12 lucruri pe care toate cuplurile fericite le trăiesc în relația lor

Într-o relație nu este suficientă doar iubirea. Este nevoie de mult mai mult decât timp sau noroc pentru ca doi oameni să construiască o relație puternică. Unele relații au succes, altele – nu. În acele relații în care totul funcționează bine și se formează o legătură puternică între parteneri, factorii care asigură satisfacția ambilor parteneri sunt mereu în centrul atenției. De regulă, pentru o relație de succes, partenerii țin cont de aceste 12 lucruri:

1. Valori fundamentale

Partenerii trebuie să împărtășească valorile de bază ale celuilalt. A avea aceleași interese sau cel puțin similare, este un avantaj pentru doi parteneri, dar dacă ambii au aceleași valori de bază, relația dintre ei va fi una puternică. Credințele fundamentale se formează în copilărie și sunt moștenite de la părinți. Astfel de convingeri convinge oamenii să ia decizii importante luate în doi.

2. Cunoașterea partenerului

În cuplurile fericite, ambii parteneri încearcă să se cunoască unul pe celălalt, să afle ce fel de divertisment preferă ambii, ce le place sau nu, iau cunoștință de mici detalii unul despre altul. Toate acestea trebuie să se întâmple în mod implicit. Fiecare dintre parteneri va încerca să învețe cât mai multe lucruri despre celălalt.

3. Atenția

În cuplurile fericite, fiecare partener se străduie ca celălalt să se simtă important în relația în care este. Acesta este cazul când acțiunile și faptele vorbesc mai mult decât cuvintele, pentru că faci multe lucruri frumoase pentru persoana dragă, dar nu doar promiți.

4. Comunicarea

În cuplurile fericite, partenerii acordă o mare atenție comunicării dintre ei, deoarece niciunul nu poate citi gândurile celuilalt. În plus, neînțelegerea poate provoca multe conflicte și certuri. Prin urmare, dacă apare vreo problemă, partenerii unui cuplu fericit înțeleg nevoia de a se asculta unul pe celălalt, de a-și împărtăși gândurile și de a-și exprima părerea, fără teama de a nu supăra pe cineva.

5. Echilibru

Partenerii dintr-o relație fericită prețuiesc echilibrul, căci el le oferă șansa de a lua decizii comune, de a le asigura egalitatea. Astfel, nici una dintre părți nu se va simți superioară celeilalte.

6. Compromis

Relațiile ne învață că nu întotdeauna putem obține ceea ce vrem sau ne dorim. Compromisurile ajută la menținerea unui echilibru într-o relație. Acceptând un compromis, este posibil ca nu întotdeauna să obțineți ce vă doriți, dar veți obține ceea de ce aveți nevoie.

7. Susținere reciprocă

Susținerea reciprocă poate ajuta un cuplu fericit să facă față multor probleme. Viața va deveni mai ușoară dacă partenerul va ști să-și susțină persoana dragă să-și atingă obiectivele și să rămână puternică în fața problemelor. Astfel de parteneri mereu sunt cel mai de încredere grup de sprijin unul pentru celălalt.

8. Conștiință

Cuplurile fericite prețuiesc conștiinciozitatea, deoarece prezența acesteia într-o relație înseamnă încredere între parteneri. Partenerii iresponsabili niciodată nu-și țin promisiunile și tind să anuleze toate planurile în ultimul moment. O astfel de nesiguranță nu va dezvolta o relație pe termen lung.

9. Rezolvarea conflictelor

Cuplurile fericite mereu încearcă să rezolve calm toate problemele apărute între timp. În astfel de momente, ambii parteneri discută și aduc argumente, fără a se întoarce în trecut. Dacă unul dintre parteneri greșește, știe să-și ceară iertare.

10. Intimitate

Partenerii unei relații fericite înțeleg importanța dragostei pasiunii dintre ei doi. Mereu sunt interesați de dorințele celuilalt și mereu găsesc timp pentru dragoste, atât la început de relație, cât și peste ani de zile.

11. Loialitate

O relație fericită are nevoie de un angajament și asta înseamnă mult mai mult decât loialitatea. Devotamentul vorbește despre un atașament puternic față de un partener, despre compatibilitatea partenerilor și despre cunoașterea că persoana iubită este alături în toate aspectele vieții.

12. Efort și implicare

Ambii parteneri ai unei relații de succes știu că acest succes depinde de eforturile amândurora, deoarece în viață mereu vor apărea obstacole. Și este nevoie de multă muncă grea pentru a depăși aceste obstacole. Cuplurile dispuse să lucreze asupra relației au mai multe șanse să caute modalități de rezolvarea problemelor și de a construi o bază mai puternică pentru relația lor.