13 lucruri pe care le evită oamenii cu o mentalitate puternică

Oamenii cu o mentalitate puternică au obiceiuri sănătoase, înclusiv în ceea ce privește gestionarea emoțiilor, a sentimentelor și a gândurilor. Psihoterapeutul Amy Morin a întocmit pentru Forbes o listă cu 13 lucruri pe care trebuie să le eviți, dacă dorești să ai o mentalitate puternică:

1. Nu pierde timpul plângându-ți de milă. Persoanel cu o mentalitate puternică nu pierd timpul lamentându-se. Acestea își asumă responsabilitatea pentru greșelile pe care le-au făcut și învață din ele.

2. Nu permite nimănui să te facă să te simți inferior. Cei cu o mentalitate puternică știu că sunt singurii capabili să-și controleze acțiunile și emoțiile.

3. Nu te speria în fața schimbărilor. Persoanele care au o minte puternică nu se sperie de schimbări, ci le consideră o provocare.

4. Nu-ți consuma energia cu lucrurile pe care nu le poți controla. Singurul lucru pe care îl pot face oameni cu o mentalitate puternică este să-și controleze reacția față de anumite situații.

5. Nu e neapărat să agreezi pe toată lumea. Cei cu o mentalitate puternică tind să fie buni cu fiecare, dar nu se tem să vorbească, dacă îi deranjează ceva.

6. Nu-ți fie teamă de asumarea riscurilor. Oamenii cu o mentalitate puternică calculează atât riscurile, cât și beneficiile și aiu cele mai bune concluzii.

7. Nu rămâne în trecutului. Frustrările și dezamăgire sunt parte din trecut. Cei cu o mentalitate puternică și-l asumă și  merg mai departe.

8. Nu repeta aceleași acțiuni, așteptând un rezultat diferit. Persoanele cu o mentalitate puternică își asumă responsabilitatea pentru greșeli și învață din ele, reflectând asupra lor într-un mod constructiv.

9. Nu invidia succesul altora. Cei cu o mentalitate puternică chiar se bucură de reușitele altora. În acelaș timp, învață de la cei care obțin succes.

10. Nu renunța, chiar dacă ai avut un eșec. Pentru cei cu o mentalitate puternică, eșecul este o ocazie pentru a face îmbunătățiri.

11. Nu te teme de singurătate. Momentele de singurătate sunt bune pentru a cugeta și pentru a face planuri. E important că oamenii cu o mentalitate puternică nu depind de alții pentru a se simți bine și pentru a fi fericiți.

12. Nu te gândi că lumea îți datorează ceva. Cei cu o mentalitate puternică sunt dispuși să lucreze și să-și atingă scopul pe baza propriilor merite.

13. Nu aștepta rezultate imediate. Oamenii cu o mentalitate puternică știu că este nevoie de timp și perseverență pentru a realiza ceva și își concentrează energia pentru a-și atinge scopurile.

Fii puternic și nu permite nimănui să te doboare!

Sursa :