12 legi mai puțin cunoscute ale karmei care îți vor schimba viața

O persoană întotdeauna va fi responsabilă de consecințele acțiunilor sale din trecut. În momentul în care te gândești la ceva, vorbești sau te hotărăști să faci o anumită acțiune, mintea ta generează o forță care va reacționa în consecință la toate acțiunile tale.

Acest lucru are și un efect opus, care poate fi neutralizat, doar că majoritatea oamenilor nu au idee cum să o facă. O altă analogie este regula cauză-efect. Dar toate acestea nu trebuie luate ca o pedeapsă, ci trebuie interpretate ca un motiv pentru auto-studiu, dar și formularea concluziilor necesare.

Dacă o persoană acceptă efectele negative ale karmei, atunci va experimenta durerea. Deci, pentru a scăpa de sentimentul de vinovăție și de consecințele negative ale karmei, e bine să încerci să înțelegi mai clar legile sale.

1. Legea creației.

Viața nu provine din goliciune. Ea are nevoie de contribuția omului. Ține minte că ești la fel cu natura și întregul univers nu doar spiritual, dar și fizic. Vei înțelege mai bine această lege dacă vei acorda atenție mai multă propriului mediu. Doar fii tu însuți și creează ceea ce vrei să primești.

2. Legea responsabilității.

Dacă ceva nu merge bine în viața ta, atunci faci ceva greșit. Sau ai o atitudine greșită față de viață. Mediul tău este o oglindă cu ajutorul căreia poți înțelege ce reflectă exact esența vieții tale.

3. Legea concentrării.

Învață să te concentrezi doar pe ceea ce este important. Este imposibil să gândești rațional ținând creierul ocupat cu două probleme în același timp. Dacă te vei concentra asupra binelui, vei reuși să te protejezi de toate gândurile de furie și lăcomie.

4. Legea aici și acum.

Da, poți privi în trecut și îți poți analiza calea. Te poți gândi la viitor pentru a înțelege mai bine dorințele. Dar niciodată nu trebuie să uiți de aici și acum. Dacă vei fi distras de ceea ce deja a fost, ziua de azi se va sfârși și nu vei mai putea trăi fericirea care e chiar lângă tine.

5. Legea schimbării.

Tot ceea ce ți se întâmplă este legat de atitudinea ta față de viață. Evenimentele negative se vor repeta până vei învăța lecția și vei face o schimbare.

6. Legea inspirației.

Mereu vei obține ceva în schimb la faptul că depui efort și energie. Vei primi rezultate în viitor pentru faptul că ești o persoană foarte inspirată. Dacă vei lua lucrurile ușor, dar nu vei lucra inspirat, nu vei obține rezultate bune.

7. Marea lege.

„Ceea ce ai semănat, aceea vei culege” este regula de bază a karmei. Pentru a găsi fericirea, pacea, iubirea, trebuie să îndeplinești propriile așteptări și să dai emoții bune celor din jur, ca să primești aceleași emoții în schimb.

8. Legea smereniei.

Nu vei putea schimba lumea și nici pe tine dacă nu vei accepta realitatea și nu vei dobândi smerenia. Chiar dacă în fața ta există un inamic sau te înconjoară ceva neplăcut, trebuie să accepți acest lucru. Dacă te vei lăsa pradă emoțiilor, riști să pierzi capacitatea de a gândi rațional.

9. Legea creșterii.

Ține minte că trăiești așa cum meriți. Nimic nu ne este dat pur și simplu. Pentru a putea crește atât spiritual, cât și material, trebuie să te adaptezi și să te dezvolți, dar nu să trăiești la voia întâmplării. Doar tu poți influența propria viață, pentru că este ceva ce poți controla.

10. Legea interconectării.

Karma ne învață că trebuie să luăm în serios chiar și cele mai mici detalii, cele mai nesemnificative acțiuni și gânduri. Pas cu pas te vei îndrepta către scopul propus dacă vei înțelege legea interconectării. Înțelege că nimeni nu va face un anumit lucru în locul tău. Nu acorda prea mare atenție primului și ultimului pas, căci nu se deosebesc cu nimic de ceilalți pași. E doar o altă etapă în realizarea tuturor scopurilor.

11. Legea ospitalității.

Dacă crezi în karma și legile ei, această lege trebuie să fie simplă pentru tine. A arăta ospitalitate și generozitate față de cineva este un principiu important al karmei. Dacă le vei respecta, nu vei avea niciodată probleme.

12. Legea răbdării.

Este nevoie de mult efort pentru a rămâne în orice circumstanță o persoană răbdătoare. Fără răbdare nu trebuie să te bazezi pe nimic. Vei simți o adevărată bucurie doar dacă vei conștientiza că poți fi răbdător și că te poți cunoaște.

Sursa :