10 tipuri de manipulatori care ne distrug viața în fiecare zi

Suntem înconjurați de oameni care încearcă să ne folosească în favoarea lor. De aceea este foarte important să știm să ne apărăm de influența lor negativă. Pentru acest lucru trebuie să poți să identifici metodele prin care poți fi manipulat. Mai jos sunt evidențiate câteva tipuri de manipulatori:

1. Comportament infantil

Persoana se comportă ca un copil pentru ca alții să o ajute să îndeplinească anumite sarcini. Cel mai des acest rol și-l asumă femeile, deși tot mai des găsești și astfel de bărbați. Acest gen de manipulatori obțin succese în carieră datorită muncii altor persoane.

2. Influența prin limbaj

Câteodată întâmpinăm dificultăți în a ne înțelege reciproc. Manipulatorii folosesc aceasta pentru pentru a supăra sau a influența alte persoane. Ei vor să te facă să te simți confuz pentru a te determina să faci ceea ce își doresc ei.

3. Promisiuni irealizabile

De multe ori, sub presiunea altor persoane, facem promisiuni pe care nu suntem în stare să le realizăm. Manipulatorii te vor face să te simți servil față de ei, pentru ca în viitor să ai și mustrări de conștiință. Gândește-te de câteva ori înainte de a promite ceva.

4. Părinții în calitate de manipulatori

Este destul de dificil să crezi că părinții ne pot șantaja. Ei își pot manipula copiii prin faptul că le impun atitudinile și viziunile lor asupra vieții. Trebuie să înveți să îți aperi opiniile și ideile.

5. Manipulări din partea părinților partenerului

Părinții consideră că acționează exclusiv în favoarea copiilor lor. Ei nu încetează să își atribuie ideile despre cum trebuie să se comporte o soție sau un soț. În aceste acțiuni pot fi dăunătoare unui mariaj fericit.

6. Victima nevinovată

Există persoane care sunt obișnuite să îi acuze pe alții pentru greșelile lor. Astfel de persoane vor încerca să se dezică de orice responsabilitate.

7. Iertarea prin cadouri

După o ceartă o persoană manipulatoare va încerca să își răscumpere vina prin cadouri. Ea va încerca să te facă să te simți obligat să o ierți, fără a avea opțiunea de a nu o face.

8. ”Așa va fi mai bine”

Un manipulator va încerca să te controleze prin sentimentul de datorie pe care îl experimentezi față de persoanele dragi. Nu trebuie să te lași influențat când cineva va folosi iubirea și afecțiunea pe care o simți față de alții împotriva ta.

9. Manipularea prin familie

În familie, când unul din partener își va dori un copil, va încerca să își influențeze iubitul. El va tinde să accentueze importanța pe care o are un copil pentru o familie armonioasă, dar aceasta este o decizie prea importantă care poate fi întreprinsă înainte să fii pregătit.

10. Supraestimarea personală

Unele persoane, care se vor considera superiori, nu vor ezita să își exercite puterea asupra altora. Ele vor folosi orice oportunitate pentru a-și demonstra autoritatea. Pentru a nu deveni victima lor este important să nu fii servil.

Sursa :