fb

13 filme – adevărate perle ale artei cinematografice

Sunt filme frumoase și sunt filme unice. Privindu-le, găsești plăcerea de a admira minute în șir ceva interesant, dar și extragi lecții de viață, povești uimitoare, istorii captivante.

Îți prezentăm 13 filme care, prin unicitatea lor, sunt adevărate perle ale artei cinematografice!

The Others

14

Unul dintre cele mai impresionante filme din această categorie. Există puține de acest gen, fără erotism, sânge sau altă acțiune. Vrăjește spectatorii cu intriga magnifică. Punctul culminant te lasă fără cuvinte. Montarea și interpretarea te fac să crezi că trăiești povestea de dragoste, împreună cu personajele, încercând să afli adevărul.

The Usual Suspects

15

O gașcă de băieți răi iau cu asalt o barcă în care se află o altă gașcă, la fel de răutăcioasă. După confruntare, există doar un singur supraviețuitor. Este singurul indiciu pentru cercetătorul care vrea cu disperare să găsească creierul din spatele întregii operațiuni, un personaj negativ pe nume Keyser Soze. Este o mare oportunitate pentru a te simți detectiv, în caz că nu ai vizionat încă filmul.

Looper

17

Un film de acțiune încurcat, unde bandiții au învățat cum să trimită persoane nedorite înapoi în timp. Ca orice film bazat pe călătoria în timp, acesta are propria logică.

A Beautiful Mind

13

De la recunoașterea la nivel mondial, până la profunzimea păcatului, Forbes Nash John, Jr. a văzut totul. Fiind geniu în matematică, a obținut câștiguri enorme în teoria jocurilor, care a adus noi revoluții și o reputație internațională. Cu toate acestea, matematicianul afemeiat și arogant primește o lovitură care îi va schimba viața pentru totdeauna.

Memento

18

Leonard Shelby este îmbrăcat luxos și conduce un Jaguar nou, dar trăiește în moteluri ponosite. Scopul său în viață este de a găsi ucigașul soției sale. Cu toate acestea, este împiedicat de o amnezie anterogradă, o afecțiune rară care îl face să uite tot ce s-a întâmplat în urmă cu mai mult de cincisprezece minute, totuși încă își amintește tot ce s-a întâmplat înainte de crimă. Astfel, tovarășii lui sunt un aparat Polaroid și tatuajele care îi acoperă corpul.

The Game

19

Intriga dinamică și neașteptată în combinație cu atmosfera excentrică, fac din acest film o adevărată capodoperă în rândul thrillerelor. Puncul culminant este destul de previzibil, dar nu ruinează distracția. În plus, modul în care regizorul conduce telespectatorii spre marea finală este, într-adevăr, doar convențional.

Lucky Number Slevin

20

Slevin este nefericit: casa lui este blocată, iar iubita l-a părăsit pentru un alt bărbat. Nick, prietenul lui Slevin, îi oferă un loc de trai în apartamentul său, în timp ce este plecat din New York. Un stăpân al crimelor, numit The Boss îl găsește pe Slevin, confundându-l cu Nick. The Boss îl îndeamnă să răzbune asasinarea fiului său prin uciderea moștenitorului lui The Rabbi, fostul partener al lui The Boss.

Déjà vu

21

Titlul spune multe despre conținutul filmului în sine. Atât regizorul, cât și scenaristul fac parte din el, pentru a face călătoria în timp cât mai plauzibilă. Ceea ce vei vedea aici este un film foarte bun de acțiune cu elementele de science-fiction.

Vanilla Sky

22

Viața este ciudată uneori – începi o zi obișnuită și o termini, bucurându-te de vederea cerului deasupra ta. Nimeni nu a putut prezice acest lucru. Este adevărat că totul se poate schimba într-o secundă.

Secret Window

23

„Johnny Depp” și „bazat pe romanul lui Stephen King” sunt cuvintele cheie care te va face să urmărești acest film și să lași baltă toate treburile pe care le ai de făcut pe mai târziu.

The Departed

7

Doi dintre cei mai bun absolvenți ai academiei de poliție se află într-o situație delicată – unul este o cârtiță în rândurile poliției, iar celălalt este un polițist sub acoperire. Ambii cred că au datoria de a-și distruge adversarul, dar realitatea răsucită îi vor schimba din interior.

The Skeleton Key

24

Imaginează-ți că ai o cheie care poate deschide orice ușă. Arată ca o binecuvântare care ți-ar oferi o mulțime de oportunități. Dar, ai risca să deschizi orice ușă?

 

Moon

26

Contractul lui Sam se apropie de sfârșit. Și-a petrecut trei ani pe lună, supraveghind stația automatizată din minele de gaze rare. Cu două săptămâni înainte de  întoarcerea pe Pământ,  Sam începe să sufere de dureri de cap cumplite, halucinații și lipsă de concentrare, auzind sunete bizare și având viziuni inexpplicabile. După ce întâlnește o clonă de-a sa, care pare a fi noul recrut care îl va înlocui la baza Selene, Sam înțelege că face parte dintr-un plan diabolic al companiei pe care a servit-o cu loialitate.

via: brightside.me