fb

13 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac. Niciodată!

Gândurile și acțiunile noastre ne definesc caracterul. 

Există lucruri pe care oamenii puternici moral și spiritual nu le vor face niciodată:

1. Nu pierd timpul să se plângă. Oamenii puternici nu vor lăsa mâinile-n jos, nu se vor plânge, nu vor învinui pe cei care au greșit. Își asumă rolul pe care-l au și sunt conștienți că viața nu este întotdeauna corectă și ușoară.

2. Știu să se controleze. Nu permit să fie manipulați și știu să-și controleze emoțiile. Sunt capabili să răspundă la orice întrebare și pot gestiona propriile reacții.

3. Nu le este frică de schimbări. Oamenii puternici nu evită schimbările, dimpotrivă, sunt pregătiți pentru orice transformare. Cea mai mare frică pe care o au este să ajungă la etapa stagnării și să piardă gustul vieții.

4. Nu pierd energia pe ceea ce nu pot controla. Ei niciodată nu vor regreta că au pierdut bagajele, nu se vor enerva pentru simplu fapt că e trafic, fiindcă ei știu că acești factori nu sunt în zona lor de control.

5. Nu încearcă să fie pe placul tuturor. Există oameni care mereu vor să fie placul tuturor. Sunt oameni care merg împotriva tuturor ca să demonstreze de ce sunt capabili. Niciuna dintre aceste metode nu sunt acceptabile. Cei puternici recunosc faptul că nu pot fi pe placul tuturor. Nu le este frică să răspundă „Nu” și să-și apere părerile.

6. Nu le este frică să-și asume riscuri. Nu-și asumă riscuri necugetate și necalculate. Înainte de a lua decizii importante analizează lucrurile și se informează despre potențialele pierderi sau eșecuri.

7. Nu trăiesc cu trecutul. Nu compară pezentul cu trecutul. Își acceptă trecutul și învață din el. Nu persistă în greșeli, trăiesc cu prezentul și viitorul.

8. Nu repetă aceleași greșeli de mai multe ori. Oamenii puternici își asumă responsabilitatea pentru comportamentul lor și învață din greșeli.

9. Nu sunt invidioși pentru succesul altor oameni. Oamenii puternici se pot bucură de succesul altora, acest lucru e foarte important. Nu sunt geloși când alții sunt mai buni decât ei, pentru că învață de la ei lucruri noi.

10. Nu renunță după primul eșec. Fiecare înfrângere este o șansă de a continua. Chiar și oameni de succes recunosc că eforturile din trecut au adus un număr mare de eșecuri.

11. Nu le este frică de singurătate. Se bucură de momentele în care sunt singuri cu propriile lor gânduri, folosesc timpul liber în favoarea lor, meditează sau planifică ce vor face în viitor. Nu depind de sentimentele altor oameni; pot fi fericiți lângă cineva, dar pot fi fericiți și singuri.

12. Nu cred că lumea le datorează ceva. Nu s-au născut cu ideea că ceilalți trebuie să aibă grijă de ei sau că lumea trebuie să le ofere ceva. În schimb, caută oportunități bazate pe propriile capacități.

13. Nu așteaptă rezultate spontane. Lucrează la îmbunătățirea stării de sănătate sau la deschiderea unei afaceri, dar nu se așteaptă la rezultate imediate. Investesc timpul și energia sufiecient și se bucură de fiecare realizare.

Source :

greatpicture