fb

12 filme care te vor ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit

Pe lângă miile de filme mediocre cu subiecte previzibile, există și adevărate perle ale artei cinematografice care rup limitele tradiționale și se evidențiază din mulțime.

Mai jos sunt enumerate o serie de filme care te vor ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșitul poveștii.

Se7en

1

Un thriller destul de dur despre un ucigaș psihopat care pedepsește victimele pentru păcatele de moarte pe care le comit. Înainte de producție, directorii de filmări au insistat să facă mici schimbări și anume să rescrie scena finală. Nimeni nu știe cum ar fi arătat filmul într-o altă ipostază, pentru că Brad Pitt a refuzat să se filmeze în el dacă cineva îi schimba finalul.

Fight Club

2

Un funcționar de birou care suferă de insomnie, încearcă să facă ceva cu viața lui insuportabil de plictisitoare și îl întâlnește pe Tyler Durden, un carismatic comerciant de săpun care trăiește după o filozofie răsucită. Scenele finale ale filmului sunt șocante, iar descoperirile făcute de personaje vor duce la evenimente imprevizibile.

Angel Heart

3

Harry Angel, un detectiv particular care primește o misiune de la un aristocrat misterios pentru a localiza  un veteran de război, care nu și-a îndeplinit termenii unui anumit acord. După promisiunea unei plăți bune, el este de-acord, dar cazul care pare ușor la prima vedere devine tot mai complicat și presărat cu cadavre, odată ce Harry se apropie de sfârșitul urât.

Shutter Island

4

Doi mareșali americani pleacă pe o insulă din Massachusetts, pentru a investiga dispariția unui pacient dintr-un azil de criminali cu boli mintale. În timpul investigației lor, personajele vor trebui să se confrunte cu o rețea de minciuni, un dezastru natural și o revoltă a deținuților. În plus, scena finală va deveni cu siguranță un subiect de discuție între tine și prietenii tăi.

The Mist

5

O dramă de groază de Frank Darabont, celebrul creator al The Shawshank Redemption, bazată pe cartea lu Stephen King. Diferă de carte în partea finală, care este una dintre principalele răsturnări de situație. King a fost mulțumit de o astfel de răsturnare a evenimentelor, afirmând că acesta era gândul inițial din spatele aventurilor personajelor cărții.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

6

Într-o zi, o flotă enormă de nave extraterestre ajunge pe orbita Pământului și anunță toată rasa umană că planeta lor este pe cale de a fi demolatp pentru a face loc unui canal interstellar de lux. Este un film care te va face să râzi și să îți acorzi un timpu pentru a te gândi; există o fărâmă de adevăr în fiecare glumă.

 

The Sixth Sense

8

Povestește soarta teribilă a unui băiat de 9 ani. Nu există practic nici un lucru pe care acest copil să-l poată duce până la capăt, dar când un psiholog genial vine în ajutor, fără să se gândească la el ca la un ciudat sau bolnav mintal, viața băiatului devine oarecum mai ușoară. El se destăinuie și are încredere în psiholog mai mult decât în propria mamă. Finalul neașteptat nu coincide cu povestea filmului – atenția trebuie concentrată asupra sentimentelor personajelor, răsturnărilor de situație și evenimente.

The Life of David Gale

9

Un profesor intelectual, care respectă legea și este un activist împotriva pedepsei capitale este, în mod ironic, condamnat la moarte pentru uciderea colegului său. Această dramă inteligentă ne povestește că justiția poate face greșeli fatale, iar unii oameni nu se vor opri pentru nimic în lupta lor pentru o idee.

The Best Offer

10

La fel ca multe alte aventuri thriller, The Best Offer are o structură destul de standardă și simplă, iar privitorul este predispus să înțeleagă esențialul dintr-o dată. Dar, spre deosebire de alte filme de acest gen, are propria captură. Regizorul răsucește artistic firul poveștii și îi hipnotizează pe toți cei care se uită la acest film.

Law Abiding Citizen

11

Procurorul de district face o înțelegere cu infractorii și îi eliberează din închisoare. Bărbatul a cărui soție și copil au murit în mâinile acelor criminali decide să facă dreptate și, prin urmare, să se răzbune pe DA. Este prins și trimis la închisoare, dar dintr-o dată, spune ceva fără sens – va ucide fără a își părăsi celula, până când condițiile sale nu sunt îndeplinite. Ar fi fost o declarație ridicolă, dar în curând poliția înțelege că trebuiau să cerceteze mai mult.

The Prestige

12

Acțiunea are loc în mijlocul secolului al 19-lea, când misterul domnește peste tot și în centrul atenției sunt trucuri magice. Robert și Alfred sunt prieteni vechi și iluzioniști, dar drumurile carierei lor îi face adversari. Își ruinează reciproc spectacolele, dezvăluie secretele comerciale și în cele din urmă devin dușmani de sânge. Acest film este pentru toți cei care iubesc lucrurile neprevăzute, priveliștile noi și vii.

Inception

25

Dacă îți plac filmele luminoase și ușoare, acest film cu siguranță nu este pentru tine. În cazul în care ești un adevărat cunoscător de filme și ți-ar plăcea să petreci două ore jumătate gândind din greu și cel puțin, o jumătate de oră pentru a trece peste, atunci trebuie să urmărești Inception.

 

 

via: brightside.me