15 lucruri pe care le-am învăţat după ce m-am despărțit de omul pe care îl credeam suflet pereche

Prima iubire nu întotdeauna este cea mai frumoasă. Deseori luăm decizii greșite și ne consumăm pentru oameni care nu merită iubirea și atenția noastră. La fel și eu – am crezut în cel care m-a dezamăgit și a cedat în cele mai grele momente.

Am greșit. A greșit și el. Dar nu regret că l-am întâlnit în viața mea pe bărbatul care m-a ajutat să devin mai matură, mai calculată și mai puternică.

15 lucruri pe care le-am învăţat după ce m-am despărțit de omul pe care îl iubeam cel mai mult…

1. Prima iubire m-a învățat să-mi știu prețul. Nu mai permit nimănui să mă umilească. Nu mai cred în promisiuni goale și nu mai aștept în zadar pe cel care mă minte și nu este gata să lupte pentru fericirea noastră. Nu mai stau lângă un bărbat care vrea să mă schimbe și asta să nu fie reciproc.

2. Am învățat să mă las așteptată. Nu mai sun pe cel de alături oricând și la orice oră. Îl las să-i fie dor de mine. Nu mai îndeplinesc orice moft și nici nu mai menajez mitocănia, lipsa bunului simț.

3. Mă las alintată. Da, aștept să mi se pregătească micul dejun și vreau seri romantice. Accept micile cadouri. Atunci când sunt corectă aștept ca cel de alături să-și ceară iertare și nu cedez atât timp cât dreptatea e de partea mea. Nu trec peste deminitate și prioritățile mele.

4. Am înțeles că universul nu se limitează la un singur om. Știu că fiecare persoană din viața mea are de oferit o lecție pe care trebuie să o învăț și să nu mai repet aceleași greșeli, pentru că repetându-le mă transform într-o femeie frustrată. Fericirea nu se sfârșește acolo unde se încheie o relație. Universul mereu pregătește ceva mai bun pentru cel care a suferit. Ochii care au plâns într-o zi vor fi iubiți cu adevărat.

5. Am realizat că problemele mele nu trebuie să-l influențeze pe bărbatul de lângă mine. Atunci când în mintea mea nu este regulă și nu pot lăsa trecutul, cel de lângă mine nu este vinovat cu nimic. Nu e corect să-l învinovățesc și nici nu-l pot obliga să stea lângă mine atât timp cât nu trăiește aceeași poveste cu mine.

6. Am conștientizat că iubirea nu are limite. Iubirea adevărată nu renunță atât de ușor. Cel care te iubește nu te părăsește de la prima ceartă. Te apelează atunci când nu-i răspunzi la mesaje. Caută modalități de rezolvare, face compromisuri. Pentru cel care iubește nu contează ora, distanța – el mereu îți este alături. Unde este iubire sinceră nu este loc de egoism, minciuni și mândrie.

7. Am înțeles că fiecare despărție e o punte spre regăsire. Fiecare eșec m-a învățat să analizez lucrurile la rece, să-mi recunosc greșelile și să continui un alt drum cu noi dorințe, visuri.

8. Am învățat să fiu recunoscătoare celor care nu au încetat să mă iubească, chiar dacă au fost momente când am uitat de ei. Nu mai învinovățesc pe nimeni și fac tot posibilul să las amintiri frumoase oamenilor din viața mea.

9. Am învățat să-mi controlez viața. Îmi controlez emoțiile și nu mai permit să ia altcineva decizii în locul meu. Nu mai renunț la prieteni, doar pentru că cel de alături nu-i agreează. Doar eu știu ce e mai bine pentru mine și nimeni, dar absolut nimeni nu are dreptul să-mi interzică ceva. Totul depinde de mine.

10. Am înțeles că nu e corect să renunț la visurile și dorințele mele. Orice s-ar întâmpla trebuie să lupt și să cred în ceea ce vreau cu adevărat. Nu trebuie să permit nimănui să mă descurajeze și nici să nu renunț de dragul cuiva.

11. În viață nu trebuie să răspunzi cu aceeași monedă. Chiar dacă fostul și-a permite să arunce cu vorbe murdare în mine. Eu mereu voi avea doar vorbe de laudă pentru el, deoarece am trăit și clipe frumoase alături. I-am împărtășit dorințe și secrete. A fost o parte din mine. Despărțirea e încercarea care îți testează omenia și sentimentele față de cel pe care îl iubeai.

12. Nu mai dau a doua șansă. Da, toți merităm a doua șansă. Doar că ce s-a întâmplat o data, va avea loc și a doua oară. Te-a înșelat o dată – te va înșela și a doua oară. Te-a lovit o dată – te va lovi și a doua oară.

13. Omul de alături nu are dreptul să-mi îngrădească libertatea. Cel pe care îl iubesc nu are niciun drept să-mi interzică să ies în oraș, să cresc în carieră, să mă văd cu prieteni. Am nevoie de înțelegere și reciprocitate, nu de gelozie, invidie și ceartă.

14. Mă despart frumos și fără reproșuri. Atunci când iau decizii sunt atentă. Nu mă grăbesc și îmi asum orice consecință. Când zic „Stop” înseamnă că nu mai este cale de întoarcere. Nu învinovățesc, nu insult, nu mă cert. Plec cu zâmbetul pe buze, așa cum m-a cunoscut.

15. Dacă vrei respectat – respectă-mă. Atât timp cât eu respect alegerile omului iubit și el ar trebui să procedeze la fel. Nu accept să fiu insultată. Dorești să fac parte din viața ta, atunci respectă-mi personalitatea, viziunea despre viață, pe mine ca om și ca iubită.

Sunt iubiri care vin și pleacă. Dar toate aceste iubiri te vor învăța ceva, ca să ajungi femeia de acum: puternică, iubitoare și frumoasă.