fb

13 norme de conduită ale unei femei în dragoste și-n viață

Trăim într-o societate unde femeile au uitat să fie femei. Au uitat de bunul simț, de modestie, de educație. Au uitat să fie un model pentru copiii lor, pentru adolescenți, pentru cei din jur. Nu știu cine e de vină: lumea sau însăși femeile. Vezi mai jos 13 norme de conduită ale unei femei în viață și-n dragoste care te vor ajuta să evoluezi, să fii o femeie adevărată.

1.Nu te certa în public.

Femeile sunt certărețe, supărăcioase și adesea spun cuvinte dure la adresa partenerului de viață gen „tâmpitule”, „prostule”, „idiotule” în prezența prietenilor, trecătorilor. Fii femeie deșteaptă, spuneți-vă supărările acasă și nu jigni. Nu uita că îl iubești.

2. Nu râde zgomotos.

Atunci când cineva spune un banc poți rîde modest, nu într-un fel în care să te pună într-o ipostază penibilă.

3. Nu bârfi, nu divulga secrete.

Nu-ți vei face o reputație plăcută atunci când vei deveni o femeie care vorbește aiurea și nu știe să respecte intimitatea celorlați.

4. Fii modestă.

Simplitatea e cea mai complicată. Nu fi cu fițe, o femeie adevărată se impune prin cunoștințe și caracter.

5. Nu te îmbrăca la întâmplare.

Plecând la cumpărături ar fi frumos să te îmbraci cu ceva lejer, nu purtând tocuri și fuste scurte. Ține cont că pleci să cumperi ceva, nu la o prezentare de modă. Și invers, la un eveniment important nu te evidenția purtând ceva vulgar. Fiecare moment își are timpul său.

6. Machiază-te simplu și poartă bijuteriile corect.

E corect să ai grijă de tine. Dar un machiaj de seară nu-și are locul pe fața ta într-o zi simplă de muncă. La rândul lor, cerceii, brățările îți dau un pic de strălucire doar atunci când sunt alese corect, la momentul și pentru evenimentul potrivit.

9. Fumatul.

Tu alegi ce e mai bine în viața ta. Tu ești stăpână pe tine și pe alegerile tale. Dar nu uita să-i respecți pe cei din jurul tău. Nu e sănătos și nici frumos să–ți ții de mână copilul și să fumezi. L-ai născut ca să-l omori încet?

10. Înjurăturile.

Nu e om să nu înjure. Doar că încearcă să-ți controlezi emoțiile, deoarece apoi ai putea să regreți pentru acele cuvinte urâte.

11. Alcoolul.

Nu uita să rămâi femeie mereu. Plecând la petreceri, distracții, nu consuma alcool atât de mult încât să cazi, să nu știi cum ai ajuns acasă. Fii demnă.

12. Discuțiile.

Femeia educată, cu bun simț niciodată nu va participa la discuții care înjosesc, umilesc.

13. Respectul.

O femeie corectă știe să se respecte, își știe prețul.

14. Neglijența.

Advertisement

O femeie elegantă niciodată nu se neglijează pe sine însăși și ține cont de părerile, așteptările, dorințele celui pe care o iubește.

O femeie trebuie să fie grațioasă, educată, modestă, senzuală, iubitoare, blândă, înțelegătoare. O femeie trebuie să fie fiică, soră, iubită, soție și mamă exemplu. Nu uitați: Istoria din toate timpurile, dar mai ales cea prezentă, ne învață că femeile sunt uitate dacă uită să se gândească la ele însele. ( Louise Otto)