10 trăsături ale unei gelozii nesănătoase

Gelozia este un sentiment și un comportament care nu este sănătos și este legat direct de îndoiala de sine. Adesea, gelozia este comparată cu un monstru care ucide cele mai frumoase sentimente.

Toți oamenii sunt geloși la un moment dat. Cheia în asemenea situații este să recunoaștem acest sentiment și să nu lăsăm să ne controleze comportamentul. Iată câteva semne că o persoană este geloasă într-un mod exagerat:

1. Întotdeauna bănuiește ceva rău.

Când partenerul începe să te suspecteze de ceva, acest lucru nu se termină cu bine. Este un semn bolnav față de cineva drag. O astfel de suspiciune și gelozie pot distruge orice relație. Dacă partenerul cere în detalii să afle cum ți-ai petrecut seara, o face fie că este îngrijorat, fie că este extrem de gelos.

2. Control total.

Fii sigură că partenerul tău este gelos dacă încearcă să controleze fiecare aspect al vieții tale. Uneori comportamentul său poate fi atât de agresiv, încât te sperie. Verificarea telefonului, interzicerea întâlnirii cu prietenii, acuzațiile că minți sau înșeli cu siguranță nu sunt semne de dragoste.

3. Mereu alături de tine.

Dacă partenerul tău mereu petrece timpul cu tine, te urmărește peste tot, renunță la toate treburile doar ca să fie cu tine, sunt alte semne bolnave de gelozie. Nu e bine să nu ai viață personală, să fii liberă, să te întâlnești cu prietenii.

4. Semne de nervozitate.

Partenerul tău mereu este nervos, strânge pumnii atunci când te vede că vorbești cu cineva, mereu se uită la tine… Sunt alte câteva semne ale unei gelozii bolnave.

5. Control permanent.

Iubitul tău vrea mereu să știe unde ai fost, ce-ai făcut, cu cine ai fost. Nu este normal să-i raportezi în detalii toate momentele din viața ta.

6. Comportament dorit.

Vrea să îți schimbi comportamentul așa cum vrea el. Crede că are dreptul să-ți spună ce să faci și ce nu. A început să îți fie teamă să-l contrazici de teama unui scandal. Relația pe care o ai este în pericol din cauza geloziei.

7. Fără prieteni.

Iubitul tău nu aprobă interacțiunile tale cu prietenii sau familia ta. Îți interzice hobby-urile. Vede toate aceste lucruri ca pe niște amenințări relației sale, îi este frică să nu fie părăsit.

8. Dependență emoțională.

Dependența emoțională este un alt semn al geloziei nesănătoase. Chiar dacă îi spui că ești nemulțumită de relația voastră, el oricum se agață de tine și devine foarte dependent de tine.

9. Lipsa cumpătării.

Își pierde cumpătul dacă cineva te admirăm, dacă cineva îți face un compliment sau comentează poza ta drăguță de pe rețelele de socializare.

10. Lipsa unui egoism sănătos.

Poate părea romantic, totuși dacă partenerul tău vrea să petreacă timpul doar cu tine, nu este bine. Un lucru este să-ți fie dor de cineva, să vrei să o vezi mai des, iar cu totul altceva este să nu îi permiți partenerei să aibă timp și pentru cei dragi.