fb

13 lucruri care pot fi învățate cu școala vieții

Sunt lucruri pe care nu le înveți la școală sau la facultate. Sunt lucruri pe care le înțelegi în timp.

13 lucruri care pot fi învățate cu școala vieții.

1. NU ÎȚI SUBESTIMA VALOAREA

Dacă cineva are o funcție mai mare decât tine, este mai bogat, are o familie numeroasă sau e căsătorit și îi merge bine asta nu îi garanteaza ca e ferit de necazuri. Valoarea ta nu trebuie să vină din felul în care te raportezi la ceilalți ci de ce știi tu să faci unic pe lumea asta.

2. NU ÎȚI STABILI OBIECTIVE DUPĂ TREND-URI

„E la moda, trebuie să o fac și eu…” – probabil ți-ai spus deseori acest lucru. Tot ce e la modă ne face cu adevărat fericiți? Viața îți demonstrează că și moda este creată de cineva. Fii tu cel care naște trend-urile!

3. NU IGNORA LUCRURILE DRAGI ȚIE

Niciodată, dar niciodată să nu uiți de unde ai pornit și care au fost oamenii care ți-au fost aproape. Într-o zi vei ajunge cineva, iar asta nu trebuie să te depărteze de prieteni, familie și alti oameni care au contat cândva în viața ta.

4. NU LĂSA CA VIAȚA SĂ ȚI SE SCURGĂ PRINTRE DEGETE

Poți face o mie de lucruri într-o zi. Poți călători de unul singur dacă nu ți-ai gasit sensul, poți face sport, te poți distra într-o mie de feluri diferite de felul în care o fac ceilalți.

5. NU RENUNȚA CÂND TREBUIE SĂ OFERI CEVA

Îți este teamă să spui „Te iubesc” sau să îți arăți afecțiunea? Ar trebui să renunți la acest sentiment. Viața îți dovedește că trebuie să fii liber, să spui și să arăți mereu ceea ce simți pentru cineva pentru ca, la un moment dat, s-ar putea să fie prea tarziu.

6. ÎNCERCĂRILE NU SE TERMINĂ NICIODATĂ

În momentul în care nu mai lupți, ai pierdut. În momentul în care consideri că trebuie sa mergi mai departe cu orice preț, esti deja un învingător.

7. ADMITE CĂ NU EȘTI PERFECT

Dacă ai fi perfect, te-ai plictisi teribil. Transformă-ți defectele în calități și fă din acestea lucruri de neprețuit.

8. NU TE DESCUMPĂNI ÎN FAȚA DRAGOSTEI

Dacă nu ți-ai găsit încă sufletul pereche, nu înseamnă că dragostea nu există. Învață să te iubești pe tine, să iubești oamenii în general și vei vedea că vei fi răsplătit.

9. NU TE GRĂBI

Nu alerga repede prin viață pentru că vei uita pe unde ai trecut și ce ai facut.

10. NU ÎȚI FIE RUȘINE SĂ CERI O ÎMBRĂȚIȘARE

Aceasta nu este o dovada de slăbiciune. Ba dimpotrivă, oamenii puternici își recunosc părțile sensibile. A le ascunde înseamnă a avea o viață falsă.

11. NICIODATĂ NU E PREA TÂRZIU PENTRU ÎNVĂȚAT

Învățăm din clipa în care ne-am născut până în ziua în care închidem ochii. Dacă vrei să înveți o limbă nouă sau o meserie nouă și te ‘impiedică’ vârsta, niciodată nu o vei face.

12. AȘTEAPTĂ-TE LA TRĂDĂRI

Oamenii sunt foarte slabi și acționează de multe ori în moduri care ne dezamăgesc. Nu te speria dacă cineva te va trăda, nu te trăda pe tine însuți, căci asta e cel mai important.

13. AI GRIJĂ LA TIMP DE CUVINTE

Atenție cum le folosești deoarece nu mai pot fi recuperate.