10 trăsături ale persoanelor care își autodistrug viața

Această tendință de autodistrugere pare total ilogică și chiar nebună. Practic fiecare persoană poartă acest impuls, într-o măsură mai mare sau mai mică. Pentru unii oameni, această autodistrugere se transformă într-un adevărat blestem.

Pentru unii însă, din păcate, acest îndemn subconștient devine prea puternic. De regulă acest lucru se întâmplă atunci când o persoană a trebuit să-și stăpânească furia mai mult timp. Emoțiile negative nu duc la nimic bun.

Impulsurile agresive, negative sunt direcționate spre sine și acum cel mai mare dușman al său este propria persoană. Iată câteva caracteristici ale unei persoane autodistructive:

1. Idei negative.

Ideile negative sunt gândurile care devalorizează toate lucrurile bune. Gândurile sunt o forță puternică, drept urmare nu este surprinzător faptul că o persoană nu reușește în nimic, pentru că ea s-a programat în avans pentru eșec.

2. Incompetență și pasivitate.

Pasivitatea se manifestă printr-un refuz complet de a lupta, chiar și atunci când este supusă distrugerii bunăstarea persoanei. O persoană renunță la luptă fără măcar să se gândească că ar putea câștiga. Înțelege că se întâmplă ceva negativ, dar nu face nimic pentru a opri acest lucru.

3. Tulburarea alimentară.

Modul în care mâncăm și ce mâncăm spune multe despre felul în care simțim sau gândim. Persoana predispusă la autodistrugere se torturează constant cu tot felul de diete, crezând că nu este bine construită. Ea deloc nu oferă atenție organismului său. Supraalimentarea la fel provoacă conflicte și neînțelegeri.

4. Autovătămare.

Tendința de a-și distruge propria sănătate uneori este evidentă, alteori este mascată. Multe persoane se rănesc intenționat: tatuajele dureroase, străpungerea nasului, buzelor… Alte persoane fac abuz de lucruri care dăunează organismului.

5. Izolare socială totală.

Persoanele autodistructive rup în mod deliberat legăturile emoționale cu ceilalți. Acest lucru se întâmplă treptat. Aceste persoane se izolează de ceilalți, se comportă urât, îi disprețuiesc pe cei din jurul lor.

6. Sentimente ascunse.

Persoanele autodistructive își ascund sentimentele, emoțiile și nici nu încearcă să le înțeleagă. Ele fac acest lucru inconștient și refuză să admită că au o problemă.

7. Neglijarea sănătății.

Persoanele autodistructive uită deseori de propria sănătate. Nu practică sportul, nu le place corpul lor și nici nu încearcă să arate bine. Se apreciază foarte puțin. Dacă deja au probleme, nu caută să găsească soluții, chiar dacă suferă de ani de zile.

8. Sacrificiul personal în exces.

Viața necesită sacrificii și e un lucru normal. Dar sacrificiile sunt justificate doar dacă sunt o condiție necesară. Dacă acest fapt devine un stil de viață pentru o persoană, atunci acesta este un comportament autodistructiv.

9. Frica de dragoste.

Oamenii distructivi, în adâncul sufletului lor, nu se simt demni de iubire, au o stimă de sine scăzută. Ei nu tolerează relațiile care merg bine și imediat ce o relație merge bine, ei fac orice pot și o distrug. Preferă să fie victime decât învingători.

10. Provocări intenționate.

Oamenii autodistructivi deseori provoacă în mod deliberat neînțelegeri și conflicte pentru a-i întoarce pe ceilalți împotriva lor. Se comportă urât, grosolan, bârfesc și sunt nerecunoscători. Aceste conflicte duc la crize mari de autocompătimire.

Sursa :