11 lucruri minunate pe care le fac în fiecare zi pentru a-mi vedea soția fericită

Dacă vrei să ai o căsnicie fericită, trebuie să ai un partener fericit. Troy Stoneking, după 25 de ani de căsnicie, încă învață să înțeleagă valoarea lucrurilor mici într-o relație. „Nu sunt perfect, încă mai fac greșeli, dar încerc să dau tot ce am mai bun pentru a fi un soț iubitor”, spune el.

Troy crede că soția sa nu trebuie să aibă nici o îndoială în ceea ce privește dragostei lui. A adunat 11 lucruri cruciale care, potrivit lui, pot face o soție cu adevărat fericită.

1.Fac lucruri simple. 

În această dimineață am golit mașina de spălat vase și soția mea a apreciat asta. De altfel, nu o singură dată am ajutat-o să strângă gunoiul sau să facă patul. Lucrurile simple sunt o dovadă vie pentru ea că-mi pasă de locul unde locuim.

2. Mă concentrez, mai întâi, pe nevoile sale. 

Mereu o întreb ce vrea să mănânce la cină, înainte să-i sugerez preferințele mele. Atunci când ambii avem ceva de făcut, declar activitățile ei prioritare. Esta ea întâi, apoi eu. Nu e vorba că eu sunt moale. E vorba că respect necesitățile ei.

3. Ascult fără a corecta. 

Atunci când vrea să-mi spună ceva, tac și o ascult. Uneori mai pun întrebări care pot săpa mai adânc în emoțiile și stările ei de moment. Nu încerc să rezolv problema înainte să ascult. Uneori femeile vor pur și simplu să-și spună păsul, în timp ce bărbații vor să ofere o soluție rapidă. În unele cazuri nu este exact ceea ce femeile își doresc. Doar ascultă.

4. O tratez cu blândețe. 

Nicidoată nu m-am adresat soției pe un ton aspru. Ea nu trebuie să-și facă griji că aș putea fi agresiv. O iubesc prea mult ca să fiu astfel. Atunci când ne contrăm, nu-mi dau frâu liber emoțiilor. Imediat mă gândesc cât de mult înseamnă ea pentru mine.

5. Folosesc cuvinte frumoase și recunoscătoare. 

Folosirea unor asemenea cuvinte este o repetare verbală a blândeții. Atunci când vorbesc cu soția mea, vocabularul îmi este plin de cuvinte gen: „Te rog” și „Mulțumesc.” Ea primește aprecierea mea mai mult decât oricine. Mă asigur să audă de fiecare dată aprecierile mele.

6. O complimentez. 

Atunci când soția mea își cumpără un costum sau încearcă o coafură nouă – îi spun cât de bine arată. Atunci când suntem cu prietenii – le spun cât de multe lucruri frumoase face ea pentru familia noastră. Îmi place cum pictează, cum gândește, cum are grijă de alții. Vreau ca toată lumea să știe că ea este o persoană uimitoare.

7. Îmi asum responsabilitatea. 

Anumite treburi casnice reprezintă responsabilitatea mea în casă. Când trebuie să îmi fac treaba, o fac. Uneori mă mișc încet, dar oricum duc lucrul până la capăt. Nu vreau să plasez și alte sarcini suplimentare pe umerii ei.

8. Ascultă, cere-ți scuze și schimbă.

Sunt un alergător. La moment 3 mile nu reprezintă mare lucru pentru mine. Recent, soția mea a subliniat că atunci când spun „sunt doar 3 mile”, aș putea insulta neintenționat pe cineva. M-a făcut să îmi amintesc că aceasta era o distanță enormă pentru mine și că bunătatea înseamnă a trata toată lumea cu respect, indiferent de punctul în care se află în călătoria lor. Nu mai folosesc aceste cuvinte.

9. Îi cer părerea.

Când trebuie să iau o decizie importantă, o rog să îmi dea un sfat. Este inteligentă, perspicace și conștientă de sentimentele altora. Sfatul ei este întotdeauna valoros.

10. Îi încurajez visele.

La ziua ei de naștere, i-am dăruit un certificat cadou la un studio de artă. Iubește să picteze, iar acest lucru îi permite să își cumpere rechizite și să se bucure și mai mult de orele de pictură. Îmi doresc ca ea să-și urmeze visele, iar eu o ajut în oricare mod posibil.

11. Îi spun că o iubesc.

În fiecare zi. De nenumărate ori pe zi. Îi spun că o iubesc. Aceste cuvinte nu își pierd niciodată puterea și eu sunt întotdeauna sincer. Ea face același lucru pentru mine. Vreau ca în mintea ei nu apară nici o îndoială și să știe că este cea pe care o iubesc cel mai mult.

Cuvintele și acțiunile mele au un mare efect asupra felului în care se simte soția mea zi de zi. Fac tot ce pot pentru a o face fericită, pentru că este angajamentul meu față de căsătoria noastră. În calitate de parteneri, trebuie să ne străduim în mod constant și sincer ca fericirea celuilalt să fie prioritatea noastră.

Articol original pe: mindbodygreen.com