fb

15 lucruri pe care le-am învățat de la bărbați

Din cauza lecțiilor dure care mi le-a oferit viața când eram mică, încă din adolescență gândeam matur, priveam altfel viața, lumea. Din această cauză nu mă înțelegeam cu cei de vârsta mea. Iar atunci când trebuia să aleg dintre admiratori, îi alegeam pe cei care erau cu mult mai mari de cât mine. Cu ei mă simțeam în pielea mea, naturală. Dar cel mai important e că de la ei aveam ce învăța, evoluam. Chiar dacă colegii, colegele îmi spuneau că bărbații aceștia mari mă vor doar în pat. Lucrurile stăteau altfel. Eu de fiecare dată aveam răspunsuri la orice întrebare complicată, pe când ele credeau în prinți, nu înțelegeau că dacă te iubește nu te obligă să faci ceea ce nu-ți place. Băieții lor plini de hormoni le loveau, le insultau, le amenințau cu moartea, sau cu alte prostii. Credeau că băieții răi sunt cool. Nu evoluau, ci degradau. Am ales și aleg bărbați de la care să am ce învăța.

M-au învățat să nu mă schimb niciodată de dragul uni bărbat, să nu devin o femeie ieftină.

M-au învățat să deosebesc bărbatul afemeiat de cel serios.

M-au învățat să înțeleg că femeia e cea care alege bărbatul, ea dacă dorește să aibă relații sexuale, are, dacă nu, nu va avea, doar dacă o va forța cineva.

M-au învățat că barbații nu vor mereu sex, ei vor și să comunice, să li se descopere sufletul, să-i cucerești cu conoștințele ce le deții, cu viziunea ta, cu calitățile tale, cu modestia și sinceritatea.

M-au învățat să-mi controlez emoțiile, să nu-mi fie rușine să spun ceea ce simt, și să nu-mi fie frică să fac eu primul pas.

M-au învățat să lupt pentru visurile mele și să nu stau lângă omul care nu-mi dă aripi, dar mă doboară la pământ. M-au învățat să cred în mine și să nu-i permit oricui să intre în sufletul meu.

M-au învățat să nu mă consum pentru oameni cărora nici nu le pasă.

M-au învățat că sărutul pe frunte poate fi mai frumos decât cel dat pe buze.

M-au învățat că o femeie și un bărbat pot pur și simplu să doarmă îmbrățișați, fără ca să facă sex.

M-au învățat să nu permit nici unui bărbat să ridice vocea la mine, să mă lovească.

M-au învățat să plec de lângă cel care mă înșeală, deoarece povestea se va repeta.

M-au învățat să fiu indepedentă, bărbații adoră femeile stăpâne pe sine.

M-au învățat să nu-mi fie frică se greșesc, nici să nu mă răzbun pe cei care mi-au provocat durere.

M-au învățat să fiu deșteaptă și niciodată să nu fiu a doua, dar prima.

M-au învățat să nu ascult lumea, dar să procedez cum simt, cum cred că e corect.

Acești bărbați nu mi-au impus nimic. Nu m-au dorit în pat. Ei m-au ascultat, m-au lăsat să aleg, m-au învățat să fac diferența din iubire și simpatie. Mi-au respectat alegerile. Mereu am ales pe cei de la care am ce învăța. Am cunoscut bărbați care se credeau maturi, dar erau atât incapabili, needucați. Am cunoscut bărbați care abia evoluau, dar aveau atât de multe de spus și erau educați, manierați, cunoșteau viața.

Advertisement

Dragi femei, nu mereu un bărbat de 30-40 de ani te poate ajuta să cunoști mai bine unele lucruri, și nu mereu un bărbat de 25-29 ani e naiv, sărac sufletește. Pe om nu-l caracterizează vârsta din buletin, dar felul cum el s-a format. Fiți atente, alegeți-vă bărbați care vă pot ajuta să atingeți orizonturi.

Cu drag, Mary!