fb

12 motive psihologice surprinzătoare pentru care cineva se poate îndrăgosti de tine

Dragostea înseamnă multe lucruri: fluturi în stomac și chicoteli, fericire și confort, angajament și prietenie. Dar, din păcate, iubirea nu poate fi găsită atât de ușor.

Cum și de ce se aprinde o scânteie între doi oameni?

Am analizat cercetările psihologice care s-au desfășurat pe parcursul mai multor ani, pentru a găsi unele răspunsuri. Și, în acest proces, am descoperit unele mituri și am învățat anumite clișee care se dovedesc a fi adevărate.

Iată 12 motive pentru care un om se poate îndrăgosti de tine:

1. Îți pasă de mediul înconjurător

Un studiu din 2016, a constatat că bărbații și femeile care fac achiziții ecologice sunt mai predispuși să-și dorească relații pe termen lung, iar cei care fac achiziții de lux sunt percepuți ca fiind mai atrași fizic și mai deschiși pentru relațiile pe termen scurt.

2. Joci rolul unui om greu de cucerit

Un studiu din 2014, a determinat că bărbații sunt mai atrași de o femeie, dacă aceasta pare greu de cucerit și dă dovadă de lipsă de interes când îi este adresată o întrebare.

3. Dacă expui expresiile faciale potrivite

În anul 2011, cercetătorii au efectuat experimente în care au fost implicați mai mult de 1000 de oameni, arătându-le fotografii ale persoanelor de sex opus și întrebându-i cât de atrăgătoare este persoana din imagine.

Rezultatele demonstrat că pentru bărbații, erau mai atrăgătoare femeile care arătau fericite și, mai puțin atrăgătoare, cele care dădeau dovadă de mândrie. Femeile, pe de altă parte, găseau mai atrăgători bărbați care exprimau mândrie, iar cei fericiți erau considerați mai puțin arătoși.

4. Dacă arăți similar cu actualul sau fostul partener

Într-un studiu realizat în 2011, savanții au descoperit că atât bărbații, cât și femeile găsesc persoanele mai atrăgătoare, atunci când acestea seamănă foarte mult cu partenerii lor actuali sau cu foștii parteneri. Bărbații s-au arătat mai puțini atrași de femeile care arătau similar partenerei actuale.

5. Dacă folosești o mulțime de gesturi

Rezultatele cercetărilor din 2016, au arătat că oamenii erau de două ori mai susceptibili să spună că vor să-și vadă iar partenerul, atunci când acesta își mișca mâinile și brațele, în comparație cu cei care stăteau pur și simplu neclintiți.

6. Dacă semeni foarte mult cu ei

„Partenerii care au multe asemănări în materie de personalitate, au mai multe șanse să se simtă la fel în viața lor de zi cu zi”, a declarat Gian Gonzaga, autorul studiului. „Acest lucru poate face ca partenerii să se înțeleagă reciproc.”

7. Dacă vă puteți uita unul în ochii celuilalt timp de două minute

„Acest lucru sugerează că perioadele lungi de contact vizual te poate conecta cu cineva și chiar aprinde sentimente de dragoste față de o persoană pe care nu ai întâlnit-o niciodată anterior”,  afirmă psihologul de la Universitatea din Massachusetts, Joan Kellerman.

8. Dacă le răspunzi „cererilor” de atenție și ei fac același lucru pentru tine

A începe și a dezvolta o relație, pare să depindă, în mare măsură, de modul în care oamenii se tratează reciproc.

9. Dacă miroși corespunzător

Universitatea din California de Sud, a efectuat un studiu care a demonstrat că unele femei preferă mirosul tricourilor purtate de bărbații cu nivel ridicat de testosteron.

10. Dacă arăți ca părintele lor de sex opus

„Am constatat că femeile născute de părinții trecuți de 30 de ani, au fost mai puțin impresionate de tineri și mai atrase de bărbații mai în vârstă. În schimb femeile a căror părinți aveau sub 30 de ani se simțeau mult mai atrase de cei tineri”, scrie David Perrett. „Preferințele bărbaților față de sexul feminin au fost influențate de vârsta mamei lor, nu de cea a tatălui, dar numai în cazul unei relații pe termen lung.”

11. Dacă ai grijă de un câine

Nu ești un iubitor de câini? Vestea bună este că, poți fi văzut/ă, pur și simplu, cu un câine și devii imediat mai admirat. În 2008, într-un studiu, un bărbat în vârstă de 20 de ani a abordat sute de femei și le cerea numărul de telefon. Când era însoțit de un câine succesul era unul mult mai mare.

12. Dacă ești la fel sau mai puțin arătos în comparație cu ei

Advertisement

Într-un studiu din 1996, fiecărui participant i-a fost evaluată atractivitatea fizică și apoi a fost repartizați aleatoriu pentru a se întâlni cu un alt participant. După, au fost rugați să evalueze întâlnirile lor. Partenerii care erau mai atrăgători, au avut critice mai dure la adresa celuilalt. Cu cât mai bine arăta cineva, cu atât mai puțin satisfăcut se dovedea a fi.