11 expresii care aduc fericirea și dragostea în relația voastră: repetați-le cât mai des

Nu subestima puterea acestor cuvinte: te vor ajuta să treci mai ușor peste dificultățile vieții de cuplu. “Ai nevoie de ajutor” sau „Hai, să uităm“ – fiecare dintre aceste fraze înseamnă un singur lucru: „Te iubesc!“

Iată 11 expresii importante într-o relație. Repetați-le cât mai des.

1. „Sunt atât de fericit că sunt cu tine!”

Toţi vrem să auzim că suntem iubiți, doar decizia de a fi împreună este pe viață. “Când auzim de la partenerul nostru că e fericit alături de noi, este o reconfirmare a jurământului său. Este dovada că suntem iubiți, chiar mai mult decât la început”, – spune Pepper Schwartz, sexolog și profesor de sociologie.

2. „Pot să te ajut?”

Cuvinte atât de utile! Repetați-le cât mai des. Cei care sunt împreună mai mult de 50 de ani spun că intenția de a rezolva problemele partenerului este greșită. Uneori partenerul are nevoie doar să fie ascultat.

3. „Te doresc”

Să rămâi atractiv sexuală pentru partenerul tău, în ciuda schimbărilor fizice, este un lucru extrem de important pentru femeie. Asta te face să te simți “vie”.

4. „Ce părere ai despre…?”

Această frază simplă are o putere imensă. E ca o invitație la un dialog eficient, mai ales atunci când discutați subiecte sensibile. Amintește-ţi de ea cât mai des.

5. „Ce-aş fi făcut fără tine?”

Când te simți trist sau te gândești la lucruri mai puțin plăcute, ai vrea să auzi aceste cuvinte de la omul de alături. Este una dintre cele mai mari daruri pe care ţi le poate oferi viața.

6. „Iartă-mă”

Prea rar rostim acest cuvânt. Este firesc ca doi oameni imperfecți să recunoască dreptul fiecăruia la greșeală. Toată lumea greșește.

7. „Povesteşte-mi tot”

Când partenerul tău vrea să-ţi spună despre ceva important, nu-l întrerupe. Fiecare din noi apreciază atunci când e ascultat cu atenţie.

8. „Eşti atât de frumoasă!”

Niciodată nu te-ai plictisi de aceste cuvinte. Chiar dacă aţi trăit o viaţă împreună şi ştiţi aproape totul unul despre celălalt, descoperiți-vă reciproc cu ajutorul acestei fraze.

9. „Nu am fost corect. Tu ai dreptate”

Este una din frazele nobile ce pot fi auzite de la un bărbat. Acesta este capabilă să rezolve aproape orice conflict.

10. „Îmi placi de tine aşa cum eşti”

Doar atunci când îţi accepţi partenerul aşa cum este el, fără a încerca să-l schimbi la orice pas, acesta se deschide în fața ta.

11. „Hai să uităm despre asta. Eu deja te-am iertat”

A uita nu înseamnă că nu ţii minte. Înseamnă că nu consideri necesar să-ţi aduci aminte despre ceva pesimist, iar şi iar. Umple-ți mintea cu gânduri frumoase și senine.

Sursa :