14 lucruri care par a fi dragoste, dar în realitate înseamnă manipulare

Când bărbatul pe care îl iubești face ceva drăguț și frumos pentru tine, te gândești: Mă iubește atât de mult!” Dar e dragoste sau manipulare? Iată câteva semne că iubitul tău este un manipulator:

1. Te verifică des.

Îți trimite o mulțime de mesaje. Frumos, nu? De fapt, dacă iubitul tău face acest lucru tot timpul, atunci te testează și nu este interesat în mod deosebit de starea ta.

2. Folosește ca scuză faptul că te iubește mult.

De fiecare dată când este extrem de gelos, se justifică spunând că te iubește enorm de mult. Cel mai probabil, încearcă să-ți distragă atenția și să-l asculți doar pe el.

3. Devine drăguț după ce vă certați.

După fiecare conflict, iubitul tău devine foarte drăguț cu tine. Deja tu începi să te simți vinovată că v-ați certat. El încearcă să arate că e bun, în timp ce tu ești cea rea.

4. Nu poate trăi fără tine.

Îți repetă că fără tine nu poate trăi, că se pierde fără tine. Nu este un romantic, ci mai degrabă un foarte abil manipulator. Unii agresori chiar își amenință iubita că se vor sinucide doar pentru a avea control absolut asupra lor.

5. Îți spune că ești lumea sa toată

Nimeni nu vrea să fie totul pentru cineva, deoarece acest lucru implică o presiune prea mare. Dacă iubitul tău îți spune astfel de lucruri, el vrea să te protejeze și să te izolezi de lumea din jurul tău, în loc să construiască o relație sănătoasă. Vei avea doar de suferit în relația cu cei dragi.

6. Îți oferă cadouri inutile.

Ar putea părea un lucru drăguț, dar dacă iubitul tău încearcă cu orice preț să schimbe hainele pe care le porți, mobilierul din apartamentul vostru sau orice altceva ce nu-i place, nu este un lucru care să te mulțumească, ci doar vrea să te transforme în cineva cine nu ești.

7. Își face griji exagerate pentru tine.

Dacă te sună de peste 20 de ori pe zi sau îți trimite zeci de mesaje atunci când nu ești cu el, iar tu nu-i răspunzi imediat, nu este o formă de grijă din partea lui, ci doar o altă formă de manipulare. Cumva îi reușește să pară grijuliu, dar te face să te simți tot tu cea vinovată de toate.

8. Vrea o familie cu tine după propriile condiții.

Să fii atentă la modul în care se comportă. Dacă vrea să întemeieze cu tine o familie, dar te obligă să lași serviciul, să stai departe de cei dragi, de familie, de prieteni, atunci cel mai probabil acest joc face parte din planul lui de manipulare ca să preia controlul asupra ta și asupra a tot ce faci.

9. Este un lingușitor.

E normal să fie lingușitor în limită, dar dacă observi că este un măgulitor și o face prea des, atunci vrea doar să-ți distragă atenția. Vrea să te ia prin surprindere pentru a te manipula pe viitor.

10. Îți spune să te distrezi mai puțin.

Dacă te vede că te distrezi bine cu prietenii la o petrecere, îți poate cere să încetezi să mai bei, motivând că îi pasă de tine. Cel mai probabil adevăratul motiv este că a fost supărat că tu te distrezi atât de bine cu prietenii, iar el nu. În adâncul sufletului său este un egoist și o persoană nesigură pe sine.

11. Îți spune că ești cea mai bună femeie.

S-ar putea să-ți pară un compliment frumos, dar numai dacă nu simți că el se comportă ciudat. Mai ales dacă observi că repetă întruna că toate femeile sunt așa.

12. Face glume cu tine.

Poate să te numească prostuță sau nebună, dar să-ți spună să o iei ca o glumă. Dar asta nu este o glumă, nici o manifestare a iubirii. Doar se preface a fi o glumă, doar ca aceste cuvinte să te facă să crezi că chiar așa și ești.

13. Îți spune că totul este spre binele tău.

Îți spune că îi pasă atât de mult de tine, încât îți arată cum trebuie să faci unele lucruri, cât să mănânci. Dar, cu siguranță, nu e spre binele tău, ci e doar o altă formă de manipulare din partea lui.

14. Insistă să te vadă oricând vrea el.

Abia așteaptă să te întâlnească. Dar în momentul în care anulezi o întâlnire cu el, își pierde cumpătul și devine nervos, impulsiv. Își cere scuze, motivând că i-a fost foarte dor. Acesta trebuie să fie un apel de trezire pentru tine să stai departe de bărbații care nu știu să accepte o respingere.

Sursa :