10 semne evidente că omul de lângă tine nu te respectă

Dacă într-o relație nu există respect, totul se va destrăma. Într-o relație trebuie să ai grijă de sufletul tău pereche, de iubirea dintre voi doi, de defectele fiecăruia dintre voi. Dacă simți sau vezi clar că partenerul tău nu te respectă, relația voastră nu are niciun viitor. Iată câteva semne clare că partenerul tău nu te respectă:

1. Lipsa de respect pentru limitele tale

Stabilește limite și respectă-le, indiferent de situație. Dacă partenerul tău le încalcă sau depășește limita și neglijează sentimentele tale, cel mai probabil a încetat să te mai respecte. Sau poate că acest respect nici nu a existat.

2. Ignorarea deciziilor importante

A fi într-o relație înseamnă a forma o echipă cu partenerul. Acțiunile pe care le faceți, mai ales cele serioase, vă afectează pe amândoi. Dacă partenerul tău nu ține cont de părerea ta în ceea ce privește luarea unor decizii foarte importante, atunci este evident că nu te vede ca pe o parte importantă a vieții lui.

3. Te întrerupe foarte des

În timpul certurilor, cel mai des partenerii strigă unul la celălalt. Dar dacă el mereu te întrerupe și nu te lasă să termini de spus ceea ce ai vrut să spui, atunci acest lucru indică faptul că părerea ta nu este considerată relevantă. Lui nu-i pasă de punctul tău de vedere.

4. Minimizarea realizărilor

Într-o relație, este foarte important sprijinul și susținerea partenerului. Dar dacă partenerul tău nu te poate lăuda pentru realizările pe care le obții, atunci nu are un angajament destul de serios pentru relația voastră.

5. Lipsa comunicării

Comunicarea este fundamentul oricărei relații romantice. Pentru ca relația voastră să fie una sănătoasă, este necesară înțelegerea reciprocă și compasiunea. Abilitatea de a asculta pe cineva drag este o latură importantă a comunicării. Dacă nu vă ascultați unul pe celălalt, poate nu ești suficient de respectată și nici tu nu oferi respect?

6. Lipsa de timp liber

Dacă partenerul tău în mod constant este ocupat și nu găsește timp pentru tine, dar găsește timp pentru prieteni, atunci acesta este un semnal clar de trezire referitor la sinceritatea sentimentelor lui față de tine. Oamenii mereu își fac timp pentru cei de care le pasă și caută scuze doar dacă nu vor asta cu adevărat. Data viitoare cât iubitul tău îți spune că e ocupat, încearcă să afli adevăratul motiv pentru care refuză să petreacă timpul cu tine.

7. Minciunile

Dacă îți surprinzi destul de des partenerul că menționează din greșeală lucruri pe care până acum nu le-a mai spus sau ascunde des ceva, acest lucru indică falsitatea sa în relație. Acest lucru mai poate indica că el te-a mințit de mai multe ori, chiar dacă a fost o minciună nesemnificativă. Dacă te-ar respecta, nici nu s-ar gândi să te mintă.

8. Comportament urât pe rețelele de socializare

Deoarece rețelele de socializare au devenit o parte importantă a vieții noastre, este de înțeles că ele pot avea un impact negativ asupra relațiilor romantice. Dacă observi că partenerul tău apreciază și lasă comentarii la pozele cu fosta, mai ales la miez de noapte, atunci acest lucru indică clar că el își face opțiuni de rezervă. Acest lucru denotă o lipsă de respect față de tine.

9. Amenințările

Un alt semn că partenerul tău nu te respectă este încercarea sa de a-ți transmite ideea că el foarte repede și-ar putea găsi pe altcineva în locul tău. Dacă persoana dragă îți spune asemenea lucruri, atunci ea nu te apreciază ca persoană.

10. Reacții negative din partea lui

Partenerul tău face tot posibilul să te convingă că doar el este cel care are dreptate. Tu preferi să taci decât să te aperi, pentru că îți este frică de posibila lui reacție. Să știi că ai alături o persoană care nu te respectă, nu-ți respectă deciziile, părerile, nu este dispus să facă compromisuri de dragul vostru și al relației și ignoră în mod deschis sentimentele tale doar pentru a arăta ce natură egocentrică are.