11 gesturi și obișnuințe care-ți distrug eleganța și feminitatea

Iată câteva indicii mici care sugerează imediat, partenerului sau persoanei cu care comunici, despre faptul că mai ai de învățat câteva lucruri la capitolul maniere:

1. Obișnuința de a arăta cu degetul sau cu un obiect spre interloculorul tău în timpul dialogului este de prost gust. Gestul este specific în mare măsură femeilor de afaceri care-și păstrează manierele de la serviciu și în viața persoanală.

2. Obișnuința de a cere anumite lucruri de la cineva, adăugând la această cerință un „gest al imperativului”. E vorba de mișcări prea bruște, prea aspre și evidente care atrag o atenție exagerată asupra lor în timpul comunicării.

3. Obișnuința de a-ți îndrepta haina, bretelele de la sutien sau de a-ți șterge praful de pe încălțăminte fiind într-un loc public, nu te arată din cea mai bună perspectivă.

4. Obișnuința de a deschide gura înainte de a apropia lingura sau furculița de buze.

5. Este absolut lipsit de eleganță momentul în care o femeie gesticulează exagerat de mult, ținând în mâini tacâmurile și discutând despre un subiect care necesită o abordare calmă și tolerantă.

6. Râsul tare și oscilarea capului într-un mod haotic arată foarte aiurea, mai ales în compania unor oameni care nu-ți sunt prieteni.

7. Obișnuința de a te juca cu o șuviță de păr în timp ce comunici cu cineva – te arată ca fiind extrem de fluturatică în ochii oamenilor.

8. Atingerea, fără necesitate, a tuturor obiectelor ce se află pe masă, într-un loc public sau în timpul unei conversații, în condiții casnice.

9. Tendința de a atinge ușor oamenii, mai ales pe cei pe care abia le-ai cunoscut, este întotdeauna o limită tabu!

10. Tendința de a te așeza mult prea aproape de cineva, încălcându-i astfel spațiul personal.

11. Lipsa de atenție este deasemenea o trăsătură a femeilor ce nu cunosc prea bine eticheta. Este foarte important să te concentrezi asupra spuselor interlocutorului. Dacă nu vrei să o faci, atunci evită în general această conversație.

Sursa :