fb

10 sfaturi care te vor ajuta să-ți dezvolți inteligența

Creierul are nevoie de antrenament la fel ca și mușchii corpului nostru. În continuare îți prezentăm tehnici care te vor ajuta la îmbunătățirea memoriei și vei învăța să-ți controlezi activitatea creierului.

1. Urmărește. O observație atentă și bine gândită îți permite să vezi ceea ce alții nu pot vedea. Nu doar vei urmări, dar vei și analiza. Reflectând vei vedea ceea ce se ascunde dincolo de aparențe.

2. Fii deschis pentru lucruri noi. Oamenii care nu încetează niciodată să învețe, asimilează și memorează mai bine informația. Învățarea se poate transforma într-un obicei. Învață din experiența altora, află lucruri noi în fiecare zi. De exemplu: învață o nouă limbă.

3. Ascultă. Împreună cu sunetele pe care le emiți, lași o parte din tine lumii. Nu-ți fie rușine să asculți conversația unor străini în timp ce mergi pe stradă. Opinia altor oameni mereu te va tenta să reflectezi asupra multor probleme. Dacă îți place să te primbli cu căștile pe cap, atunci actualiză-ți frecvent lista de redare a melodiilor.

4. Experimentează. Dacă niciodată nu ieși din zona ta de confort și nu te miști în noi direcții ai putea să pierzi șansa de a-ți schimba viața spre bine. Experimentează, încearcă să fii interesat de lucrurile care în trecut nu-ți atrăgeau atenția.

5. Dezvoltă-te. Niciodată nu te opri, depășește-ți limitele. Stabilește-ți noi obiective în alte domenii. Treptat aceste acțiuni se vor transforma în obiceiuri și nu te vei mulțumi cu jumătăți de măsură.

6. Comunică. Împărtășește-ți ideile cu oamenii care au experiență. Acest lucru te va ajuta să te apropii de rezultatul dorit.

7. Rezolvă problemele. Rațiunea și corpul e un tot întreg. Antrenează-ți creierul cel puțin 20 de minute pe zi.

8. Meditați. Meditația te va ajuta să afli cât de neordonată îți este mintea. Meditând vei învăța să te relaxezi, să-ți faci regulă în gânduri și să te îndrepți spre direcția corectă.

9. Examinează-ți posibilitățile. Încearcă să gândești diferit. Caută răspunsuri la toate întrebările. Nu anula niciodată o idee, chiar dacă nu ai găsit din start o soluție potrivită pentru ea.

10. Joacă-te cu mintea. Utilizează-ți capacitatea mentală. Folosind imaginația și fantezia, creierul tău se dezvoltă. Zîmbetele și glumele sunt cele mai bune antrenamente pentru materia cenușie.