fb

12 trucuri psihologice care te vor ajuta să înțelegi mult mai bine oamenii din jur

Iată câteva trucuri psihologice care-ți vor fi de mare ajutor, dacă crezi că nu-i înțelegi suficient pe cei din jurul tău:

1. Atunci când o gașcă de persoane râde fiecare, instinctiv, privește acea persoană pe care o simpatizează cel mai mult dintre cei prezenți.

2. Dacă în timpul unei discuții persoana cu care vorbești îți arată mâinile și palmele, înseamnă că ea are încredere în tine.

3. Dacă în timpul discuției vei da din cap și vei pune întrebări, aceste lucruri vor atrage persoana cu care vobești.

4. Atunci când minți, adaugă în discursul tău și câteva detalii jenante – asta va face minciuna ta mai credibilă.

5. Dacă ai pus o întrebare, iar persoana abia dacă a răspuns la ea, așteaptă puțin în tăcere. De regulă, după asta ea va începe să vorbească.

6. Mulți dintre noi cunosc Efectul Zeigarnik. El explică faptul că oamenii își amintesc procesele incomplete sau întrerupte mai bine decât procesele complete. Dacă ți-au plăcut câteva rânduri dintr-o piesă, repetă-le de mai multe ori în gând, iar apoi îți vei aminti întreaga melodie.

7. Dacă ceri ajutorul cuiva, fii gata să refuzi un ajutor oferit drept mulțumire.

8. Guma de mestecat te va ajuta să faci față situațiilor stresante. Mestecă gumă în timpul unui examen sau în oricare altă situație care te neliniștește.

9. În timpul discuțiilor, observă picioarele oamenilor. Dacă vârful degetelor este îndreptat spre tine, asta înseamnă că persoana respectivă este interesată de discuția cu tine. Dacă nu, probabil, acea persoană așteaptă ca discuția voastră să se sfârșească cât mai repede.

10. Dacă ai cunoscut o persoană și îți este greu să îi memorezi numele, atunci încearcă ori de câte ori ai posibilitatea să i te adresezi pe nume. „Salut, X!”, „Ce mai faci, X?”. Asta te va ajuta.

Advertisement

11. Dacă în timpul unei întâlniri vei arăta că ești bucuros că ai întâlnit acea persoană, este foarte probabil că acea persoană va fi la fel de bucuroasă să te vadă.

12. În timpul unei discuții zâmbește și păstrează contactul vizual cu omul cu care vorbești. Asta îl va face să fie deschis cu tine.

Source :

dozadesucces