10 semne sincere ale unui om cu adevărat înţelept

Deseori se întâmplă să avem dubii în definirea intelectuală a unor persoane, să ne încredințăm în afirmațiile pseudointelectualilor sau să trecem cu vederea idei profunde ale oamenilor ce nu își profilează suficient de mult esența.

Iată de ce vă prezentăm o serie de indicii care vă vor permite dezvăluirea căii de înțelegere a dimensiunii cognitive în alți oameni, fără a da greș:

1. Ei nu vorbesc mult. Asta din simplul motiv că ei sunt conștienți de faptul că, ascultând pe alții, înveți mult mai multe lucruri utile decât să vorbeşti aiurea.

2. Ei cunosc mult mai multe lucruri, nu doar informația din domeniul lor de activitate. Acest fapt e datorat interesului lor firesc față de talentele, îndeletnicirile și activitățile altor oameni.

3. Ei își gestionează cu ușurință toate responsabilitățile zilnice. Nici măcar nu obosesc, făcând un efort titanic zilnic cu o eficiență de 100%.

4. Ei ,,absorb” toată informația actuală a lumii. Au drept obișnuință urmărirea știrilor actuale a lumii și evoluția dispoziției mondiale. Ei pășesc în rând cu mecanismele cele mai progresiste ale societății de astăzi.

5. Chiar și când durerea le împovărează condiția de a fi, ei zâmbesc! Asta nu pentru că sunt ghidați de un optimism orb, ci pentru că creierul lor le permite evaluarea rapidă a consecințelor ipotetice ale unor probleme. Ei își dau seama că orice impas, până la urmă, își va pune capăt existenței.

6. Ei știu foarte bine că, de regulă, sunt cei mai inteligenți oameni din cameră, dar nu se străduie să demonstreze nimănui asta. În schimb, ei învestesc timp în valorificarea inteligenței incipiente în alți oameni, atunci când o descoperă în ei.

7. Dacă sunt lideri ai unei activități, ei vor face tot posibilul ca subalterii lor să devină mai inteligenți. Asta ar consolida coeficientul de implicare în muncă, pentru că aceștia s-ar simți motivați și valorificați pentru ceea ce reprezintă, dar și ar produce un rezultat impresionant.

8. Ei au capacități ascunse pe care nu le dezvăluie până în momentul în care e nevoie să o facă. Nu are sens să-ți etalezi capacitățile dacă nu e cazul, de aceea ei aleg modestia.

9. Ei nu sunt întotdeauna posesori ai unei diplome prestigioase. Inteligența lor e produsul eredității și a unei înlănțuiri eficiente de obișnuințe și deprinderi satisfăcătoare pentru dezvoltarea lor personală.

10. Ei NICIODATĂ nu vă vor face să vă simțiți mai inferior intelectual, sau în oricare alt sens, în raport cu ei.

Sursa :