fb

14 reguli ale etichetei masculine, pe care trebuie să le cunoască fiecare bărbat

Iată câteva reguli pe care trebuie să le respecte fiecare bărbat.

1. Pe stradă, un bărbat trebuie să meargă întotdeauna în stânga doamnei. În partea dreaptă pot merge doar soldații care trebuie să dea onorul.

2. Este necesar să sprijini brațul unei femei, dacă s-a împiedicat sau a alunecat. Dar, în mod normal, este o decizie care-i revine acesteia.

3. În prezența femeii, bărbatul nu trebuie să fumeze fără acordul ei.

4. La intrarea și ieșirea dintr-o încăpere, un cavaler deschide ușa femeii, iar el merge după ea.

5. La urcarea și coborârea scărilor, bărbatul își acoperă însoțitoarea urcând cu una sau două scări aflându-se în fața sau în spatele ei.

6. În lift, bărbatul este primul care intră, iar la ieșire femeia iese prima.

7. Din mașină, bărbatul iese primul, ocolește vehiculul și deschide ușa din partea pasagerului, ajutând femeia să coboare. Luând în considerare faptul că bărbatul conduce singur mașina, ar trebui să deschidă ușa femeii și să-i sprijine brațul pentru ca aceasta să se așeze pe scaunul din față. Dacă ambii trebuie să ia un taxi, bărbatul deschide ușa din spate, pentru ca prima care urcă în mașină să fie doamna, iar el, respectiv se așează lângă ea.

8. Intrând într-o încăpere, bărbatul trebuie să ajute femeia să-și dea jos haina, iar la ieșire este necesar să i-o întoarcă.

9. În societate este primit ca bărbatul să nu ia loc dacă femeia stă în picioare (lucru recomandat și în transportul public).

10. În conformitate cu eticheta, bărbatul nu trebuie să întârzie la o întâlnire cu femeia. Dimpotrivă, bărbatul trebuie să ajungă cu câteva minute mai devreme, fiindcă din cauza întârzierii sale ar putea pune femeia într-o situație neplăcută. În situații de urgență, este necesar să avertizeze și să-și ceară scuze pentru întârziere.

11. Orice femeie, indiferent de vârstă, trebuie ajutată să ducă obiectele mari și gențile masive. În aceste lucruri nu sunt incluse poșeta, haina de blană sau mantoul, cu excepția cazului când din motive de sănătate nu este în stare să le ducă singure.

12. Este inacceptabilă în societate o conversația sinceră despre o femeie cu 12 fețe, mai ales într-o companie unde sunt doar bărbați.

13. În timpul unei conversații, bărbatul nu trebuie să-și țină mâinile la piept sau să le țină în buzunare. De-asemenea, nu trebuie să învârtă în mâini diferite lucruri – este o lipsă de respect față de persoana cu care discută.

14. Bine de știut: Bărbatul intră în restaurant întotdeauna primul, principalul motiv: arată cine a venit cu propunerea și cine va plăti. În cazul în care în restaurant intră o companie mai mare – intră și plătește cel care a făcut invitația. Iar dacă la intrare sunt întâmpinați de un portar, bărbatul este obligat să lase femeia să intre prima, după care bărbatul găsește locuri libere.