vei experimenta

Viața noastră este formată dintr-un șir de momente diferite. De majoritatea nici măcar nu ne amintim. Chiar dacă creierul nostru stochează fragmente din trecut, este extrem de dificil să le recuperăm. Dar ne amintim de ceva ce ne-a făcut o impresie puternică și a avut un anumit impact asupra noastră.

Ne amintim ce ne-a schimbat, care au fost cele mai strălucitoare momente din viața noastră. Cu cât sunt mai semnificative, cu atât au o influență mai puternică asupra personalității noastre, dar și asupra vieții în general. Majoritatea acestor experiențe nu le vei putea înțelege până nu le vei experimenta. Iată câteva lucruri care îți vor fi de folos pe viitor:

1. Adevărata iubire.

Cred că fiecare persoană care a cunoscut toate bucuriile și greutățile unei relații, a depus toate eforturile posibile pentru a exprima mai clar iubirea față de cineva. În aceste momente ești copleșit de emoții și este practic imposibil să explici prin ce treci unei persoane care nu a trecut prin așa ceva. Fiecare persoana are propria dragoste, dar toate trăirile și emoțiile incomparabile le vei simți doar când te vei îndrăgosti și tu.

2. Adevărata durere.

Este exact opusul sentimentelor frumoase. Durerea este cea care îți frânge inima. Aceasta este o etapă foarte dificilă în viață, care nu poate fi înțeleasă de persoana care nu a trecut prin așa ceva. O astfel de experiență este imposibil de uitat. Emoțiile în urma unei dureri au anumite limite și le vei simți atunci când vei trece printr-o durere.

3. Pasiunea.

Este ușor să înțelegi sentimentele asociate cu găsirea pasiunii tale în viață, dar este imposibil să înțelegi exact cum provoacă satisfacție și plăcere. Trebuie să treci singur prin asta.

4. Interacțiunea cu societatea.

Unii oameni sunt fluturi sociali și sunt unici. Ei suferă de singurătate și respingere socială. Ei tind să fie retrași și introvertiți. Acest lucru este foarte dificil. Dacă nu îți găsești locul în lume, aceasta poate fi o experiență unică, dar, din păcate, foarte deprimantă.

5. Ce va fi după.

Dacă lumea ar avea ocazia să afle răspunsul la această întrebare, sigur ar dori să știe ce va fi după moarte, ce se va întâmpla după ce plecăm în cealaltă lume. Dar nu te grăbi să afli acest lucru, căci vei trece prin așa ceva, fie că vrei sau nu.

6. Rolul tău în lume a trecut.

Nu toți au șansa să experimenteze acest lucru. Nu toți oamenii își dau seama că vor muri atunci când le va veni vremea. Dacă treci printr-un asemenea moment în viață, va fi unul special. Doar că nimeni nu știe când.

7. Realizarea că ai greșit și nu mai poți face nimic.

Cu toții facem greșeli, chiar dacă sunt mici și semnificative. Când ajungi să înțelegi că nu mai poți corecta nimic, devii îngrijorat. Începi să te verifici dacă ai făcut alegerile corecte. Aceasta, la fel, este o experiență unică.

8. Ani irosiți în zadar.

Tu însuți poți deveni cauza anumitor evenimente din viața ta. Dar până vei înțelege acest lucru, poți face greșeli foarte mari. În acest timp, ai fi putut face multe alte lucruri utile și bune. Ajungi să înțelegi că totul a fost în zadar, că ar fi trebuit să acorzi mai multă atenție la ce decizii iei, ce fapte faci, căci o viață corectă trebuie petrecută doar făcând lucrurile corecte.

9. Viața alături de cineva pe care nu îl mai iubești.

O inimă frântă este un lucru, dar să găsești persoana potrivită, dar să pierzi contactul cu ea și să deveniți doi străini într-o relație este cu totul alt lucru. Nu există cuvinte care să descrie emoțiile care copleșesc sufletul în asemenea momente.

10. Propunere de căsătorie.

Poate nu ai trecut prin așa ceva, dar trebuie să știi că după căsătorie se întâmplă tot felul de lucruri. Dacă vei fi norocos, vei uita ce repede trece timpul, pentru că trece lângă persoana iubită.

11. Trăiește așa cum iubești.

A trăi o viață în plăcere și așa cum ți-ai dorit dintotdeauna este un lucru foarte rar. Cu cât nu primești mai multă satisfacție de la viață, cu atât distorsionezi mai mult realitatea și scade nivelul propriilor așteptări. Dacă vei fi o persoană înțeleaptă, vei putea realiza viața pe care o dorești.

12. Dispreț față de munca pe care o faci.

Crezi că mai devreme sau mai târziu vei găsi slujba pe care să o iubești să o faci. Dar timpul trece și continui să faci ceea ce ai făcut și până acum. Crezi că trebuie să ai răbdare, că încă nu este timpul pentru schimbare. În cele din urmă, disprețul pentru munca pe care o faci te vor distruge din interior.

13. Lipsa prietenilor adevărați.

Prieteniile adevărate sunt foarte rare în zilele noastre. Singurătatea vine din lipsa de prieteni și provoacă o mare tristețe. Toată lumea are nevoie de cineva căruia să-și spună păsul în perioadele mai grele.

14. Dificultăți în realizarea viselor.

Fiecare din noi în copilărie a visat să aibă o profesie și să obțină succes, să devină faimos, bogat sau, pur și simplu, fericit. Dar nimeni nu știe cât de greu este. E posibil să ai nevoie de mai mult timp sau bani pentru a realiza ceea ce ți-ai dorit. După un eșec, foarte multe persoane cad pradă depresiei și nu le vei putea înțelege sentimentele până nu vei trece și tui prin așa ceva.

15. Adevăratul eșec.

Una este să nu atingi obiectivul propus, iar altceva este să pierzi tot, să suferi un eșec total, căci acest eșec nu este unul simplu, este ceva după care crezi că nu mai poți realiza nimic. Și nu îl vei înțelege până nu vei trece singur prin asemenea experiență.

Sursa :