fb

12 sfaturi uimitoare pe care mi le-a spus bunica înainte de a muri

Bunica mea a murit la vârsta de 90 de ani, lăsându-mi  drept moștenire o cutie cu o mulțime de lucruri care mi-ar fi putut folosi. Printre ele se afla și un jurnal, pe care l-a numit „Jurnalul motivațional”.

În a doua jumătate a vieții și-a scris în acest jurnal idei, gânduri, citate, versuri și alte lucruri de care a fost inspirată. Când am crescut, îmi citea din acest jurnal, iar eu îi adresam o mulțime de întrebări. Cred cu sinceritate că am devenit ce sunt acum, datorită înțelepciunii pe care mi-a dat-o când eram un copil.

Astăzi vreau să împărtășesc cu tine câteva din pasajele scrise în jurnal. Am făcut tot posibilul pentru a organiza, edita și-ți prezenta aceste 12 puncte.

1. Inspiră viitorul, expiră trecutul

Nu contează unde ești și prin ce a trebuit să treci, întotdeauna există lumină la capătul tunelului. Niciodată nu aștepta, nu presupune și nu cere. Fă doar ceea ce poți face și lasă restul pe seama destinului. Pentru că imediat ce vei face ceea ce poți face, se va întâmpla ceea ce trebuie să se întâmple sau vei vedea pasul următor pe care trebuie să-l pui în aplicare.

2. Viața poate fi mai simplă

Concentrează-te doar pe un singur lucru. Nu trebuie să faci toate lucrurile odată și nu trebuie să le faci chiar acum. Respiră, trăiește și fă ceea ce ai chiar acum în fața ta. Ceea ce investești în viață, ți se va întoarce la timpul potrivit.

3. Lasă-i pe ceilalți să te accepte așa cum ești sau lasă-i să nu te accepte deloc

Spune adevărul, chiar dacă-ți tremură vocea. Fiind tu, vei aduce frumusețea acolo unde nu a mai fost. Mergi cu încredere pe drumul tău și nu aștepta ca ceilalți să te înțeleagă, mai ales dacă nu știu încotro mergi.

4. Nu ești genul de persoană care ai fost în trecut și este absolut normal

Ai trecut prin numeroase urcușuri și coborâșuri pentru a deveni cine ești acum. De-a lungul anilor s-au întâmplat lucruri care ți-au schimbat punctul de vedere, ți-au oferit lecții și te-au ajutat să ai spiritul puternic. Timpul trece și nimic nu stă pe loc, dar unii oameni îți vor spune că te-ai schimbat. Răspunde-le: „ Desigur că m-am schimbat. Se întâmplă mereu în viață. Sunt aceeași persoană, doar că mai puternică decât ieri”.

5. Tot ce se întâmplă ne ajută să creștem, chiar dacă astăzi este dificil de înțeles

Circumstanțele te vor ghida mereu, te vor schimba și se vor îmbunătăți. Așadar, orice ai face – păstrează-ți speranța. Cel mai subțire fir se va transforma în cea mai puternică sfoară. Dă-i voie speranței să devină ancora ta. Ai încredere că încă nu a venit sfârșitul poveștii tale și că valurile te vor duce, într-un sfârșit, spre malul liniștit.

6. Nu tinde să fii bogat, ci depune efort pentru a fi fericit

Iar, peste câțiva ani, vei vedea valoarea lucrurilor, nu prețul acestora.

În cele din urmă, vei înțelege că zilele bune sunt cele în care zâmbești fără nici un motiv. Prețuiește momentele și fii recunoscător pentru ele, nu căuta nimic mai mult. Iată care este esența fericirii adevărate.

7. Fii ferm și vesel

Înțelege că suferința și eșecurile sunt cauzate nu de circumstanțe, ci de atitudinea ta față de ele. Zâmbește-le celor care te invidiază și încearcă să te rănească. Arată-le că ceea ce le lipsește pentru a fi fericiți, nu vor putea lua niciodată de la tine.

8. Fii atent cu cei dragi ție

Uneori, când cineva drag îți spune: „Sunt bine”, privește-l în ochi, îmbrățișează-l și spune-i: „Știu că nu este așa”. Și nu te descuraja dacă oamenii își amintesc de tine atunci când au nevoie. Fii mândru că pentru alte persoane ești lumina de la capătul tunelului când viața le este înconjurată de întuneric.

9. Uneori trebuie să renunți la un om, pentru ca acesta să poată crește

Pentru că cel mai important lucru în viață nu reprezintă ceea ce faci tu pentru el, dar ceea ce l-ai învățat să facă pentru el însuși.

10. Uneori, pentru a obține rezultate, trebuie să renunți la oamenii care nu-ți împărtășesc interesele

Acest lucru îți va permite să faci loc oamenilor care-ți vor sprijini viziunile. Când vei ști cine ești și ce-ți dorești, vei înțelege că persoanele pe care le cunoști, nu văd întotdeauna lucrurile ca și tine. Vei putea păstra amintirile minunate și vei putea merge mai departe.

11. Este mult mai bine să privești înapoi și să-ți zici: „Nu-mi vine să cred că am făcut asta”, decât să zici: „Îmi pare rău că nu am făcut-o”

Oamenii te vor judeca în orice situație. Prin urmare, nu este necesar să-ți trăiești viața încercând să-i impresionezi pe ceilalți. Trăiește, pentru a te impresiona pe tine. Iubește-te suficient pentru a nu fi obligat să cobori la nivelul altora.

12. Dacă aștepți un final fericit, dar nu-l vezi, poate este timpul să cauți un nou început

Privește-te dintr-o parte și acceptă că ai dreptul uneori să greșești. Doar așa vei învăța. Oamenii puternici râd de probleme, pentru că au învățat asta într-o luptă grea. Zâmbesc, pentru că știu că nu pot fi doborâți și caută un nou început.