11 lucruri esențiale pe care trebuie să i le spui fiicii tale până nu e prea târziu

Responsabilitatea noastră în calitate de părinți este de a prezenta copiiilor o lume cât mai apropiată de realitate, cu frumusețile și defectele ei obiective, dar în același timp – să le poziționăm corect, din perspectivă psihologică, în raport cu această realitate.

Iată cele 11 lucruri esențiale pe care trebuie să i le spui fiicii tale până nu e prea târziu:

1. Fericirea nu constă în bani sau în obiecte costisitoare. Adevărata fericire e întotdeauna ceva mai profund, mai spiritual și când o vei simți vei înțelege despre ce-ți vorbesc.

2. Iubirea nu aduce de fiecare dată fericire. Uneori ea îți poate provoca ură și dezolare incredibilă, dar să știi că ea nu e niciodată inutilă și întotdeauna ascunde o incomparabilă lecție moralizatoare.

3. Învață să accepți doar oamenii speciali, cei care-ți sunt cu adevărat alături la bine și la greu.

4. Niciodată nu urma masele de oameni. Ești capabilă să gândești de sine stătător, să iei decizii și să-ți urmezi visurile.

5. Nu toți oamenii spun adevărul, de aceea e necesar să fii atentă la vorbele tuturor, chiar și a celor mai dragi oameni.

6. Este esențial să ai o listă de priorități în viață după care trebuie să te ghidezi și care ar trebui să treacă într-un scop bine definit.

7. Trebuie să fii independentă și să nu permiți nimănui să-ți controleze cursul vieții. Viața fiecărui om îi aparține doar lui.

8. Nu e nevoie să postezi ZILNIC fragmente din viața ta pe rețelele de socializare. În acest fel îți devalorizezi propria autenticitate.

9. Lasă trecutul să rămână în trecut. Tot ce contează cu adevărat e prezentul și viitorul.

10. Învață-te să te detașezi de la rutina zilnică și să nu uiți să trăiești cu momentul, savurând farmecul și romantismul vieții.

11. Viața e complicată, dar e incredibil de frumoasă!